Понеделник (31 август)

Понеделникът започва инерционно. От 09:53 до 11:33 часа българско време на 31 август Луната отново е „без курс“, а в 11:34 часа навлиза в огнения знак Овен. В сутрешните часове е добре да вършим по-рутинни задачи без да започваме нови начинания. На Обяд с промяната на знака се променя и влиянието върху зодиакалните знаци. Втората половина от деня е по-хармонична вече за родените през първата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, а по-дисхармонична за родените през първата декада на останалите 8 знака – Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби. Напрегнатият аспект на Луната с Меркурий във Везни ще повиши градуса на напрежението в личните и служебни взаимоотношения, както и по време на преговори или търговски сделки.

Луната в Овен прави хората по-активни и борбени, а с тези аспекти може да се активират сериозни спорове и конфликти в следобедните часове.

Те повишават и опасността за транспортни инциденти, за загуба / кражба на документи, ключове, куриерски пратки, транспортен багаж, автомобили и т.н. Уязвима е главата от удари, нервната система като цяло. Болните и възрастни хора да следят кръвното си налягане и пулса – възможни са хипертонични и сърдечни кризи.

Вторник (1 септември)

 

Във Вторника Луната продължава да транзитира през знака Овен. През тези дни ще сме доста по-активни, смели, авантюристично настроени и склонни към риск. Освен всичко това, Овенът е толкова импулсивен, че е склонен понякога първо да действа, а после да мисли. Само че, в този живот трябва да се научи на търпение. Та, през тези дни и ние ще сме подвластни на силната Марсова енергия и някои от нас ще бъдат доста прибързани, нетърпеливи и дори твърде напористи. Но е добре преди да кажем „хоп“ да обмислим добре нещата. Умението да взимаш бързо решения, както и да действаш в определени ситуации бързо, е силно положително качество, особено в работата и определени професии. Луната управлява както нашите емоции, така и реакциите ни, затова и тези дни са подходящи за бързи и в краткосрочен план активни действия.

На 1 септември в сутрешните часове Луната в Овен образува дисхармоничен аспект с Плутон в Козирог. Този аспект ще оказва неблагоприятно влияние при родените предимно през втората декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог и в по-малка степен за втората декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Във вечерните часове Луната съвпада и с Уран в Овен. Внимавайте за внезапни и неконтролируеми изблици на гняв,

не позволявайте да ви притискат и манипулират, пазете се от травми и инциденти. За вас е неблагоприятно да предприемате риск. Убедена съм, че ще ви е трудно да се въздържате, защото „предизвикателните“ аспекти правят точно това – предизвикват хората към действие. Но се опитайте действията ви да не са разрушителни и саморазрушителни, защото влиянието на Плутон е такова. Огнената Луна създава опасност за пожари, експлозии, буйно поведение и наранявания. Повишено трябва да бъде вниманието при работа с огън, желязо, скалпел, огнестрелно оръжие, с режещи машини и остри предмети.

За разлика от описаните по-горе зодиакални знаци и аспекти, Луната в Овен на 1 септември прави и благоприятни аспекти с Венера и Марс в Лъв, които на този ден са в точен съвпад. Ако Венера не беше ретроградна, щях да дам оценка 10 на този съвпад, защото

той активира силно любовно-сексуалните преживявания и удовлетворяването на желанията ни.

И в това няма лошо, но е важно при случайни полови контакти да използвате предпазни средства. Възможно е предаването на инфекции по полов път. Съвпадът Венера / Марс освен, че засилва страстите и желанията, може да предизвика и сериозни сцени на ревност, ако някой от вас или пък партньорът ви реши да пофлиртува. Денят се очертава най-хармоничен за родените под знаците и най-вече през втората декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Не очаквайте денят ви да е спокоен, не и при Луна в Овен. Но хармоничните аспекти на Луната към вашите Слънца ще ви носят неочаквани възможности за успехи и изяви, постигане на целите и най-важното – много любов и страст, особено при по-младите представители. Някои могат да срещнат отново стара любов, а при други – да се върне любимия им човек, ако по някакви причини преди това е имало прекъсване на взаимоотношенията. За вас денят е добър и във финансов аспект – можете да си позволите някакъв риск, но премерен.

От 19:37 часа на 1 септември до 12:02 часа на 2 септември българско време Луната в Овен е „без курс“. В този интервал от време е препоръчително да бъдете на сигурно и безопасно място. По статистика по време на Луна „без курс“ стават сериозни инциденти, поради разсеяност и грешки. Това важи в най-висока степен за работещите нощна смяна и за шофиращите по пътищата.

Нова СУПЕР-услуга -  астро-прогноза по зададен въпрос – отговор до 24 часа от цял свят 

 

Сряда (2 септември)

До обяд на Сряда звездите са по-благосклонни към родените през третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. През първата половина на деня Луната в Овен образува неблагоприятен аспект към Слънцето на родените през третата декада на Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби. В 12:03 часа на 2 септември Луната навлиза в земния знак Телец, където тя се чувства много по-добре – Луната е в знак на „екзалтация“ и влиянието и е по-благоприятно като цяло. Емоциите ни стават по-стабилни, а ние много по-спокойни, търпеливи, обмислящи и лоялни към хората. Друг е въпросът, че Луната в Телец през втората половина на деня образува неблагоприятен аспект към Слънцето на родените под знаците и най-вече на родените през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Енергията ви е нестабилна, променлива. Променливи ще са и емоциите ви, което може да повлияе негативно и върху взаимоотношенията ви с хората.

Препоръчително е да не се натоварвате физически и емоционално, както и да не предприемате някакъв риск. При Луна в Телец е уязвимо гърлото от наранявания и задавяне по време на хранене, както и тила за травми и удари. Храненето трябва да е балансирано и да не се преяжда. Желателно е да се ограничат тестените и сладки храни, да се пият достатъчно количество течности. Луната в Телец прави прекрасен аспект със Слънцето и Юпитер в Дева, който ще бъде манна небесна за родените под знаците и особено през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Тези аспекти могат да зарадват и някои измежду родените през първата декада на знака Телец, които по рождение имат добри аспекти в личния си хороскоп към Слънцето. При тях се получава символично Новолуние и енергията е намалена, но както вече споменах, при някои от тях може да се очакват и чудесни възможности за нови изяви, развитие, израстване, пътувания, любов, семейни придобивки и други подаръци от съдбата.

Четвъртък (3 септември)

На 3 септември в часовете до обяд Луната в Телец е в хармоничен аспект с Плутон в Козирог. Емоциите са интензивни, а преживяванията дълбоки, но положителни само за родените под знаците и особено през втората декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Тук вече не включваме Телците, тъй като Луната активира и неблагоприятен аспект с Венера и Марс в Лъв на този ден. Той ще влияе неблагоприятно във финансовите дела и партньорските взаимоотношения при родените предимно през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Денят не е благоприятен за големи капиталовложения и в игри на късмета, за изясняване на взаимоотношения, включително и между държави. Луната в Телец засилва упоритостта и хората не са склонни на отстъпки и компромиси. А неблагоприятният й аспект към Марс може да извади емоциите и действията от контрол. В личен план са възможни кавги и дори преки сблъсъци при разрешаването на конфликти. В световен аспект също има звездни предпоставки за прояви на насилие, пожари, експлозии, тежки аварии и инциденти, както и природни катаклизми.

Здраве

Във Вторник, а и в Сряда до обяд от астро-биоритмична гледна точка до обяд не се препоръчват оперативни интервенции на мозъка, на очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. Препоръчва се да бъде ограничена консумацията на алкохол, енергийни напитки и пикантни храни. Месото и месните продукти ще се приемат добре от организма. През втората половина от деня на 2-ри и на 3 септември не се препоръчват операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, сливиците. През следващите 2 седмици Луната е намаляваща, което по принцип благоприятства извършването на операции. Но е важно да се съобразяваме със знака на Луната и органите, които всеки знак и планета управляват. Ретроградната Венера до 9 септември не е благоприятна за операции на бъбреците, надбъбречните и околощитовидните жлези, пикочния мехур, яйчниците, липосукция, за всякакви естетически корекции. Не е благоприятна също за бракосъчетания, за световните пазари и финанси, за съдебната система и за международните отношения като цяло. За влиянието на световните пазари в негативен аспект най-вече сме свидетели пред последните няколко седмици.

Петък

На 4 септември до 14:48 часа Луната е в земния знак Телец, намаляваща и в опозиция със Сатурн в Скорпион през първата половина от деня. На родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада може първата половина от деня да ви се стори доста натоварен с отговорности. Възможни са проблеми с контролни органи, с институции или с началници, грижи с възрастни хора. Звездите са по-хармонични през първата половина на деня за родените под знаците и предимно за третата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. При вас работата ще върви успешно, защото ще сте с добра концентрация. Ще удовлетворени от резултатите и ще се радвате на уважение. Можете да разчитате на подкрепа от страна на висшестоящи хора при необходимост. През първата половина от деня можете да свършите доста задачи и то с повече лекота.

От 13:20 до 14:48 часа българско време на 4 септември Луната е „без курс“. Тези часове като цяло не са ефективни. Не вършете нищо важно в този интервал. В 14:49 часа Луната преминава във въздушния знак Близнаци. Този зодиакален знак се управлява от планетата на интелекта и общуването Меркурий. Когато Луната преминава през Близнаци се повишава желанието ни за общуване, обмен на информация, изразяване на мнение и придобиване на знания. Втората половина на деня се очертава доста динамична – Луната в Близнаци образува дисхармоничен аспект с Юпитер в Дева и с Нептун в Риби. Тези аспекти могат да окажат неблагоприятно влияние след 14:49 часа на родените предимно през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Бъдете предпазливи за интриги и клюки, за кражби или измами. В здравословен аспект трябва да се внимава с храненето, защото са възможни алергични прояви и интоксикации. Алкохолът и цигарите да бъдат ограничени. При Луна в Близнаци са уязвими белите дробове, бронхите, нервната система. За родените през първата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей втората половина на деня е доста по-успешна. Очаквайте хармонични взаимоотношения с близки и колеги, успешни договаряния, положителни новини и срещи с приятни за вас хора. Комуникацията ще тече гладко, ще мислите бързо и логично, ще взимате правилни решения. Единствено към Овните имам апел – да не подхождат язвително и да не прибързват.

 

Събота (5 септември)

На 5 септември в 12:54 часа Луната променя фазата си – фаза Последна четвърт. Слънцето в Дева и Луната в Близнаци съответно на 13 градуса са в предизвикателен, неблагоприятен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях). Може да възникнат конфликти заради неизпълнени ангажименти или разминаване между думи и действия. Девата изисква добра организация и работа, изпълнителност и точност. А Луната в Близнаци ще ни прави по-непостоянни в настроенията и желанията, по-променливи и с нежелание за поемане на сериозни ангажименти дали в работата, дали в личните взаимоотношения. Тази звездна дисхармония може да направи деня по-напрегнат за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада.

Опитайте се да бъдете по-постоянни, изпълнителни и коректни в общуването.

Пазете се от кавги, травми или инциденти.

Слушайте повече и говорете само толкова, колкото е необходимо, не повече. 5 септември е по-положителен и спокоен ден за родените вече през втората декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. В сутрешните часове Луната все още е в хармоничен аспект с Меркурий. По-късно образува благоприятен аспект с Венера и Марс в Лъв, а във вечерните часове и с Уран в Овен. На вас ще ви върви в много неща на този ден. Мисълта ще бъде бърза и логична, правилният подход към хората ще ви носи положителни резултати и добри печалби. В любовните взаимоотношения също ще цари хармония и ви очакват забавления и приятни изненади във вечерните часове.

Неделя (6 септември)

От 02:04 до 20:40 часа българско време на 6 септември Луната в Близнаци е „без курс“. Какво по-хубаво от това в празничен и почивен ден да не правим нищо?! Денят не е благоприятен за важни дела и решения, за нови начинания и рисковани действия. Чудесен ден за общуване, за посещения при приятели и роднини, за четене на книги, гледане на филми и слушане на хубава музика. Пълен релакс! На моменти може да усетите, че казвате едно, а другите разбират съвсем друго. Това е заради Луната „без курс“. Тя дава склонност към разсеяност и объркване, които обае могат да доведат и до инциденти, за които трябва да се внимава най-вече. Възможни са по-тежки транспортни инциденти, пожари, изгубвания, психо-емоционални кризи при хора с лабилна психика. Шофирайте по-предпазливо. По-уязвими на 6 септември са родените вече през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Игнорирайте дразнителите и се опитайте да почивате повече и в по-малка компания. Денят се очертава по-спокоен за родените през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Въпреки, че Луната не прави главни аспекти, тя е в хармония с вашето Слънце – въздушната и огнената стихия са съвместими.

В 20:41 часа на 6 септември Луната преминава във водния знак Рак. Бързината на мисълта и желанието за общуване се изместват и на фокус вече е нуждата от спокойствие и семеен уют. Повишава се желанието ни за сигурност както в дома, така и в държавата. 

Нова СУПЕР-услуга -  астро-прогноза по

зададен въпрос – отговор до 24 часа от цял свят 

Следете секцията ни Хороскоп за всички астро-тенденциите, в това число и здравни,  и за следващата  седмица, Маргарита Паскалева

Лечители.бг