Черният дроб е от най-значимите органи в тялото ни, през който преминават и се натрупват множество отрови за организма. Затова ако искаме да бъдем бодри и здрави и да се спасим от редица болести, трябва да се грижим за него и да правим прочистване на черния дроб поне веднъж или два пъти годишно.

Има една мощна рецепта за пълното прочистване на черния дроб, която също така има удивително действие и за бързото намаляване на лошия холестерол.

Става дума за лечебна напитка, която трябва да се консумира цяла седмица, всеки един ден. Тя се приготвя от една лъжичка с кокосово масло, една чаша с бадемово мляко*, мед и паста от куркума.

За направата й трябва да се смесят всички посочени съставки, само без меда и да се поставят в една тенджерка или друг подходящ за целта съд. Печката се включва на умерени градуси и трябва да разбъркваме непрестанно и без прекъсване съдържанието в тенджерата.

Доста минути, преди тази лечебна смес да започне да ври, трябва да я свалим от котлона, а после да я оставим да изстине. Чак, когато вече не е гореща, нито много топла, прибавяме и меда към нея.

Що се отнася до пастата от куркума, то тя се приготвя по този начин – взимаме четвърт или половин лъжичка куркума, половин лъжичка с черен пипер и половин водна чаша преварена вода.

Тези съставки също се слагат на печката пак при умерена температура и се бъркат непрестанно, за да се получи гъста паста. Когато тази паста изстине, я сипете в едно бурканче и я съхранявайте в хладилника.

Освен като част от напитката за прочистване на черния дроб, тази паста може да консумирате и самостоятелно като я приемате направо или я смесвате със салати, може и с кисело мляко. /Източници/Последвайте ни във Фейсбук!

* Ако не разполагате с бадемово масло си го пригответе по следния начин. Слагате 1 чаша прясно мляко и 2 с.л. бадемово масло. Оставя се да заври.

Лечители.бг

Споделете статията с повече хора: