Понеделник (24 август)

Както се казва нова седмица-нов късмет, а защо не и любов. Първият работен ден ни посреща с Луна в Стрелец и нейните благоприятни аспекти с Венера (в Лъв) и с Уран (в Овен). Всички звездни участници се намират в огнени знаци. Това ще внесе неочакван елемент на приятни изненади в първия ден на седемдневката. Но на приятни изненади могат да се надяват родените под знаците и особено през втората и трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Те може да касаят финансови или юридически въпроси, лични или бизнес взаимоотношения. Хората ще ви харесват и по всяка вероятност ще приемат безкритично нестандартните ви идеи и предложения. А вие ще бъдете изключително изобретателни и интуитивни, което ще помага за положителното развитие на вашите дела.

Първият ден от новата работна седмица може да се окаже по-напрегнат и да преодолеят някои препятствия в ежедневието си родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а също и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от тези две декади. Енергията ви е променлива, нестабилна, затова е желателно да не се натоварвате много на този ден и да вършите само неотложните задачи. Бъдете по-търпеливи с близките си и на работното място. Избягвайте конфликти и се предпазвайте от травми / инциденти.

В по-генерален план неблагоприятният аспект на Луната с Меркурий във вечерните часове

създава опасност за неразбирателства и конфликти, а също и за инциденти с млади хора, особено транспортни.

Тъй като Луната е в огнен знак, повишено трябва да бъде вниманието и за пожари / експлозии на газови уреди. Звездите ще оказват по-положително влияние при родените под знаците и най-вече през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Хармоничният аспект на Луната с Марс в Лъв ще ви зарежда с физически сили и желание за близост, за развлечения и удоволствия. Ще оказва положително въздействие при спортни участия и върху взаимоотношенията ви с хората.

Вторник (25 август)

В часовете между 01:04 и 07:22 българско време на вторник Луната в Стрелец е „без курс“, а в 07:23 часа тя преминава в земния Козирог. Вече няма да сме така прибързани, импулсивни и авантюристично настроени. През следващите 2-3 дни ще сме много по-съзнателни, целенасочени, концентрирани, с чувство за дълг. Ще се стремим към стабилност и ще премисляме добре нещата, преди да предприемем действие или да вземем важно решение.

Дните са благоприятни за организационна дейност, планиране, контролиране, научна работа.

В здравословен астро-аспект през следващите два дни не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно – мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби.

На 25 август Луната в Козирог прави хармонични аспекти със Слънцето и Юпитер в Дева.

Денят е изключително обещаващ за родените под знаците и най-вече през първата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Ще имате възможност за изяви и постигане на успехи, благоприятно развитие на важни за вас въпроси, придобивки и награди, хармонични взаимоотношения с хората. Денят се очертава по-динамичен и повече затруднения могат да срещнат в ежедневието си и във взаимоотношенията родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на първата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Слънцето и Юпитер в Дева с благоприятния си аспект донякъде ще смекчават влиянието на Луната за Раците и Козирозите. Денят може да ви предостави и на вас големи възможности, но емоционално може да сте по-напрегнати и малко по-трудно да постигате целите си.

Сряда (26 август)

На 26 август през деня Луната е в съвпад с Плутон в Козирог, а във вечерните часове тя образува напрегнат аспект и с Уран в Овен. Емоциите стават доста по-интензивни и се повишава желанието за манипулации и доминиране над другите. Повишава се и опасността за срутвания, пропадане в дупки / шахти, за инциденти на строежи, в планината, в метрото, в мините, за хранителни интоксикации и т.н. В мунданен аспект се повишава отново опасността за атентати, експлозии и насилие. Желателно е властите у нас да вземат предпазни мерки и да са по-бдителни през следващите два дни.

В личен план денят е по-дисхармоничен като цяло за родените през втората и третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за втората и третата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Възможни са както неразбирателства в работата или с близките ви хора, прояви на ревност, в някои случаи дори и насилие. Предпазвайте се от инциденти, а хората с бизнес и от контролни органи. Работете внимателно със запалими и избухливи уреди / вещества.

В здравословен астро-аспект са уязвими зъбите, костите, кожата. Не се препоръчва прекаляването с алкохол, употребата на опиати, консумацията на гъби, които са с неясен произход и вид. Съвпадът на Луната с Плутон може да създаде опасност за хранителни отравяния. В морето е възможно да има мъртво вълнение, затова не се препоръчва къпането в неохраняеми зони.

Звездите са по-снизходителни на 26 август за родените под знаците и предимно през втората и трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Въпреки напрежението,

делата ви ще са доста по-успешни, а отношенията с колегите и с любимите хора – добри. Планирайте и организирайте добре набелязаните задачи, защото енергията ви е стабилна и можете да свършите доста работа на този ден.

Четвъртък (27 август)

На 27 август в сутрешните часове Луната все още е в знака Козирог, а между 10:20 и 11:03 часа е „без курс“. В този интервал вършете рутинни задачи, а важните отложете за след 11:04 часа, когато Луната навлиза във въздушния знак Водолей. Някои от вас ще усетят полъх на свобода. Този зодиакален знак е известен със своята независимост, ексцентричност, интелект и хуманност. Затова и през следващите 2 – 3 дни ще се повиши желанието ни за общуване и експериментиране, за придобиване на знания, за самостоятелност при взимането на решения. Ще сме настроени приятелски към хората, но може да бъдем по-непрактични и емоционално напрегнати. Дните са благоприятни за научно-технически изследвания, за обществени и хуманитарни дейности, за семинари и конференции, за срещи с приятели или съмишленици, за взимане на важни политически решения и за бъдещи проекти.

В часовете до 11:03 часа българско време на 27 август звездите са подредени по-хармонично за родените през третата декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. След 11:04 часа се подреждат в хармония за родените под знаците и най-вече през първата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Представителите на третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да са по-внимателни през първата половина на деня за неразбирателства с другите и затруднения от различно естество. Втората половина от деня е по-дисхармонична за родените вече през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

При Телците може да възникнат проблеми с висшестоящи. Лъвовете могат да влязат в спор с конкуренция или с партньори. Скорпионите може да имат някакви грижи в дома и семейството си. Водолеите ще са изпълнени с нови идеи и планове, но енергията ви на този ден е недостатъчна и е желателно да не се натоварвате много.

Здраве

На 27 и 28 август не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания на нервната система, както и за процедури, подобряващи кръвообращението. Желателно е през тези два дни храната ни да бъде богата на натриев хлорид, витамин С и В2.

Петък (28 август)

На 28 август Луната във Водолей е в неблагоприятен аспект първо към Марс в Лъв, а през втората половина на деня и към ретроградната Венера (виж фиг. 1). Денят се очертава неблагоприятен за финансови дела и за партньорските взаимоотношения при родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби. Избягвайте скъпи покупки и големи капиталовложения. Бъдете по-чувствителни към нуждите на партньорите си и не давайте повод за ревност. Повишава се опасността от токови удари, семейни скандали и сцени на ревност, загуба на пари и ценности, понижена лична самооценка. Някои от вас може да се чувстват недооценени в работата или от партньора си, което да ги натъжи или предизвика непредсказуеми реакции. Не са изключени битови инциденти и по-тежки криминални престъпления. В мунданен план също ще се повиши напрежението – протести, сблъсъци и недоволство в обществото, пожари, експлозии и инциденти от различно естество.  Звездите ще бъдат най-щедри на този ден към родените през втората декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Растящата и хармонично разположената Луна във Водолей към вашите Слънца ще ви зарежда с енергия и нови идеи, с настроение и с повече късмет. Вие много по-добре ще се разбирате с хората, ще бъдете приети навсякъде добре. Ще се изявявате успешно и ще постигате своите цели с лекота. А Венера и Марс в Лъв ще се погрижат за любовния и социалния ви живот.

Събота (29 август)

На 29 август в ранните часове на деня Луната във Водолей образува неблагоприятен аспект с планетата на дисциплината и отговорностите Сатурн, който се намира в знака Скорпион. Това налага по-сериозно отношение и чувство за отговорност към ангажиментите и хората от страна на родените под знаците и предимно през третата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей до около обяд. Възможни са затруднения и ограничения в хода на работата или в общуването си с хората. Това важи в по-лека степен и за родените през третата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

Ключът към спасението от проблеми и неприятности е в толерантното и почтено отношение към хората, в точността и изпълняването на поетите задължения.

Все пак Луната във Водолей подтиква хората към повече независимост в действията и желание за нестандартни / рискови подходи, които са в абсолютен разрез със същността на Сатурн, който изисква спазване на йерархията и придържане към традиционните и сигурни методи. Първата половина от деня е по-благоприятна като цяло за родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. В часовете между 10:03 и 11:51 Луната е „без курс“. В този интервал от време е препоръчително да се вършат рутинни дейности. Не е благоприятно за нови начинания и взаимоотношения, за подписване на важни дългосрочни договори, да се взимат решения за бъдещето, тъй като нямат шанс за успех и развитие.

На 29 август, в 11:52 часа българско време Луната преминава във водния знак Риби. А в 21:35 часа е Пълнолуние на 6 градуса в Риби. По време на Пълнолуние сме изпълнени с енергия, а емоциите ни са много интензивни. На този ден се повишава чувствителността и интуицията у хората. Много от нас ще са готови да откликнат безрезервно на протегната ръка за помощ и да помогнат. Но съвпада на Луната с Нептун налага предпазване от чужда негативна енергия и влияния върху психиката. Пълнолунията са добро време за завършване на дела и взаимоотношения, за провеждане на лунната диета за изчистване на токсините от организма и подобряване функциите на всички органи и системи. Луната от хороскопа на Пълнолунието съвпада с планетата Нептун, а Слънцето – с Юпитер в Дева. Двете светила заедно с Юпитер и Нептун са на отстояние 180 градуса едни от други – в аспект опозиция. Опозициите са дисхармонични аспекти и се отразяват неблагоприятно малко или повече на всеки човек, особено ако са в по-близки аспекти с рождени планети в хороскопа ви.

 

Това Пълнолуние ще внесе повече дисхомфорт и напрежение в делата и взаимоотношенията както на 29 август, така и през следващите 2 седмици след него на родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възможни са морално – етични конфликти, юридически спорове, измами, кражби в домове и офиси. Бъдете по-предпазливи за наводнения и течове, както и при работа с газови уреди. В по-малка степен втората половина на 29 август е по-неблагоприятна и за родените през първата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Луната и Нептун в Риби могат да внесат много романтика и вдъхновение през втората половина от деня, а и през следващите две седмици в живота на родените през първата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

В световен аспект възможните опасности са хаос в миграцията на бежанците, корупционни скандали, скандал в църквата, потъване на още плавателни съдове, наводнения и други природни катаклизми, етнически конфликт, инцидент на газова / нефтена платформа или в химически комбинат. Не е изключен и терористичен акт срещу принц / принцеса или монарх (може да бъде и естествена кончина), а също и убийство на лидер на религиозна или престъпна групировка. Трябва да бъдат взети всички мерки през следващите две седмици за предпазване от подобни инциденти, а също и за контрол върху токсичните отпадъци или употребата на химически вещества срещу хора. Употребата на замърсена вода и храни с изтекъл срок на годност, лошата хигиена и природни бедствия могат да бъдат сериозна предпоставка за възникване на болести и разпространение и инфекции. По-уязвими държави са Великобритания, Норвегия, Франция, Бразилия, Мексико, Румъния, Русия, Дания, Еквадор, Йордания, Западна Самоа, Нова Зеландия, Филипините, Канада, Конго, Македония, Япония.

Неделя (30 август)

На 30 август Луната преминава вече през втората декада на знака Риби и може да внесе повече емоционален дискомфорт или да се прояви във физически аспект при родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. В по-малка степен може да се прояви неблагоприятно и при родените през втората декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Денят се очертава по-успешен като цяло за родените през втората декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

На 31 август в сутрешните часове Луната образува хармоничен аспект със Сатурн в Скорпион, който ще оказва положително влияние върху работата, организацията, концентрацията и във взаимоотношенията с възрастни хора и висшестоящи лица при родените през третата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Както се казва, добър старт на новата седмица. Не може да се каже същото обаче за родените през третата декада на останалите 8 зодиакални знака Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Овен, Лъв, Везни и Водолей. Но не бива да се отчайвате. Бъдете по-концентрирани и разчитайте повече на интуицията си. Тя няма да ви подведе, но някои хора – да. Склонни сте да бъдете жертва на чужди планове, да ви използват и мамят. Енергията ви е нестабилна, така че не се натоварвайте много понеделнишки.

Здраве

В дните около Пълнолуние и особено в самия ден не е благоприятно извършването на операции, особено ако не са спешни. Опасността се повишава и от съвпада на Луната с Нептун за инфекции, кръвотечения и други усложнения както по време на операцията, така и в следоперативния период. В здравословен план трябва да се внимава в храненето, в приема на медикаменти, при медицински изследвания и процедури, при употребата на перилни и миещи препарати, както и на козметични продукти. Възможни са хранителни интоксикации и инфекции, алергични прояви от бои за коса и други козметични или перилни / почистващи продукти, от лекарства, упойки, ваксини или медикаменти за цветни рентгенови снимки и т.н. На 29, 30 и 31 август не се препоръчват операции на лимфната система, премахването на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезенните стави, поставяне на ваксини и силни упойки. А употребата на наркотици, особено от лица, родени през първата декада или с други рождени планети около 4 – 8 градус на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби може да доведе до тежки и необратими състояния с летален край.

Очаквайте астро-тенденциите и за следващaтa седмицата   Маргарита Паскалева,

Лечители.бг