“Има приливи и отливи в живота на хората и ако се използват приливите, те довеждат до щастието”… Типично в негов стил – ясно и лаконично – Шекспир дефинира един от основните природни закони – Законът за Ритъма. Целият живот, цялото съществуване във Вселената се изявява в цикли, развиващи се с определна периодичност.

Периодът на ретроградния Меркурий е един от ярките примери за наличието на природни ритми, с чиято специфична характеристика е мъдро да се съобразим. В хороскопа за миналата седмица споменахме за някои особености на това астро-явление. Но в духа на думите на Шекспир, следва да се отбележи, че времето на ретроградния Меркурий е време на отлив. Сега не е моментът за експанзия и стартиране на мащабни социални, политически, финансови намерения или на големи проекти с международно участие, съветва астрологът Татяна Янковска в седмиянич си хороскоп за Лечител.бг. След кратко резюме на основните тендеции следват и подробен хороскоп за 7-те дни от седмицата.

Между другото, ретроградният Меркурий не е единственият фактор, спъващ постигането на положителни резултати в политиката, в бизнеса, кариерата или любовта.

Особено през първите десетина дни от ретроградния цикъл на Меркурий (от 19 май до 31 май 2015 г.), мнозина могат и да се отчаят, че едва ли не те никога няма да достигнат целите си.

Изправяйки се лице в лице с многобройни обективни усложнения, недоверия и недоразумения, може да се почувстваме така, сякаш тичаме в подвижни пясъци. Към каквото и да се стремим, може да ни изглежда, че целта не се приближава, а се отдалечава.

Всъщност една от причините за широко разпространената репутация на ретроградния Меркурий като генератор на пречки и усложнения по отношение на плановете е вътрешната ни съпротива срещу забавянето реализацията на нашите намерения. Това променя ритъма на ежедневието. Какво означава това? Означава, че не само Меркурий е “виновен” за трудностите в общуването, както и за някои неблагополучия от технически характер, а “вина” може да имаме и самите ние!

Сега ретроградният Меркурий, в комбинация с други сложни и силни астроконфигурации ни призовава към самовглъбяване, към интроспекция по отношение на причините, довели до някакви нежелани ефекти.

И какво излиза? Именно нашето противопоставяне на природните (планетарните) ритми, които в момента ни призовават към размисъл и обмисляне, е катализаторът на объркването на житейските ситуации или на разрушаването на плановете ни.

Внимание! Форсирането на събитията може да ускори някои процеси, но това няма да са положителните!

Седмицата от 25 до 31 май 2015 г. може да е изпълнена с много трудни проблеми за политиците, дипломатите, банкерите, за компютърните специалисти, за работещите в сферата на словото, медиите, на рекламата и на енергоснабдяването.

През целия период от 25 до 31 май опасността от опити за хакерски атаки, за телефонни измами, за пътно-транспортни произшествия е много голяма.

Слуховете, инсинуациите, фалшифицирането на информация и документи, кражбите, измамите ще са в смайващо изобилие и ще правят впечатление със своето ожесточение. С други думи меркуриянските вибрации създават едно фалшиво огледало около нас,  което отразява най-силно онезии енергий, които да ни въвлекат в слухове, интриги, скандали, проблеми заради лоша преценка. Именно за това сега лъжи се разпространяват светкавично и се повтарят като заклинания с едно-единствено намерение – чрез многократно повторение по всички всевъзможни начини, да успеят да се утвърдят като истина.

Не на последно място Меркурий топи бариератамежду миналото и настоящето срещайки ни с хора и ситуации от нашето „вчера“. Така една стара любов (изживяна или не) може да възкръсне сякаш отвъд времето и пространството (виж по-подробно в „Седмицата в резюме“).

ПОНЕДЕЛНИК, 25 МАЙ

До 12:00 ч. са възможни разнообразни промени в предварителните планове.

Внимание! Часовете от 13:00 ч. на 25 май, понеделник, до 15:00 ч.  на 27 май, сряда, са неблагоприятни за стартиране на нови начинания в бизнеса, политиката, във финансовата сфера или в личен план.

В понеделник, 25 май, пречките и препятствията ще са многобройни. Преодолявайки едни трудности, може веднага да възникват нови!

Има опасност от прекъсване на отношенията – и в деловото партньорство, и в романтиката! Възможни са неочаквани решения за раздели, сензационни разводи, както и внезапно разваляне на добри делови партньорства!

Въпроси, свързани  с юридическата материя може да се развият в неочаквана посока.

Внимание! Опасността от инциденти, от аварии в Мрежата, в електроснабдяването, както и от битови скандали е голяма! Има повишена опасност от кражби, измами и разпространение на лъжи и слухове от финансов характер.

ВТОРНИК, 26 МАЙ

Необходимо е повишено внимание по отношение качеството на храните и напитките. За да се избегнат нежелани ситуации, е необходима голяма бдителност  към приемането на медикаменти, особено при наличие на алергии. Употребата на наркотици може да има фатални последици.

В понеделник, вторник, сряда, 25, 26, 27 май, малките деца не бива да се оставят без надзор. Има опасност от пожари.

Хубаво е всички пътувания да бъдат съобразени с актуалната метеорологична прогноза.

Понеделник, вторник и сряда са неблагоприятни за подписването на дългосрочни споразумения от политически или финансов характер.

СРЯДА, 27 МАЙ

През целия ден няма добри условия за постигане на предварително набелязаните цели – и в делови, и в личен план. Изглежда почти невъзможно да се постигне разбирателство по спорни въпроси, засягащи политиката, съдебната или финансовата сфера.

В сряда, 27 май, стремежът на всяка цена да постигнем целите си, може да ни сблъска с цяла поредица препятствия и пречки.

Като преминем през една серия от проблеми, почти автоматично може да се появи друга…

Много малко може да се постигне в сряда, особено в политиката, социалната сфера, здравеопазването или медийната област.

Ще изобилстват недоразумения, а някъде и умишлени спекулации!

Не само сряда, а и цялата седмица е тест за нашето търпение!

ЧЕТВЪРТЪК, 28 МАЙ

Това е един светъл лъч в тази хаотична и пълна със слухове, инсинуации и тенденциозни спекулации седмица.

Денят е чудесен за преговори, за явяване на изпити и интервюта за работа, за провеждане на важни делови срещи, на които може да се постигне достатъчно добро съгласие по спорни въпроси.

Разбира се, не трябва да се забравя, че Меркурий все пак е ретрограден и окончателното подписване на договори е добре да се извърши след 11-15 юни!

ПЕТЪК, 29 МАЙ

До 16:30 ч.  има достатъчно благоприятни условия за постигане на важни делови или лични цели.

Има и условия за добро придвижване по отношение реализацията на по-дългосрочни планове. Нещо повече! Ако вложим достатъчно страст, амбиция и устрем, може да се поздравим с добри резултати във финансовата сфера, в политиката или в правната система.

Задават се и нови оферти и възможности за разширяване на контактите с чужбина.

След 17:00ч.  е добре да сме съпричастни към вълненията на приятелите, както и към притесненията на хора, попаднали в по-деликатни житейски обстоятелства, изискващи благотворителност и благородство.

В петък, 29 май, има опасност от пожари, включително и от избухване на газови бутилки или инсталации.

Не са изключени аварии и технически повреди на важни компютри, Мрежата, асансьори, електроуреди, автомобили или други превозни средства!

СЪБОТА, 30 МАЙ

До 13:00 ч.  има астропредпоставки за по-голяма разсеяност и затова вниманието при шофиране следва да се повиши.

Денят е противоречив – създава условия за възникване на сериозни усложнения, както при пътуванията, така и в личните или деловите взаимоотношения.

Сарказмът, иронията, острите думи могат да разширят някои пукнатини в приятелските или романтичните връзки, станали видими, благодарение и на ретроМеркурий.

Внимание! Вместо да си губим времето и енергията в конфликти, ще бъде много по-мъдро да съхраним вътрешната си хармония, за да посеем днес към 20:00 ч. семената на съкровени мечти и проекти!

Накратко – към 20:00ч. в събота, 30 май, може да мечтаем на воля, да развихрим въображението си и да правим дръзки планове.

Меркурий продължава да е ретрограден, като точно сега той ще ни помогне да реализираме някои от по-големите си планове. Първите чудесни плодове на семената, засети към 20:00 ч.  в събота, 30 май, може да “вкусим” около 23 юли, 2015 година.

Внимание! И в събота, 30 май, и в неделя, 31 май, хората с по-нежна душа и по-ранимо сърце следва да получат много обич, топлота, нежност и деликатно обгрижване, за да не се стигне до нежелани душевни терзания с непредсказуеми, нежелани и сложни последици!

И в събота, и в неделя е необходимо повишено внимание към качеството на храните, напитките, медикаментите. Алкохолното или наркотичното опиянение може да има крайни и необратими ефекти!

В събота и неделя, 30 и 31 май, информациите ще са пълни с неточности, преувеличения, като слуховете, опитите за кражби и измами ще достигнат своя максимум.

Събота и неделя са сложни дни, изискващи повишено внимание към всяка сфера на живота – кариера, здраве, душевна хармония, романтика.

НЕДЕЛЯ, 31 МАЙ

Най-важното през този неделен ден е да проявим любов и топли грижи към децата – малки или пораснали! Ако сме твърде директни или неразумно остри и гневни към тях, е възможно те да се отдръпнат. Нека не сгромолясваме мечтите им с нашия скептицизъм!

Важното е в неделя, 31 май, да проявим внимание и нежност към децата и младите хора, както и към любимите лица от най-близкото ни обкръжение!

Децата са сръхчувствителни и добре замаскирват своите проблеми и болки. Те са наясно, че често сме склонни да реагираме прекалено остро на техните наивни мечти и житейски притеснения, и затова понякога предпочитат да си мълчат.

В неделя, 31 май, децата и любимите ни хора трябва да получат нашата безусловна любов и емоционална подкрепа!

През тази неделя може да се правят красиви планове, дори те да изглеждат като въздушни замъци – моментът е чудесен, направо е идеален!

Все пак, на 31 май не е желателно да се обмислят много рисковани инвестиции!

СЕДМИЦАТА 25-31 май В РЕЗЮМЕ:

От 25 до 31 май 2015 г. настъпват дни на опиянение. Колкото и въздържани да се опитваме да бъдем, трудно ще сможем да обуздаем напора на силни чувства, страстни пориви, избухвания, любов, омраза и гняв…

Внимание! В понеделник, вторник и сряда, 25, 26, 27 май могат да бъдат допуснати грешки от разсеяност или недоглеждане.

Мисленето ще блуждае, а пъргавият ум може да блокира за сметка на силните емоции.

Банковата сфера, политиката, съдебната система, здравеопазването, военната област ще се окажат сред най-уязвимите и засегнати от прекално административен, чиновнически и бюрократичен подход.

Внимание! Необходимо е повишено внимание към децата, младите хора, към лица в деликатно житейски положение. Невъзмутимото равнодушие, хладина и безстрастие от страна на любими хора или някои институции, може да насочи мислите към бездната на отчаянието или към огъня на унищожението и гнева.

Чувствата и в деловата, и в личната сфера ще са променливи, непостоянни и нажежени.

И нещо любопитно – бариерата между миналото и настоящето сякаш се стопява, а далечните разстояние сякаш не съществуват.

Стари отдавна захвърлени работни проекти може да бъдат “изтупани от прахта”.

Някогашни любовни романи, пренебрегнати заради големи разстояния, ще припламнат отново, придобивайки реални очертания и форми.

Една стара любов може да се завърне от миналото, внасяйки мощно и сладостно опиянение, принуждавайки сърцата да витаят между Земята и Небето…

Хората на перото, музикантите, художниците, учените, творците ще се радват на растяща слава, като шумният успех може да подразни дори приятелите, да не говорим за конкурентите, изгарящи от завист и враждебност.

Най-мъдрото е завистливите подмятания от страна на приближени или подчинени да се посрещнат с хладнокръвно спокойствие.

През тази седмица звездите даряват вдъхновение на всички, като на успехи и закрила могат да разчитат най-вече по-тихите, мълчаливите, съзерцателните, вглъбените в себе си темпераменти.

От 25 до 31 май 2015 г. е мъдро да говорим по-малко, но да мислим и наблюдаваме повече! Добре е да преценяваме по-безпристрастно, да претегляме хора и обстоятелства и винаги да сме нащрек за Истината. Истината ще ни позволи да проявим неузнаваема твърдост, упоритост, проницателност и далновидност в ситуациите, изискващи непреклонно да браним личните си интереси и високите си идеали.

Татяна Янковска, (текстът е със запазени авторски права. Може да бъде цитиран не повече от 30% от съдържанието само с коректно цитиране на изтoчника „Лечители.бг“ )

Лечители.бг