Има хора, които се чувстват изолирани и самотни още от раждането си – това са хората с т.н „стара“ душа. Хората със „стара“ душа усещат нещата по различен начин, живеят своя вътрешен живот по различен начин от останалите, твърдят от Svetovnizagadki. Обикновено старите души са духовни учители и хора, които притежават дълбока вътрешна мъдрост, с която са се родили. Хората със „стара“ душа усещат нещата по различен начин

 

Седем признака на старата душа:

 

1. Вие сте вълк- единак

Хората със стара душа не се интересуват от това, което вълнува връстниците им, трудно се сприятеляват и през повечето време са самотни, просто не се вписват никъде.

 

2. Обичате познанието, мъдростта и истината

Старите души са интелектуалци – те знаят, че знанието е сила и свобода. За тях тези ценности са много по-важни от последната клюка или резултат от футболен мач.

 

3. Имате силно изразени духовни потребности

Старите души са чувствителни и духовно извисени. Преодоляват границите на егото, търсят просветление, обич и мир. За тях това е най-мъдрият начин за използване на времето.

 

4. Разбирате колко преходен е живота

Старите души знаят, че смъртта е неизбежна, това понякога ги плаши, но в повечето случаи им помага да живеят пълноценен живот.

 

5. Виждате общата картина

Много рядко старите души се увличат в моментните състояние и проблеми и повечето пъти виждат нещата в перспектива. Уравновесени и балансирани, те знаят, че нещата винаги се променят и трябва да се проявява търпение.

 

6. Не сте материалисти

Богатство, слава, величие…това не е целта в живота на старите души. Те не ламтят за преходните неща в живота, за тях това са неща без смисъл.

 

7. Като деца сте били интровертни и асоциални

Като деца са интровертни и трудно са се сприятелявали. Изключително интелигентни и умни. Сигурен признак на старите души е, че още от деца се държат като възрастни и разсъждават така.

Lechiteli.bg