Новолунието настъпва в 17 часа на 16 юни (вторник). То е благоприятно за провеждане на лунната диета за намаляване на теглото и за изчистване на организма от токсините. В рамките на 24 часа се приемат само вода, чай и/или прясно изцедени плодово – зеленчукови сокове, като поне 2 дни преди Новолунието се намалява постепенно количеството храна, а след гладуването се захранва постепенно. Преди да предприемете лунната диета, задължително се консултирайте с личния си лекар.

На 15 и 16 юни Луната е във въздушния знак Близнаци. Повишава се необходимостта от общуване и обмен на информация. Благоприятни дни за интелектуални дейности, уреждане на документи, обучение, изразяване на мнение, договаряния, срещи с приятели. Мазнините от храната се усвояват по-бързо от организма като тук спомага и фазата на луната-Новолуние. 

 

Понеделник

Когато Луната е в подвижните Близнаци сме по-адаптивни, по-комуникативни, с по-бързи реакции и мисъл, по-бързо взимаме решения при необходимост. Опасността се крие в това, че на моменти може да не знаем какво точно искаме, да променяме често мнението и решенията си, да сме по-напрегнати емоционално. А това съответно може да доведе до напрежение в обкръжението ни. Мислете добре и взимайте решенията, основавайки се на логиката.

На 15 юни до около обяд сме все още под влиянието на съвпада Луна / Меркурий, които са в неблагоприятен аспект със Сатурн в Стрелец. Около обяд Луната оформя неблагоприятен аспект и с Нептун в Риби. Най-силно ще усещат това дисхармонично влияние родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и под знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Бъдете по-концентрирани на работното място, за да не си създадете неприятности с началници и контролни органи. Възможни са проблеми и грешки с документация, информация, пратки, както и интриги, неразбирателства с роднини, колеги, подчинени или наематели.

Бъдете внимателни също за измами, фалшификации, кражби, а в здравословен план – за инфекции, интоксикации (хранителни, медикаментозни, алкохолни), алергични прояви, меланхолия, сънливост или временно психо-емоционално неразположение. При Луна в Близнаци са уязвими към възпаления и инфекции белите дробове и бронхите, а ръцете към травми.

Времето – в първия ден от работната седмица очаквам повече облачност в северозападните части на страната, а по-разкъсана облачност – в останалите райони. Температурите също може леко да се понижат.

Вторник

На 16 юни Луната в Близнаци е „балсамична“, скрита от Слънцето преди Новолунието в 17:06 часа българско време. Енергията ни е в своя минимум. Емоционално също сме уязвими. На този ден това дисхармонично въздействие може да се отрази повече при родените под знаците и особено през третата декада на Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Не се натоварвайте с много ангажименти и избягвайте конфликти. 16 юни е по-хармоничен ден за родените под знаците и предимно за родените през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.

През първите два дни от седмицата не се препоръчват изобщо оперативни интервенции, с изключение на животоспасяващи. По време на Новолуние организмът е слаб, поради което възрастни и тежко болни хора може да не издържат продължителна и тежка операция. От астрологическа гледна точка по-голям риск крият интервенции най-вече на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете.

Дните са благоприятни за лечение и профилактика на заболявания на дихателната и нервната системи. Храната трябва да бъде по-богата на протеини. Мазнините се усвояват от организма по-лесно при Луна в Близнаци. Дихателните упражнения и разходката на чист въздух ще се отразят добре. Избягвайте задимени и непроветрени помещения.

От 17:05 часа българско време на 16 юни до 01:51 часа на 17 юни Луната в Близнаци е „без курс“. В този интервал от време бъдете на сигурно и безопасно място, особено родените през третата декада на знаците и с други рождени планети в последните 5 – 6 градуса на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Във вторник, 16 юни тенденцията е за усилване на вятъра и постепенно разсейване на облаците. Във вечерните часове не е изключено отново да превали и прегърми. Новолунието в Близнаци в съвпад с Марс може да стане причина както в неделния ден, така и в някои от следващите два дни (17 и 18 юни), да падне градушка в западните части на страната.

Сряда

В 01:52 часа българско време на 17 юни Луната преминава във водния кардинален знак Рак. Ракът е знак, силно привързан към род и родина, затова през следващите два дни приоритетите ни ще са свързани със сигурността в семейството и родителите ни, както и с темите за националната ни сигурност в обществено – политически аспект. В публичното пространство на дневен ред ще бъдат и темите, свързани със социалната политика, млекопроизводството и земеделието, майчинството, родилните домове, както и въпроси, свързани с недвижими имущества – цени и законност на строителството.

17 и 18 юни са благоприятни дни за разрешаване на конкретни въпроси, свързани с описаните по-горе теми. На 17 юни Луната образува хармоничен аспект с Нептун и възможностите за разрешаване на наболели въпроси са по-добри, отколкото на 18 юни.

17 и 18 юни са по-благоприятни дни за родените под знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Хармоничният аспект на Луната и Нептун на 17-ти ще ви настрои романтично, ще повиши интуицията ви, вашата сензитивност. Те ще ви помагат да предусещате някои ситуации и ходовете на определени хора. Делата ви ще вървят по-гладко и енергията ви ще бъде по-стабилна.

Четвъртък

В нощните часове на 17 срещу 18 юни и в часовете до около обяд на 18 юни Луната в Рак образува неблагоприятни аспекти с Плутон в Козирог и Уран в Овен, която ще създава доста напрежение както в личен план при определени зодиакални знаци, така и в мунданен. 17 юни е по-неблагоприятен ден за родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. А 18 юни е по-неблагоприятен вече за родените през втората и трета декада на същите зодиакални знаци. Избягвайте конфликтите с хората в обкръжението ви, внимавайте за наранявания и травми. Не предприемайте рисковани действия. Телец, Дева, Скорпион и Риби ще имат добри възможности в личен и професионален план.

Луната в Рак ни прави по-чувствителни и раними, мнителни, зависими от настроението и поведението на околните. А тези напрегнати аспекти на 18 юни могат да станат причина за тежки конфликти.

В обществено – политически аспект съществува опасност на 17 и особено на 18 юни да ескалират конфликтите, започнали на по-ранен етап, да се повиши градуса на напрежението. Полицията трябва да вземе мерки проблемите с ромите в страната да не излязат от контрол и да възникнат тежки сблъсъци. 

Здраве

След Новолунието на 16 юни Луната започва да расте през следващите две седмици, което по принцип е неблагоприятно за оперативни интервенции. При спешните и неотложни ситуации, застрашаващи живота, тези препоръки не са валидни. ь

На 17 и 18 юни от астрологична гледна точка не се препоръчват операции на стомаха, хранопровода, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези.

Дните са благоприятни за регулиране обмяната на веществата, за лечение и профилактика на заболявания на храносмилателната система, за зачеване.

Препоръчително е да се ограничат мазнините, месото, захарта, алкохола и нишестените храни. Добре ще ни се отрази консумацията на риба и други морски дарове, въглехидрати, плодове и зеленчуци, витамин Е и В2.

Петък и Луна в Лъв

Между 08:52 и 09:22 часа българско време на 19 юни Луната в Рак е „без курс“. Бъдете по-внимателни за грешки на работното място или разсейване зад волана. Вършете рутинни задачи. В 09:23 часа на 19 юни Луната преминава в огнения знак Лъв. През следващите 2 – 3 дни ще бъдем много по-открити и директни в подхода си. Ще се стремим да ни забелязват и одобряват, да заемаме лидерски позиции.

Както 19 юни, така и следващите два дни са благоприятни за забавления, игри и спорт, интимни срещи, за занимания с деца и творчество, за големи бизнес сделки.

На повече късмет и положително влияние от страна на звездите могат да се радват на 19-ти родените през първата декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Денят се очертава по-напрегнат за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог, и Риби. Енергията ви е нестабилна. Не са изключени затруднения и конфликти в ежедневието. Предпазвайте се и от травми и неприятности. Бъдете по-отстъпчиви и толерантни. Във вечерните часове Луната образува хармоничен аспект с Меркурий в Близнаци, а това е обещание за „разсейване на облаците“ и една много по-приятна вечер.

На 19 юни не са препоръчителни операции на сърцето, артериите и вените, диафрагмата, мозъчната кора. Желателно е да не се натоварвате физически и емоционално, защото е уязвима сърдечната дейност. Храната трябва да бъде богата на белтъчини, магнезий, витамини С и Е. Месото ще се приема добре от организма. Ограничете мазнините и храни, съдържащи нишесте и захар. 
Времето – през следващите два дни времето се очертава малко по-начумерено, с краткотрайни превалявания от дъжд предимно в западните райони на страната. В четвъртък, 18 юни, съществува опасност както за гръмотевични бури, така и за градушки. В петък, 19 юни, очаквам вятърът постепенно да утихне и слънцето да бъде по-щедро през уикенда.

Маргарита Паскалева,

Лечители.бг