Практикуващият в Италия онколог д-р Тулио Симончини направил сензационно откритие – всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката „кандида албиканс”. Това онкологът заяви в студиото на предаването „На кафе” по Нова телевизия.

Д-р Симончини препоръча да се алкализира организма със сода за хляб. Така се променяла средата и ставала неблагоприятна за гъбичките. Те съществуват във всеки организъм, но имунната система контролира те да не нарастват много. Когато човек се храни с повече месо, пие кафе и не яде зеленчуци, но в пресен вид, балансът минава от алкалния към киселинния спектър. И тогава ракът атакува.

Докато се занимавал с изследването и лечението на злокачествени образования, Симончини установил, че всеки тумор започва след появата на гъбичката „кандида албиканс”. Така лекарят стигнал до извода, че е необходимо да се атакува именно този микроорганизъм, за да се ликвидира и ракът, защото именно свръхпопулацията й води до развиването на злокачествения тумор.

Кокошката или яйцето

Теорията на д-р Симончини и спорът му с официалната медицина прилича малко като на спора за яйцето и кокошката кое първо е дошло на белия свят. Според италианецът, официалната медицина е наясно, че във всеки тумор има гъбички, но се смята, че първо се развива злокачествено образование, а гъбичката идва после. Докато неговото мнение е обратното – първо идва гъбичката, тя развива свръхпопулация и така се стига до раково образование.
„В организма не трябва да има гъбички, те са убиец и нямат място в нашето тяло. Те обикновено идват след заразяване от допир или проникване в организма при вагинални проблеми”, разкри докторът. Според него, ако организмът има добра имунна защита, той се справя с гъбичката, но ако е отслабена тази защита, започва да се развива ракови образувания.

Сода с кленов сироп

Д-р Симончини отрече да е автор на рецептата за сода с кленов сироп. Незнайно защо водещата Гала твърдеше, че в Интернет пишело така, но тази рецепта е дело на американец. Д-р Симончини също така отрече да има клиника в Япония. По думите му там се използвал неговият метод и името му, но той нямал отношение към пациентите, които отиват там.

Д-р Тулио Симончини разкри още, че при отстраняването на рак трябва да се използва сода бикарбонат, която ограничава разпространението на гъбичката в организма, защото алкализира силно средата в тялото.

А дозите, която даде са следаните:

1 супена лъжица или 2 чаени се разреждат в пълна чаша хладка вода. Това се пие 3 пъти на ден до час преди хранене.

Странични ефекти

Тази доза може да предизвика разстройство на стомаха. Италианският специалист успокои, че дори да се случи това организмът си взима колко му е нужно от алкалният разтвор. От изложението му стана ясно, че това е доза за лечение на вече билни пациенти. За профилактика стигало и половин лъжичка на ден сода.

Д-р Симончини препоръча содата за общо лечение, като уточни, че само при тумор в костите това е невъзможно. Лекарят не скри, че е направен опит от властите да му забранят да практикува в Италия заради прекалено революционния му метод на лечение. Той също така може да се комбинира и с ломони, които са силно алкални. Хора, които на своя глава са използвали тази рецепта казват, че тя действа успешно при редица онкологични състояния в това число и при рак на простатата. Мила Ранкова,

Лечители.бг