Прекъсване на нежелани енергийни връзки

Лекуване на двете страни

Ефектът от астралната пъпна връв е като от незатворена телефонна слушалка. Тази слушалка трябва първо да се сложи на мястото й, за да послужи като бариера на информационния поток, което разбира се, се отразява и на двете страни. Това не означава, че никога повече няма да набирате съответния номер, но отсега нататък след разговора ще трябва да прекъсвате връзката, за да избегнете продължителния нежелан симбиотичен контакт.

Ако сте сигурни, че причината за онова, което ви смущава в отношенията ви с определен човек, е наличието на астрална пъпна връв, можете да си послужите с някой от многото различни начини за бързо реагиране, възпрепятстващи едно или друго енергийно влияние или появата на психични феномени. Впоследствие обаче ще се наложи да промените собствения си модел, който ви диктува да приемате и да създавате неравностойни връзки. Промяната може да се осъществи с помощта на подходяща терапия, а защо не и със собствени сили, със самонаблюдение и самопознание.

Решите ли се на такава стъпка, първото най-важно нещо ще е постигането на обратна духовна връзка с Първоизточника.

 

Прилепването към всичко земно на материално, ментално и емоционално ниво произлиза от изгубената връзка с Висшия Аз. При раждането си все още сме били едно с всичко. Усвоявайки уроците на живота и срещайки се с други хора, ние „изпадаме“ от състоянието на единение в света на ограниченията и отделността. Този процес е от изключително значение, тъй като само когато се отдели и разграничи, човек се индивидуализира. Същевременно обаче, ако преживяванията му са мъчителни и деструктивни, неговата духовна връзка с Първоизточника може напълно да се прекъсне.

 

За да обърнем това развитие, трябва отново да повярваме във Висшия Аз като в пътеводна звезда, защото той е носител на базисното доверие и упованието в цялото съществуване, които могат да ни освободят от всички измамни убеждения и зависимости.

Астралната пъпна връв винаги е двустранна. В основата й стоят любовта или най-малко симпатията. Това обстоятелство прави прекъсването й толкова трудно и съответно нерядко води до рецидиви. Любовта, която желае да властва не може да се дозира, при нея винаги става дума за „всичко или нищо“. Спешната помощ в енергийната сфера дава временен резултат и

не може да замести работата върху себе си. Само когато се поровите в себе си за причините и осъзнаете всички взаимозависимости, ще промените успешно своя модел и респективно – своите отношения. Това включва както системно очертаване на границите на физическо и на астрално ниво, така и отказ от собствения стремеж за доминиране и оказване на контрол.

На второ място се налага да преосмислите представата си за любовта и да се конфронтирате с проблема за преходността на физическото съществуване. Всяко приятелство или любовна връзка все някога свършват. Дори, ако тази мисъл отначало ви натъжава, постарайте се да не се вкопчавте в каквото и да било, опитвайки се да го задържите, а да се наслаждавате на това, което се случва в момента. Ако можете да приемете идеята за края, ще подхождате по-отговорно към скъпоценното време, което ви е дадено да сте заедно с любим човек. И убедили се, че никой друг не е в състояние да засити космическия ви глад за любов и свързаност, ще намерите правилната, подходяща за вашия съюз човешка мяра.

Когато близостта е твърде голяма, а не се предвижда прекратяване на отношенията, е желателно другият също да се потруди съзнателно над собственото си преобразяване. В противен случай най-вероятно ще реагира със страх и ще се мисли за изоставен, което на свой ред ще породи у вас състрадание и чувство за вина. Така едностранните ви усилия ще бъдат подкопани. Ако обаче и двамата сте съгласни да се освободите взаимно, можете да пристъпите към ритуала за прекъсване на пъпната връв.

 

Какво може да се постигне с енергийна работа?

Мерките за отстраняване на астрална пъпна връв се определят на първо място от това какво искате: дали да сложите край на връзката си или, ако вече сте го направили – да се освободите от продължаващите енергийни влияния, или пък да я съхраните, но в променена форма. Всеки от партньорите трябва да оттегли участието си в пъпната връв, като си даде сметка за него и го преработи. Всички посегателства, страхове, желания за превес и склонност за оказване на контрол трябва да бъдат осъзнати и трансформирани. В зависимост от силата и дълготрайността на астралната пъпна връв този процес може да отнеме месеци, та дори и години. Тя не може да се отстрани просто така, с магическа пръчица, без да се замени с нищо.

Енергийната работа с участието на въображението е вмешателство в полето и на двамата партньори. Съществуващата отдавна симбиоза не може да се прекрати изведнъж. Рязкото разрушаване на енергийната форма поражда вакуум, който тепърва трябва да се запълни с нова положителна енергия. Но тази нова енергия няма откъде да се вземе, преди да сте постигнали яснота относно взаимозависимостите и скритите причини. Ако не знаете какво всъщност искате да промените и ви липсва ново разбиране за нещата ще повторите някогашните модели.

 

Интензивността, с която астралната пъпна връв влияе на връзката

Астралната пъпна връв е свързана винаги с борба за власт. Според това доколко целенасочено се стремят партньорите да доминират и откога съществува тя, интензивността на влиянието й върху живота им е различна.

1. Кармичната връзка от едно или повече кармични прераждания по принцип е силно обсебваща, същото важи и за всяка дългогодишна връзка – било със собствените родители или с други хора.

2. Болните или въобще хората в беда създават за кратко астрална връзка, чиято сила зависи от тяхната емоционалност и психически способности (което не би трябвало да има нищо общо с обективната сериозност на заболяването), толкова по-здраво ще се вкопчи.

3. Срещат се обаче и хора, които са склонни често и бързо да завързват астрална връзка, за да си извоюват психично надмощие над другите, например – в разговор или спор. Така те се опитват да манипулират опонента или да го обезоражат. Не е изключено да са движени от несъзнаван рефлекс и дори от страх или несигурност. Но понякога става дума за истинска енергийна атака.

 

Освен всичко изброено, силата на астралната пъпна връв неминуемо зависи и от нейния емоционален заряд. Колкото по-наситени са чувствата, а и желанието да изкопчиш нещо определено, толкова по-осезателно е влиянието й.

Правилото е, че краткотрайната енергийна връзка са прекратява по-лесно от дългогодишната, като важен фактор при диагностицирането й е колко време все пак е била поддържана. Ако е създадена неотдавна, а функционира с голяма интензивност, е възможно да е с кармичен произход.

Но вашата отговорност не отпада дори в този случай, защото никой не би могъл да се свърже астрално с вас, ако не сте му позволили, било то и без да съзнавате. Все някога трябва да сте го пропуснали да проникне в системата ви. Кога е могло да се случи това? Лудото влюбване е единият вариант. Едното желание да сте с другия е достатъчно. Така е било на времето и по отношение на родителите ви, с които бездруго сте свързани напълно есетествено от самото начало. Кармичната връзка се маскира много умело. Да не говорим, че може да е била натоварена с негативен заряд още преди няколко инкарнации – тогава най-вероятно ще се натъкнете на човек, който ще ви се види отблъскващ или ще ви вдъхва страх по абсолютно непонятни причини.

Аз бих проверила веднага как стоят нещата на астрално ниво и открия ли пъпна врав, бих я прекъснала също веднага, преди да съм се вкарала в нови неприятности. Може да се наложи да повторите процедурата многократно, за да елиминирате различните кармични аспекти във вашите взаимоотношения. После ще изпитате вероятно и симпатия или още по-силни положителни чувства, което може да ви се стори абсолютно ирационално – но нали всяка връзка в началото се поражда от непреодолимо привличане. Не се впечатлявайте, а продължете отделянето, докато емоциите ви се уталожат и се изпълните с вътрешен мир.

 

Кармичното освобождаване изисква голяма доза готовност за осъзнаване на скритите причини и зависимости, особено когато става дума за съществуваща връзка. Не можете да отстраните онази карма, от която имате да учите важни неща. Няма да се справите и ако все още ви липсва решителност. Най-напред трябва да позволите на надигащите се чувства да достигнат съзнанието ви, за да ги приемете, а сетне и да ги освободите. Само което е осъзнато, може да бъде отхвърлено или трансформирано. А неосъзнатото ще продължи да си съществува, като ви дразни и ви влияе и занапред.

 

Ако сте узрели да работите върху себе си и да осъзнавате, ще продължите да провокирате такива преживявания с кармичния партньор, които ще допринасят за изчистване на вашата карма. И тогава ще видите, че процесът протича съобразно личните ви потребности и вътрешната ви готовност.

 

Може би болните се прикачват към вас, защото сте грижовни симпатични и умели. Вие от своя страна се отваряте за тях емоционално (астрално), щом си позволите да се ангажирате лично. Ако ви е мъчно за някого (обърнете внимание на езика!), то той ще ви причини мъка. Състраданието няма нищо общо с любовта, а се числи към сферата на астралната пъпна връв. Който го проявява, от една страна се възприема като по-силен и по-влиятелен от обекта на чувствата си, поставяйки го така в неравностойно положение, а от друга се отваря за състрадание. Астралната пъпна връв между здрави и психичноболни или обременени с проблеми хора може да доведе до там, че посредством нея здравите да отработват и изстрадват чужди приблеми и емоции. Болните за съжаление нямат никаква полза от това, защото никой не може да приеме върху себе си чужда съдба и да учи вместо друг. Енергийната атака също трябва да получи емоционален отклик от адресата, за да постигне целите си. Неочакваният психически натиск поражда страх, несигурност или чувство за вина (ако не желаете например да купите скъпия предмет, който надарения с психически способности продавач ви навира в очите). Тези съвсем нормални емоции ви правят астрално уязвими. Който не се плаши, печели. Когато се чувствате атакувани, не си мерете силите, което хаби енергия, а спечелете време, помолете за почивка, идете до тоалетната, кажете си съвсем откровено, че ви е нужна отсрочка, за да размислите и затова не желаете сега, на момента, да подпишете договора или там каквото и да било. Това вече означава прекъсване на кратковременния рапорт. После веднага очертайте своя защитен обръч от бяла светлина.

Техника за скъсване на енергийните връзки и на емоционална зависимост, на  Жак Мартел. Вземете си лист и следвайте стъпките. 1. Отляво рисуваш себе си и отдолу пишеш името си и първата буква на фамилията си. 2. Отдясно рисуваш човека, с когото искаш да отрежеш енергийните връзки.Отдолу пишеш името му и първата буква от фамилията му. 3. Рисуваш кръг от светлина около теб. Така даваш сигнал на подсъзнанието си че, искаш най-доброто за теб след отрязване на връзките. 4. Рисуваш кръг от светлина около другия, тоест желаеш му най-доброто.  5. Рисуваш кръг от светлина около вас двамата, за да се случи най-доброто за вас двамата. 6. Рисуваш енергийните връзки - всяка чакра на единия е свързана с тази на другия. 7. С ножицата прерязваш листа на две, тоест отрязваш връзките. 8. Листът се изхвърля във вода или се изгаря. Същата техника работи и за проблем или за махане на важността на данен проблем. Тогава, вместо човече, се рисува правоъгълник и под него, вместо име - се описва проблема.

Техника за скъсване на енергийните връзки и на емоционална зависимост, на Жак Мартел. Вземете си лист и следвайте стъпките.
1. Отляво рисуваш себе си и отдолу пишеш името си и първата буква на фамилията си.
2. Отдясно рисуваш човека, с когото искаш да отрежеш енергийните връзки.Отдолу пишеш името и първата буква от фамилията.
3. Рисуваш кръг от светлина около теб. Така даваш сигнал на подсъзнанието си че, искаш най-доброто за теб след отрязване на връзките.
4. Рисуваш кръг от светлина около другия, тоест желаеш му най-доброто.
5. Рисуваш кръг от светлина около вас двамата, за да се случи най-доброто за вас двамата.
6. Рисуваш енергийните връзки – всяка чакра на единия е свързана с тази на другия.
7. С ножицата прерязваш листа на две, тоест отрязваш връзките.
8. Листът се изхвърля във вода или се изгаря.
Същата техника работи и за проблем или за махане на важността на данен проблем. Тогава, вместо човече, се рисува правоъгълник и под него, вместо име – се описва проблема.

Прекъсване на пъпната връв

Директното прерязване на астралната пъпна връв става с въображаеми средства или с магическо действие, което по принцип пак не е нищо друго освен предназначен за вашето подсъзнание образ. Ако се научите да пътувате в астрала, ще можете да приключите направо на астрално ниво.

Упражнение

Представата като средство за освобождение

Една такава терапия изисква предварително да си осигурите Божията подкрепа. Помолете за съдействие своя Висш Аз, своя Бог, ангел хранител или някоя друга духовна инстанция, която според вас носи избавление или изцеление. Те ще ви окажат помощ и тогава ще можете да сте сигурни, че пъпната връв наистина е прекъсната.

 

Визуализирайте около себе си пръстен от светлосиня светлина. Той като правило служи за защита при извършване на магически ритуали за изцеление.

 

После си представете енергийната връзка между вашия слънчев сплит и слънчевия сплит на бившия си партньор. Осланяйте се на първото нещо, което ви се яви. Като правило полученият образ е съвсем конкретен. Цветът и съставът на връзката ще ви дадат символично обяснение на същността й. Виждала съм златножълти плоски ленти, тъмносиви шнурове с подобно на варовик покритие, веднъж дори някакво зловещо, проблясващо в черно-червено нещо. Старите попресъхнали отношения с родителите изглеждат като тръбичка от смачкан лист хартия и т.н. Ето това образование прережете сега пред вътрешния си взор с нож, ножица или с меч, които съответстват на елемента въздух, на бистрия ум. Така демонстрирате своята воля.

Възможно е в този момент да ви залее вълна от енергия или да останете изведнъж без сили. Не обръщайте внимание, а решително действайте по-нататък.

Сега си представете факла, запалка, клечка кибрит или свещ и подпалете двата висящи края, после ги почакайте да изгорят досами аурите. Този образ съответства на елемента огън, на духовната сила. С това връзката е унищожена.

Енергията, която се освобождава се връща там, откъдето е дошла.

 

Следващата крайно наложителна стъпка е да сложите светлосиня лечебна лепенка върху своите чакри и върху чакрите на бившия си партньор, някакъв щит от светлина или нещо подобно. Можете да придадете на лепенката красива форма – на цветче, на лист от дърво, на пентаграм.

Това приключване е много важно, то свидетелства за вашата отговорност не само по отношение на себе си, но и на другия, тъй като по този начин мястото на свързването и при двамата бива излекувано. Същевременно дава да се разбере, че извършената процедура не е злонамерено нападение.

Ако сте действали достатъчно съсредоточено, със сигурност сте излъчили в менталната сфера силен образ на намеренията си, който ще бъде отразен в астрала и в света на чувствата и там ще даде ефект.

Благодарете на своя Висш Аз или на своя духовен водач, оставете синия обръч да се разсее в пространството, а нещата – на естествения им ход. Освободете се, не мислете повече за направеното, не бързайте да разказвате за него на когото и да било. Така нещата могат да се възобновят. За да се осъществи вътрешна промяна, са необходими около три месеца, докато се образуват нови трайни психически модели. Имайте търпение!

 

 

Освобождаване чрез реален ритуал

Описаните действия могат да се повторят съвсем буквално. Отново си осигурете духовна помощ, като се помолите или се концентрирате върху своя Висш Аз.

Вземете панделка или просто лента от плат като символ на пъпнат връв. Решително я разрежете на две и изгорете частите й на предварително запалена свещ. Лейкопласта заменете с изречение: „Да бъде за доброто и за двамата!“ Благодарете на всички същества, разсейте защитния обръч и заровете някъде пепелта. Ефектът от този малък магичен трик също се отразява на астрално ниво и може да доведе до емоционална трансформация и освобождение.

Тези два начина за прекъсване на енергийната връзка представляват ритуали за изцеление и би следвало да се извършват в неутрално настроение и с желание за постигане на цялост и избавление както за вас, така и за другия (а ако искате – и за всички хора, които са свързани с пъпна връв).

По принцип не предприемайте никакви действия, когато сте емоционално възбудени, гневни или пък обзети от желание за мъст, защото емоциите ви се вливат в ритуала и влияят върху последствията! Тогава няма да постигнете намерението си, а само ще възпроизвеждате чувствата си.

 

Как става така, че магичните действия и визуализациите дават ефект? И защо не е достатъчно само едното желание, за да промените за в бъдеще всичко според своите цели?

Спомнете си: астралното ниво няма нищо общо с менталното, тоест – с нивото на разума.

В астралното господства подсъзнанието. То не знае нищо за това какво сте разбрали с ума си от текста на тази книга например. На подсъзнанието трябва да се дават образни обяснения, да му се показва какво да направи. В него действа вътрешното дете, чиито възприятия са многоизмерни. Неслучайно децата се себеизразяват творчески и спонтанно, но пък според понятията ни за рационалност са нелогични и хаотични. Те черпят направо от нивото на подсъзнанието, а там възможностите за образно изразяване са в изобилие, докато мисловните процеси на ментално ниво протичат селективно и последователно във времето.

Магическото действие и визуализирането служат за пряко препрограмиране на подсъзнанието. Същевременно цели невронни полета в мозъка се преобразуват и препрограмират и на материално ниво.

Невронните полета са съвкупности от мозъчни клетки (неврони), които – свързани в мрежа – вибрират като отделни звена с определена обща честота на трептене.

Те ни диктуват начина, по който възприемаме определени сфери от живота. Съществуват невронни полета за езика, за коментирания вече модел на отношенията и т.н. Магичното визуализиране означава мощно въвеждане на определена информация в съответното невронно поле, която – в случай на успех – променя вибрацията му.

Промяната на честотата води до умиране на част от невроните ни, другите обаче поемат новата вибрация и затрептяват в унисон с нея. Това е то съответствието, тоест преобразуването на материално ниво, до което водят предизвиканите с магически действия процеси, тъй като физическото тяло е отражение на финото енергийно тяло; по същата причина след всяка работа с цел препрограмиране, било то от психологически или енергиен характер, човек се чувства изчерпан и физически.

Такъв вид намеса ускорява следователно желаната промяна. Едно е важно – да знаете какво точно искате и да сте достатъчно решителни, за да въведете еднозначна информация. Прекъсването на астралната пъпна връв е безмислено, ако все още сте вътрешно вкопчени и зависими или ви владее омраза и желание за отмъщение; ако не сте в състояние истински да простите или пък тайно се надявате, че връзката може и да не се разпадне напълно; ако си мислите, че цялата тази работа бездруго не е много за вярване. Вашето подсъзнание обаче регистрира всичките ви разсъждения и усещания и насочва усилията си съобразно тях – тоест, то ще работи за освобождаването ви дотолкова, доколкото сте постигнали вътрешна яснота. Астралната пъпна връв не може да бъде прекъсната само донякъде или само от понеделник до петък, когато по-скоро ви пречи. Успехът на ритуала зависи от рационалната и емоционалната ви категоричност. Навярно сега най-сетне ще разберете защо отхвърлянето на зависимостта, съществувала може би от векове, не ви се удава току-така отведнъж, а неминуемо предполага да се потрудите над душевната си структура. Докато вземате емоционалната зависимост и вкопчването за любов, вие също ще допренасяте за възстановяването на неравностойните отношения.

 

Прошка от нивото на Висшия Аз

Истинското освобождаване от неблагоприятната симбиоза е възможно, ако простите не само на другия човек, но и на себе си – например за това, че сте го допуснали толкова близо. Запомнете – не бива да вините никой, дори и себе си.

Това понякога не е никак лесно, но всяка мисъл за помиряване, отмъщение или дори реабилитация ви привързва отново и ви държи в положението на жертва. А който не се пуска, няма как да се отдели.

Не успявате ли да простите от все сърце, визуализирайте кълбото от бяла светлина, символ на вашия Висш Аз, на около 50 см. над главата си. После го помолете да пролее над вас светлината на опрощението, като се отворите за нея и я оставите да изпълни всяка ваша клетка, и я излъчете към някогашния си партньор. Отдайте се на това преживяване. Не е изключено то още веднъж да породи у вас силни емоции. Не им обръщайте внимание. Те вече са без значение – фрагменти от спомени, които не би трябвало да се подхранват. Сега можете да сте сигурни, че в някаква степен сте надмогнали себе си.

Ако отделянето се е състояло, отношението ви към онзи, с когото сте били свързани, скоро ще е съвсем неутрално. Но всеки път, щом в съзнанието ви изплува някоя случка, която ви изпълва с гняв и желание да си отмъстите, се обръщайте към своя Висш Аз и го молете: „А сега прости и това!“ В случай, че ви е трудно да се приемете такива каквито сте, можете, разбира се, да поискате прошка и от Висшия Аз и за себе си. Който иска, нему се дава!

Като правило довелият до симбиоза модел се преобразува дълго и трудно. Затова пък възобновяването на връзката става бързо, дори да сме го позволили неволно. Ето защо ритуалът трябва да се повтаря периодически. Не си мислете, че това означава крачка назад, напротив – всеки път се променят още и още аспекти на вашия енергиен модел.

Докато изпълнявате ритуала внимателно следете какво усещате и какво предизвиква вътрешната ви съпротива. Така ще получите точна представа за нагласата си в момента. След всяко следващо освобождаване ще ви се изясняват неподозирани взаимовръзки, които сега вече ще могат да се трансформират. Което ще рече, че прекъсваните нишки никога не са едни и същи.

Освобождаване от енергийни влияния и зависимости,  Карин Брандл