Д-р Драузио Варела ( роден на 1 Януари 1943 в Сао Пауло , Бразилия ) е бразилски лекар , учител и учен. През призмата на своя опит и мъдрост той разкрива няколко прости правила, неспазването на които се явява причина за болестите на съвременния човек.

1. Ако не искате да сте болни…

…Изказвайте чувствата си. Емоции и чувства които са прикрити, подтиснати, завършват с болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, подтискането на чувствата поразжда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите „тайни”, нашите грешки! Диалогът, говорът, думата са силен лек и отлична терапия!

2. Ако не искате да сте болни…

…Взимайте решения. Нерешителния човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумолира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да зизгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата.

3. Ако не искате да сте болни…

…Намирайте решения. Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По- добре е да се запали клечка, отколкото да се съжалява за мрака. Пчелата е малка, но произвежда едно от най- сладките неща, които съществуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която се трансформира в болест.

4. Ако не искате да сте болни…

…Не живейте според външния вид. Който крие реалността, се преструва, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т. н., но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по- лошо за здравето от това да се живее според външния вид и фасади. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката.

5. Ако не искате да сте болни…

…Приемайте. Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни кара да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословния живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни, деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

6. Ако не искате да сте болни…

…Вярвайте. Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие няма взаимоотношение. Недоверието е липса на вяра във вас и в самата вяра.

7. Ако не искате да сте болни…

…Не живейте живота тъжни. Добрият хумор. Смехът. Почивката. Щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. „Добрият хумор ни спасява от ръцете на доктора.” Щастието е здраве и терапия. Последвайте ни във Фейсбук!

Лечители.бг

Споделете тази статия с приятелите си: