Българските дини вече излязоха на пазара и човек спокойно може да си ги хапва със семките. Да, правилно сте разбрали, семките на българските сортове, могат лесно да се схрускат след което започват да действат в организма по изчистване на шлаките.

„Аз винаги ям дините със семките“, казва диетологът Иво Дончев пред Лечители.бг.  Нашенецът отскоро съветва хората в далечна Канада как да се хранят и лекуват природосъобразно. Според него динената терапия е една от най-ефикасните за редуциране на теглото и детокс на организма. По думите му за това спомага обвивката на динената семка. Сърцевината й съдържа безценни минерали и аминокиселини. Ако тя е стрита в момента на дъвкателния процес, то те се усвояват от организма. Ако човек няма проблеме стомах люспите преодоляват стомашните сокове минават през червата и достигат до дебелото черво.

По целия път те ни почистват по един природосъобразен начин. Вредните токсини, които акумулираме от приема на месо, сладки храни, тесто, пържено и консерванти за около месец се изчистват с до 40-50%. Може да познаете, например, че дебелото ви черво се прочиства по два лесни признака.

1. Човек има повече енергия в ежедневието си и се наспива по-бързо от обичайното.

2. Тенът на кожата се подобрява, а алергиите затихват или отшумяват.

Динята е безценна и защото съдържа цели 1,5 пъти повече ликопен от негово величество дома. Ликопенът е антиоксидант (свързван най-често с червените плодове и зеленчуци), който доказано е ефективен при намаляване риска от рак и други сериозни заболявания.

Съдържащата се в динята аминокиселина, наречена L-цитрулин, (която организмът преработва в L-аргинин – аминокиселина), пък помага за отпускане на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Вероятно това е причината редица тестове да показват, че динята профилактира сърдечно-съдовите заболявания и подпомага хората с кардио-проблеми да се чувстват по-добре.

Рецепта за тонус и подмладяване

Сложете 300 г. диня в блендера. Не я чистете от семките. Добавете чаена лъжичка кукрума.  Разбийте сместа добре, но не повече от 40 секунди.  Изпийте на два пъти през 2 часа.  Последвайте ни във Фейсбук!

Лечители.бг

Споделете тази статия с приятели: