Днес 13 октомври е световния ден на Зрението. Ако се замисли човек нашите очи наистина са прозорец към нашата душа. Защото те са единствения орган в човешкото тяло, в който можем да надзърнем, другите са покрити. В очите се пише нашата радост, болка, алчност, завист, лъжа, похот или правдивост. Но и здраве. Навремето Петър Димков Лечителя е лекувал дори нелечими заболявания. Ала най напред той е надниквал в очите на страдалците и е поставял точната диагноза, а както знаем, тя е повече от 50% от самото лечение. Петър Дънов, който също е познавал тайните на очите, пък загатва за връзка между космоса и този човешки орган. Първи обаче са разкрили тайни на зрителната диагностика богомилите.

Изумителни природни продукти за Здраве и Красота 

lechiteli-bg_shop

На база на тяхното знание се развира един метод, опиращ се изключително върху духовното знание за  окото, наречена очна диагноза. Един от световно признатите пионери в тази област безсъмнено е Народният Лечител Петър Димков. Върху научно приложната текстова част на своя  труд “Очна диагноза”, той работи над 60 години. Не е тайна обаче, че Петър Димков е взаимствал очната диагноза като система от знания за целокупния човек от богомилите. Те са познавали и прилагали този метод. Благодарение на тях знанието е преминало в Европа. Близки на Димков разказвали навремето, че доказателства за знанията на богомилите се съдържали в “Песента на нибелунгите”. Там се споменавало за чудодейния начин на разпознаване на болестите по окото, които европейците били получили именно от катарите т.е. богомилите.

Хора, лекувани навремето от Димков разказват още, че той е практикувал ирисова диагностика с една лупа, която увеличавала точно 12 пъти окото. Защо ли 12? Дали не е случайно, че 12-ката се счита за гранично число, отвъд което започва непознатото за нас хората. Според кабала 13 е числото символизиращо невидимия за човешкото око свят, от който започват божествените измерения, едно от които е светът на мъртвите. Всичко това си има и конкретни физиологични параметри. Човешкото око може да засича обекти, движещи се със скорост не по-висока от 1/20 от секундата. Ако нещо е извън тези рамки мине покрай нас,  колкото и да е голямо, ще мина покрай нас незабележимо. Ето защо не можем да видим ангелите или извънземните, който в каквото вярва.

В окото Димков е успявал да види и други неща. Не само настоящите, но и миналите заболявания на пациентите си. Най-често по окото се виждали отлагания от приемани медикаменти. Особено ясно личали душевни страдания, неврологични и такива по ендокринната система.

Корен от ехинацея – за железен имунитет, оставете вирусите без шанс

troina-echinacea

На практика ирисовата диагностика е огледало на цялостното здравословно състояние. Особено безпогрешно по картата на ириса се проектирали още минали, настоящи или бъдещи проблеми с храносмилателната, опорно-двигателната, нервната, кръвоносната  и пикочо-половата системи.

Големия философ и феномен Петър Дънов също е имал свое мнение за ирисовата диагностика. Той дори сравнил ириса с един екран, върху който се запечатва целия живот на човека. Числото 12 обаче присъства и в откровенията на Дънов. Ето какво е разкрил Учителя за тайните на човешкото око:

„Излиза на практика, че очите или по-точно – ирисът в очите със зеницата,
е екран, върху който се прожектира историята за състоянието и живота на нашите
органи и системи. Каква по-достоверна картина от тази за сегашното, минало и
бъдещо болестно или здравословно състояние в човешкият организъм може да се
иска? “Астролозите са дошли до заключение, че между Слънчевата система и
човешкото око има известна аналогия. Окото на човека може да се раздели на 12
кръга, които представляват 12-те зодиака в движение. Както слънчевите петна са
причина за катастрофи и страдания, така и петната в окото на човека са причина за
ред болезнени състояния. В окото се явяват петна, мъглявости, които предсказват
някаква болест, която може да настъпи след 10 или 20 години. Промяната в цвета на
очите е в зависимост от промяната на умственото състояние. Всъщност тази промяна
се дължи на отслабване на блясъка на очите, вследствие на което те менят своя цвят.
Цветът на очите служи като диагноза за определяне умственото състояние на човека,
както и състоянието на неговия мозък. Очите са огледало на вътрешния живот на
човека. Когато кръгът на зеницата в човешкото око се увеличава, това е лош признак.
Това показва, че този човек се товари. Щом почне да се разтоварва, кръгът на
зеницата му се намалява, а това е добър признак. Който разбира науката за окото,
той може да се предпазва от заболяване.”

Любомир Старидолски,

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!