През последните седмици в американските медии бяха оповестени редица случаи на заболявания от болести, срещу които хората предварително са били ваксинирани. Сред тях е и случайят с 5-годишно момиченце, починало от грип само няколко седмици след приемане на противогрипна имунизация. Този и много други примери ни карат да се запитаме не е ли самата ваксина виновна за заразяването от съответната болест, пишат американските медии. Както е известно ваксините съдържат живи „мостри“ от инфекцията, срещу която организмът се ваксинира.

babyДокато повечето лекари пропагандират имунизациите, има и такива, които открито ги отричат, като Д-р Джак Уолфсън от Аризона. Той публично се обърна към родителите със съвета да не ваксинират децата си. Според него здравословното хранене е много по-ефективно средство в борбата срещу инфекциозните болести, отколкото ваксините.

В интервю той споделя, че за да се стимулира имунната система на детето, не е необходимо да му се инжектират химикали. Като привърженик на палео-храненето, той смята, че нашите деца трябва да ядат храните, с които предците ни са се хранили в продължение на милиони години.

Д-р Уолфсън също така обръща внимание на родителите да се информират повече по отношение на съдържанието на ваксините, които лекарят предписва на детето им. Той е длъжен да ги уведоми, че ваксините съдържат алуминий, живак, формалдехид, абортирани ембрионалната тъкан, животински протеини, полисорбат 80, антибиотици и други.

Не на последно място американсият доктор призовава родителите да проявяват повече интерес и загриженост към това, с какво се хранят децата им, съдържанието на тяхната храна, колко време прекарват в затворено помещение пред компютъра и други фактори.

Все повече лекари започнаха да говорят открито срещу опасностите от ваксините, както и да призовават за по-здравословни начини за борба с болестите. Все пак не липсат и поддръжници. Родителите и в България са разделени на два лагера „за“ и „против“ поставянето на ваксини. Привържениците на този вид превантивна терапия изтъкват, че след ваксинирането много болести от древността днес sе срещат изключително рядко. Що касае грипа засега изследванията не са категорични в полза на една от двете страни. Всичко е индивидуално и зависи от състоянието на съответния организъм.

Lechiteli.bg