Немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл посъветва българските бездетни двойки да не губят надежда, а да променят начина си на живот. Опитът на специалистката по алтернативна медицина показвал, че шансовете за зачеване се увеличават, ако се направи детоксикираща програма до 3 месеца преди зачатието.

Според Ангелика съвременните хора ядем повече храна от това, което е необходимо на тялото ни. Захарта, глутена и алкохола са се превърнали в част от ежедневното ни меню, което се явява препъни камък пред репродуктивните способности на индивида. „За да се постигне истински детокс трябва да се спрат бързите въглехидрати, захарта, както и вкиселяващите организма животински храни“, посъветва графиня Волфскийл в своя лекция. Тя уточни, че яйцата могат да се спрат от консумация с изключение на жълтъка, който да се яде, но не всеки ден.

Без глутен

Другите опасни храни са тези съдържащи високо количество на глутена. Това са пшеница, нейните производни, хляб, грис, паста и др. тестени изделия. Суровите зеленчуци също не се препоръчват да се ядат вечер, както и млечните храни, които, пък крият риск, тъй като са слузообразуващи, а и освен това подтиквали организма към формиране на различен тип сраствания.

Немската специалистка по здравословно хранене препоръча сутрин да се ядат предимно бавни въглехидрати от типа на зърнените закуски, а поне два пъти седмично в понеделник и четвъртък, например, да се пропуска вечерята.

[product id="" sku="32"]

Ангелика Волфскийл сподели още, че освен промяна на хранителните навици тя препоръчва употребата на Шуслерови соли с номера- 4,6 и 7.

Холистичен подход

Но всичко би било напразно, ако холистичният модел не се увенчае с повече движение, спорт и разходки на открити. В тази връзка Ангелика отбеляза, че голяма чат от хормоналните проблеми, като появата на кисти при младите жени, се дължи именно на липсата на движение вследствие на застоял начин на живот. Волфскийл посъветва и мъжете, и жените да правят разходки на чист въздух да практикуват йога, релаксиращи терапии, както и балнео-процедури , включващи плуване и масажи с минерална вода.

Бебетата, които после се раждат на такива двойки са изключително спокойни и здрави“, гарантира графинята-натуропат, член на Съюза на интегративните алтернативни лечителите в Германия.

Миомите

Ангелийа Волфсакийл разказа още, че около 70% от жените в Германия се сблъскват и с друг наболял проблем миомите. Тенденцията за разлика от България там обаче била те да се наблюдават и в по-редки случаи да се прилага оперативно лечение, тъй като с наближаването на менопаузата те се свиват. Миомите са опасни , тъй като има случаи, когато тези образования са съпроводени с кървене и развитие на анемия. В много от тези случаи гинекологичната операция става наложителна.

Волфскийл е убедена, че всяка жена може да си помогне сама с помощта на алтернативната медицина. Но на първо място да въведе ред в хормоните си, като спре захарта, животинските белтъчнини, и суровите храни вечер. И поне три пъти седмично да спортува.

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!

Здраве, Хармония и Красота от природата:[featured_products per_page="12" columns="4" orderby="date" order="desc"]