Понеделник (19 октомври)

Новата работна седмица започваме на 19 октомври с Луна в Козирог. На този ден имаме както напрегнати, така и хармонични аспекти. В сутрешните часове Луната в Козирог е в напрегнат аспект с Меркурий във Везни. Някои от нас може да започнат деня с несъгласия на работното място с колеги по определени въпроси. Няма да вървят особено гладко и разни договорни отношения.

Пазете документацията и информацията си, шофирайте разумно. Това важи най-вече за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за първата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

В следобедните и вечерни часове трябва да бъдат вече по-внимателни и родените през втората декада на посочените знаци – Луната съвпада с Плутон в Козирог.

В психо-емоционален план може да се повишат страховете при някои по-чувствителни хора, да се активират жлъчни колки, болки в ставите или зъбите.

Не предприемайте рисковани действия във вечерните часове и през нощта срещу вторника. Звездите създават предпоставка за по-агресивно поведение и инциденти, както и отново опасности за сигурността в държавата ни. Хармоничните аспекти на Луната в Козирог с Венера, Марс и накрая с Юпитер в Дева дава възможности за добри приходи, за успешни изяви и постигане на резултати през деня от родените през първата и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби.

На придобивки и постижения ще се радват и някои от родените през втората декада на знака Козирог. Важното е да не се рискува твърде много, да се избягват конфликтите и манипулативните методи. Знакът Козирог е знак на отговорностите, на истината, на постоянството. Чакат ни работа и повече отговорности в началото на седмицата, които трябва да посрещнем със спокойствие и добър план за действие, ако искаме да стартираме с успехи новата седмица.

Здраве

На 19 октомври не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно – мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби.

Вторник

На 20 октомври Луната продължава транзита през знака Козирог. В часовете до около обяд тя все още е под негативното влияние от предизвикателния аспект с Уран в Овен.

От астрологична гледна точка Слънцето и Луната са в предизвикателен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между планети). Слънцето, като основен източник на енергия, се свързва с нашето физическо и психическо здраве. А Луната управлява нашите емоции, чувства, адаптация и реакции. Двете светила имат важно значение и влияние, затова и дните, в които се променя лунната фаза, енергията и влиянието им са по-трудни за овладяване.  Напрежение могат да усетят на този ден предимно родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и родените през трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Не рискувайте и се предпазвайте от конфликти или инциденти.

По-трудно ще постигате желаното, затова не се натоварвайте излишно. В здравословен план са уязвими костите, главата, ставите, зъбите, кожата. Звездите са по-благосклонни на този ден (стига да нямате друга рождена планета в последните градуси на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог) към родените под знаците и най-вече през третата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Телците могат да очакват успехи в конкурси, в ученето, в рекламната и издателската дейност, в контактите с чужбина, радост от внуците или роднините. Девите ще се радват на успехите на своите деца, на обичта от страна на любимите си хора. Ще успяват в бизнес делата си, ще се забавляват и ще имат късмет във всичко. Скорпионите ще имат също успех в ученето, ползотворни контакти и договаряния, пътувания. Добър ден за писателите, учителите, работещите в търговията Скорпиони и за покупко – продажба на автомобил от тяхна страна.

Рибите могат да разчитат на подкрепата от страна на приятелите си или на протекцията от страна на високо поставена личност относно реализацията на тяхна идея в бъдещ аспект. Някои от вас могат да получат добри пари на този ден за добре свършената работа.

От 23:31 часа на 20 октомври до 04:38 часа на 21 октомври Луната е „без курс“, т.е. в този интервал от време тя не образува никакви главни аспекти с останалите планети и се подготвя за смяна на знака.

В 04:39 часа на 21 октомври Луната навлиза във въздушния неподвижен (фиксиран) знак Водолей. Водолеят е знак, управляван от две противоречиви по своята същност планети Уран и Сатурн. Уран ще ни подтиква към самостоятелност и независимост. Ще сме по-общителни, интуитивни и изобретателни в ежедневните дела и контакти. Добър ден за научно-изследователски и хуманитарни дейности, за работа с организации / асоциации, за семинари и конференции, за групова работа. На дневен ред в обществото могат да бъдат темите за енергетиката и цените на тока и парното, за изборите и политическите партии, за бъдещи проекти, за нови открития и научни разработки в областта на физиката, астрономията, медицината и т.н.

Здраве

ОтАстро-биоритмична гледна точка на 20 октомври не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно – мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Пийте достатъчно количество течности.

Времето – във вторник, 20 октомври очаквам променливо време, като по-облачно може да бъде през първата половина на деня. Луната в Козирог понижава температурите. И през двата дни може да се очакват краткотрайни превалявания, а във вторник и вятър

Сряда (21 октовмри)

На 21 октомври Луната във Водолей образува благоприятен аспект с Меркурий във Везни. Денят е благоприятен за търговията и дипломацията, за подписване на договори и споразумения, за покупка на техника и автомобили, за изпити и участие в конкурси. На успехи, на ползотворни контакти и хармонични взаимоотношения с хората могат да разчитат родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Овен, Близнаци, Везни, Стрелец и за Водолеите, които имат хармонично разположено Слънце в хороскопа си.  Звездите няма да са така щедри и благосклонни към родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и за онези Водолеи от първа декада, които имат по-предизвикателни аспекти към Слънцето си в рождения хороскоп. Транзитната Луна във Водолей образува символично Новолуние със Слънцето на родените под знака Водолей, затова от огромно значение е как е поставено и аспектирано това Слънце в хороскопа на всеки отделен човек. Но не се учудвайте, ако чувствате липса на енергия и вътрешно напрежение. Не се натоварвайте и се предпазвайте от неприятности или инциденти. Това важи и за другите три знака Телец, Лъв и Скорпион, с които Луната образува дисхармоничен аспект. В по-малка степен денят не се очертава особено положителен и за родените през първа декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. За Раците и Девите аспектът е куинконс (ъгъл от 150 градуса между планети – второстепенен аспект), а за родените през първа декада на знаците Козирог и Риби аспектът е нонагон (второстепенен аспект – ъгъл от 40 градуса между планети). Трябва да сте по-адаптивни към някои хора и да се приспособявате в определени ситуации. Може да се наложи повторно да се занимавате с недовършени / неразрешени дела и взаимоотношения от миналото.

Здраве

На 21 октомври не се препоръчват интервенции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Не натоварвайте краката и очите си, избягвайте стресови ситуации. В сряда е уязвима нервната система и кръвообращението.

Четвъртък (22 октомври)

На 22 октомври Луната транзитира през знака Водолей. През първата половина на деня тя все още е под благоприятното влияние на аспекта с Меркурий във Везни, а през втората половина на деня прави хармоничен аспект с Уран в Овен и вечерта със Слънцето във Везни. Така че родените през втората и трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец могат да разчитат на разбирателство с близки и колеги, на ползотворни контакти и успешни договаряния в бизнеса, на ценна приятелска подкрепа. Денят е успешен също за учените и учащите, за кандидат студентите, за политиците, при участия в конкурси, в организационни дейности и т.н. Вечерта можете да се отдадете на забавления и купони.

Луната във Водолей образува обаче предизвикателни (неблагоприятни) аспекти към Слънцето на родените през втората и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през същите две декади на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

Това може да създаде както физически, така и емоционален дисбаланс.

Създават се предпоставки за напрежение, което може да се изрази в конфликти, трудности в осъществяването на набелязаните задачи и в други неприятности през деня. Бъдете предпазливи за травми и инциденти.

Петък (23 октомври)

На 23 октомври, в интервала от 07:22 до 08:18 часа българско време, Луната във Водолей е „без курс“. Внимавайте за инциденти поради разсеяност, особено зад волана, защото неаспектираната Луна създава предпоставка за намалена концентрация. Важните неща и срещи организирайте след 08:19 часа, когато Луната навлиза във водния знак Риби.

На този ден Луната е в съвпад с Нептун и в неблагоприятен аспект със Сатурн в Стрелец, а Меркурий във Везни образува тежък предизвикателен аспект към Плутон в Козирог. Навлизаме енергийно в два дни с повече напрежение в обществения сектор.

Хората стават доста по-сензитивни и състрадателни, когато Луната е в Риби, но има и такива, които ще правят тайни заговори, ще плетат интриги и ще мамят.

Планетите създават предпоставка също за кражби, фалшификации, контрабанда на стоки, за нелегално преминаване на хора през границите. Препоръчително е властите да бъдат по-наблюдателни и да засилят през следващите 2 – 3 дни контрола. Има и една друга подробност, но съществена.

Събота (24 октомври)

Планетите са подредени по-предизвикателно за родените през първа декада, а на 24 октомври – вече за родените през втората и третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за родените под знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей – на 23-ти за родените през първата, а на 24 октомври – за родените през втората и третата декада.

Внимание! На 24 октомври Луната в Риби прави много неблагоприятни аспекти с Венера, Марс и Юпитер в Дева. Внимавайте за конфликти с интимните или с бизнес партньори, за финансови загуби, прояви на ревност и разочарования. Спазвайте законите и не предприемайте финансов риск.

За родените обаче под знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог Луната в Риби на 23 и 24 октомври ще оказва хармонично въздействие, поради благоприятните аспекти, които образува към Слънцето на тези представители. А подредбата на планетите Венера, Марс и Юпитер в Дева също носят много положителна енергия за тях.

Можете да очаквате много приятни интимни преживявания, подаръци и печалби,

обяснения в любов, предложения за брак, издигане в обществото, успех в решаване на юридически въпроси, в договаряния със задгранични партньори и т.н. Вероятно ще има и още възможни неща за случване, защото звездите за вас са се подредили отлично. Само не чакайте нещо наготово. Използвайте тази звездна хармония и правете каквото трябва, пък да става каквото ще!

Внимание! Между 23 и 27 октомври, когато е Пълнолуние, Марс в Дева преминава през градусите на слънчевото затъмнение от 13 септември. Както знаем, Марс е планета на инцидентите, войните, агресията и т.н. Затова бъдете по-внимателни всички през тези дни. Звездните енергии създават предпоставка за атентати, тежки инциденти, взривове, прояви на агресия, природно бедствие и т.н.

Здраве

От астро-биоритмична гледан точка на 22 октомври не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Ограничете на 23 и 24 октомври алкохола, а на 24-ти бъдете по-внимателни и с храната. Възможни са инфекции и интоксикации, както и чревни разстройства.

Не се препоръчват през тези два дни операции на лимфната система, премахване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезенните стави. Поставянето на ваксини и упойки при по-чувствителни и предразположени към алергии хора също не е препоръчително.

От 14:18 часа на 24 октомври до 09:22 часа на 25 октомври Луната в Риби е „без курс“. В този интервал от време бъдете на сигурно и безопасно място. Не взимайте важни за бъдещето решения, пазете се от интриги и задкулисни действия. Уязвима е психиката в здравословен план. Хората са склонни към променливост в емоциите и мненията. Не вярвайте на всичко, което чувате и виждате. Луната в Риби може да създаде сериозни политически трусове у нас, свързани с изборите. Не е изключено наново да се развихрят скандали за купуване и продаване на гласове, за машинации с бюлетини и т.н. Така че, звездите ни обещават интересни, но и изпълнени с повече напрежение предизборни дни.

 

Очаквайте астро-тенденциите и за следващите дни, Маргарита Паскалева

Какво вещаят звездите за мен в работа, любов, бизнес, образование?-попитай топексперта тук

Лечители.бг