Гуруто на разширените вени д-р Яир Галили отново ще гостува в България. Израелският специалист стана световно известен благодарение на уникалния си метод за решаване на този здравословен проблем. Д-р Галили използва „Склеротерапия под ултразвуков контрол”. Методът още не се прилага официално в България, но около 300 българи вече са се подложили на него. Те споделят, че имат вълшебни резултати.

„Тук отсъстват недостатъците от една оперативна, интервенция например. А човек е пълноценен само след 2-минутната вълшебна процедура“, разказва 52-годшният строител Тодор Камов. Пациентката Румена Милова също описва своето състояние преди и след модерната процедура:

„Страдах от това неприятно заболяване вече над 15 години, но все не се решавах да се оперирам, понеже и след опeрaцията се получават рецидиви и наново разширяване на същата или друга вена. Просто е невероятно как само една инжекция поставена под ултразвуков контрол на болната вена може да реши проблема. Няма го вече чувството на тежест, умора, оток и болка“.

 

Д-р Галили разказва, че Склеротерапия под ултразвуков контрол” е най-добрият, измислен и доказал се досега метод за справяне с венозни проблеми. Израелецът  сподели още, че се е обучавал цели две години в САЩ.  Практикува вече 15 години и за това време има извършени над 30 000 процедури на пациенти от Израел, САЩ и цяла Западна Европа. Успеваемостта на процедурата пък гони фантастичните 95%. Думите се подкрепят с доста красноречиви снимки за състоянието на на пацинетни пред и след процедурата. Befo-after

Пред „Лечители.бг“ израелският специалист разясни, че до неотдавна общоприетото лечение на разширени вени е било единствено посредством оперативна намеса. При нея се изважда болната вена заедно с нейните разклонения. Всичко това обаче е доста болезнено и изисква по-дълъг период на възстановяване.

Другите два подхода, които се практикуват в световен мащаб са – лазерна аблация и радиофреквентна терапия. Те всъщност са вариации на изгаряне по дължината на цялата вена. Силно болезнени са заради високата температура по време на манипулацията, изискват местна упойка по хода на цялата вена и не са в състояние да отстранят проблема окончателно и в пълен обем, категоричен е д-р Галили. Като недостатък на двете методики се изтъква фактът, че те не могат да третират подкожни вени с малък диаметър. Това е проблем, когато варикозните вени са силно извити, защото на практика е невъзможно да се прокара фиброоптичното влакно, което допълнително налага и друго лечение.

Третият път

Последната методика, която се появява през последните години е именно Склеротерапия под ултразвуков контрол. Тя се утвърждава като най-успешната, иновативна и безболезнена и единствена предлага решение при всички проявления на заболяването.

При предишно гостуване на специалиста репортер на Лечители.бг се убеди, че при лечението не се налага никаква анестезия. Манипулацията преминава без никаква болка, а след 2-минутен преглед и още по-бърза инжекция, пациентът става от леглото и поема към всекидневните си ангажименти. Напълно се лекуват дори изключително тежки форми на болестта, които при останалите познати методи се определят като безнадеждни и се предлагат палеативни средства като обезболяващи кремове или превръзки.

Кой е д-р Галили

За себе си израелският специалист разказа, че работи в държавния медицински институт „Мор”. „Съдов хирург съм по професия, а методът усвоих по време на двугодишна специализация в САЩ. Излишно е да ви убеждавам, че

зад една петсекундна инжекция се крият сериозни знания, дългогодишно обучение и практика.

Когато бях поканен в България през януари 2010 демонстрирах метода пред много български колеги – съдови хирурзи. Продължавам да го показвам на лекари от всички специалности, обяснявам най-подробно какво се случва, защото всеки медик трябва да знае кои са скритите и явните проявления на заболяването, за да насочва пациентите към правилния лекар. Преди да видят какво и как се случва много колеги са скептични и резервирани. Но след видяното започват безрезервно да изпращат свои близки и колеги“, разказва с усмивка лечителят, идващ от Светите земи.

Убеден е, че би било чудесно, ако повече лекари у нас и по света усвоят този метод, защото той наистина работи. Медикът не крие, че въпреки голямата си практика и той самият продължава да се изненадва от неочаквано бързите резултати при наистина тежки и хронични състояния. „Нерядко и при тях една манипулация се оказва достатъчна за пълно излекуване“, категоричен е д-р Галили.

За диагнозите

Той не скри, че често както по света, така и у нас се сблъсква с пациенти, които са били уверявани, че проблемът им е венозен и се налага операция, но прегледът показвал, че симптомите им са резултат от други заболявания. При прегледа големият опит на д-р Галили му позволява на констатира с лекота „мнимите венозни проблеми“ и да насочи човека към конкретен специалст.

Интересно е също, че имам много пациенти сред българите, живеещи в чужбина, дори в САЩ, които след разкази на близки, решават да ми се доверят и идват в България. За жалост около 40% от хората по света страдат или са наследствено предразположение към проблеми с вените. За тях силно препоръчвам още при първите симптоми да потърсят компетентно мнение, за да си спестят страданията и усложненията, до които болестта неизбежно води с непредване на времето“, съветва д-р Яир Галили.

Той ще гостува в България 16, 17, 18 и 19 юли по покана на медицински център „Епика“. Повече информация и записвания за преглед и лечебната процедура може да получите на тел. 02 / 820 38 55, 0879851557.

Ралица Тодорова,

Лечители.бг