Човекът на Земята не е изолиран, както си мислят мнозина. Ние си взаимодействаме 24 часа в денонощието с електромагнитни и гравитационни сили, лъчи и вълни, идващи от близкия и дълбокия Космос. Едни от тях са магнитните бурии, които по-чувствителните усещаме с различни симптоми като замайване, мигрена, главоболие. Но има и много фини трептения, които засега само астрологията изучава. Една от тези вибрации, която може да се обобщи, че засяга повече хора е вибрацията на първата планета от Слънчевата система Меркурий.

На 3 декември тази планета тръгна на обратно по небосклона, което предизвика объркване във всички сфери, за които тя отговаря в живота ни и човешкия био-ритмус. На първо място ще споменем, че Меркурий се свърза с нервната система, език, уши, нос, уста, ръце, стомах. Така че хората ще са по-склонни към афекти и избухване, към вирусни и храносмилателни проблеми. Възможни са още травми или обостряне на стари болежки в крайниците (бедра рамене, ръце, кръст), дори предизвикването на нови по невнимание. Областта на храносмилателната система също е под властта на Меркурий (който е в Стрелец, а според Аюрведа този знак носи стихията на огъня т.е. храносмилането, черен дроб, топлинния и газов обмен, артериална кръвоносна система, бедра ( астма, бронхити и др). Според звездната конюнктура е добре да се профилактират и отделителната и половите системи, където могат да се наблюдават дисбаланси и по-висока честота на хронични неразположения.

Дори да не можем да си представим всичко това, то е добре да внимаваме какво ядем, да избягваме пържено, тежки храни, дори само заради факта, че между есента и зимата добрите ензими и бактерии в нашия организъм са намалели. Тук балансът е много крехък и ако се намесят и звездни фактори, то везната на здравето лесно може да се отклони в посока на колити, гастрити, язви, панкреатитни и диабетни състояния. 

Друго, което също трябва да се има предвид е, че когато планетата на лекари-лечители се движи на обратно по небосклона т.е. в ретроградна фаза, са възможни по-чести грешки при диагностицирането и съответно назначеното лечение заради недоглеждане, непълна или подвеждаща информация от страна на пациент или от дадено моментно изследване.

В периодите на Ретро Меркурия вече е правило, че започват стачки, скандали и заявка за някакво решаване на наболели проблеми в сферата на цялото здравеопазване. Това правило вече се потвърди със стачката на медиците в Пирогов, както и новите разкрития около незаконното източване на Здравната каса с лекарства.

Другите сфери, подлежащи „ревизия“ при ретрограден Меркурий ще споменем само мимоходом. Това са транспорт-да се избягва дълги пътувания; техника, автомобили (да не се купува нови заради риск от дефекти), договори (да не се подписват, заради скорошна промяна на фактическите обстоятелства). И тук статистика е красноречива, но стига само да приложим правилото, че по презумпция при ретрограден Меркурий грешките стават по-чести от обичайното, то това би било напълно достатъчно да се въздържаме от нови и по-рискови начинания до края на тази година. Защото първата планета управлява директно рационалната мисъл, оценъчните и аналитични способности в съответните им дялове на човешкия мозък. А когато те са замъглени, то е по-добре да се въздържаме от резки движения в буквален и житейски смисъл.

Лечители.бг,Последвайте ни във Фейсбук!

Здраве, Хармония и Красота от природата:[featured_products per_page="12" columns="4" orderby="date" order="desc"]