Няколко прости, но лечебни правила успяхме да получим от специалистите. С тяхна помощ човек може да има здрав вид, и не са това, но и на практика да е във фoрма със свеж тен без кръгове под очите. А, както знаем, те са не само прозорец към душата, но и върху тях се пише цялото състояние на нашия организъм и нервна система.

1. Взимайте си съня, но по гръб

Липса на време на дрямка е основният виновник, когато става дума за тъмни кръгове. Бъдете сигурни че, ако имате най-малко осем часа на нощ, то с това сте сторили най-доброто, за да предпазите очите си. Позицията, в която спите също може да играе роля. Д-р Ивелин Павлов казва пред „Лечители.бг“, че подпухналите очи обикновено са причинени от излишната течност, събрана по силата на контакта в очите. И вероятността това да се случи нараства, ако човек лежи по корем или на една страна. Опитайте и да спи по гръб, за да се избегне подпухнали очи!, съветва дерматологът.

2. Оглеждайте се в чинията, но и в чашката

Какво ядем винаги е важно. Така че, ако се лишим от грешните неща това наистина може да направи веднага разлика във външния вид на очите ни. На първо място очите изглеждат подпухнали и уморени, ако прекаляваме с алкохола. Дори да пиете по 50-100 гр., или 1 бира да ни се струва малко, то това може да е много за организма ни, който вече и без това е претоварен от всички химикали, които поемаме с въздуха, водата и храната. Именно това прелива чашата на тялото ни и веднага се пише на външния ни вид. Подсолената храна също може да доведе до торбички под очите, защото по правило солта задържа водата. Така че ако можете, опитайте да поразредите ходенето по нощни барове, летните коктейли, както и заведенията за бързо хранене!

Пиенето на големи количества вода е добър начин за борба с тъмни кръгове и подпухнали очи, така че да бъдете хидратирани, особено в горещото време.

3. Обърнете внимание на вашата кожа

Отнасяйте се с лицето си като с кралска особа! Под очите кожата е изключително крехка и нежна. Тя  трябва сякаш да идва с етикета „не пипай-чупливо“. Ако носите околоочен грим, то винаги го премахвайте напълно, преди да си легнете. Никога не го сваляйте със спирт или други агресивни почистващи средства. Изпозлвате тоалетно мляко. Поддържайте зоната около очите хидратирана всяка нощ с лек крем, и не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти всеки ден. Не забравяйте, кремовете за лице са едно, а кремовете за около очи са съвсем друга бира, казано на жаргон.

4. Природен поглед

Последните отзиви от потребители на „Лечители.бг“ показват, че изключителен целебен ефект имат кремове на базата на маслото от шипка! Както и т. нар. пчелни кремове на базата на мед.

Разбира се стереотипният и добре изпитан начин „краставица върху окото“ наистина работи! Разбира се и тук си има тънкости. Вземете една краставица направо от хладилника и да я разрежете студена. Така – антиоксидантите в зеленчуците ще се запазят след отразването, това ще намали всяко дразнене. Охладени текстурата съшо действа успокояващо и анти-подуващо.

Друга голяма възможност е компрес със студени торбички. Направете си една чаша билков чай от мащерка и лайка, която се съхранява в хладилник. После с тампон леко минете около очите и върху клепачите. Танините в чая са доказано, че намалява под очите торби.

5. Нанесете коректор

Разбира се, ако нямате време за сън или за парче краставица? Ние знаем и пети способ! Вземете си коректор,създаващ ефекта искрящи очи. За максимален ефект, купете си сенки, които отговарят точно на кожата около очите ви. Приложете цвят върху цвят, което ще тушира ефекта от вашия тъмни кръгове. Отделете време да завършите операцията с пудра.

Вили Канискова, Последвайте ни във Facebook 

Лечители.бг