През седмицата от 1 до 7 юни, а в по-разширен вариант до 11-12 юни, може активно да полагаме основите на бъдещето, като възприемем – където е възможно – по-уравновесено, дори пасивно отношение към текущите обстоятелства. А обстоятелствата се очертават да са смайващо предизвикателни до провокативност, особено във вторник, 2 юни, както и в петък, и в събота, 5 и 6 юни. Това гласи хороскопът на Лечители.бг., дело на астрологът Татяна Янковска.

След кратък увод на основните тенденции за седемдневката следва и традиционния ни анализ по дни. С него може да се съветвате от Понеделник до Неделя. Използвайте го, като хвърляте и по едно око и на края на астро-анализа , а именно – „Седмицата в резюме“. Там са изведени генералните напътствия за предстоящите седем дни – за да бъдем щастливи и в хармония със себе си, космическия момент и неговия отзвук на земята.

Любовта, Истината и Мъдростта не зависят от звездите, а от връзката ни с Духа!

 С тази мисъл ще започнем астр0-анализа на седмицата, както и с припомнянето, че традиционният подход към ретроградния цикъл на Меркурий – да не се подписват договори, да не се стартират нови начинания, да не се правят големи покупки с техническа насоченост все още е валиден с пълна сила.

Нека да преговорим: сега е неблагоразумно да подписваме отговорни документи; да взимаме важни и променящи живота решения; да купуваме ново превозно средство; да изясняваме недоверията и недоразуменията със стабилни и ключови делови партньори; да напускаме работа; да стартираме перспективни проекти.

Разбира се, до 11-15 юни диалогът, разговорите и преговорите не бива да прекъсват, като подписването на съответните споразумения е желателно да се извърши след 11 юни, а още по-добре след 15 юни.

Въпроси, свързани с безопасността на пътуванията с всички видове транспорт, както и с тяхната организация ще продължат да са абсолютно актуални реално поне до 15 юни 2015 година.

Внимание! Особено нестабилни и с повишен риск от технически аварии се очертават дните на 10, 11, 12, 14 юни. Добре е пътуванията през посочените дати да се извършват с повишено внимание към техническата изправност на превозните средства. Необходими са бдителност и съобразяване с конкретните социални условия на съответните дестинации, както и съгласуване на плановете за пътувания с актуалните краткосрочни и дългосрочни метеорологични прогнози!

Освен необходимостта от съобразяване с традиционните и вече познати препоръки, свързани с периода на ретроградния Меркурий, следва да се има предвид, че през седмицата от 1 до 7 юни влизат в действие и други сложни астроконфигурации, изискващи добро обмисляне, хладнокръвие, точна преценка и своевременни и отговорни действия.

Събитията ще са факт, независимо дали ни харесват или не!

През цялата седмица, особено във вторник, 2 юни, следва добре да помислим преди да говорим или преди да изпратим е-мейл или друг текст!

Във вторник, 2 юни, лесно може да се реагира прибързано, което да доведе до ответна реакция или спор.

Внимание! Във вторник, 2 юни, опасността от инциденти, травми, трудови злополуки, ескалация на конфликти или пътно-транспортни затруднения и произшествия е голяма. Много голяма! Ако се занимавате с делтапланеризъм, скокове с парашут или с други екстремни спортове, моля, обърнете внимание на тези предупреждения. Може да кажете това и на приятелите си, които са любители на авантюрите, тъй като звездните конфигурации наистина са сложни. При това не се ограничават само в рамките на вторник, 2 юни, а имат по-широк обхват на действие!

И още нещо – в понеделник, 1 юни, след 13:00 ч. както и през целия ден на 2 юни не саботирайте себе си, не подкопавайте положените до момента големи усилия, като “притискате” прекалено другите или като сте твърде “остри” в изказванията си пред шефа или други влиятелни фигури. Сега е много засилена склонността към словесна агресия и оскърбления. При по-нисък емоционален праг това много лесно може да ескалира в голям конфликт било в обществото, било в световен, в регионален, корпоративен мащаб или в битов план. Достатъчна е миниатюрна искра, за да лумне пожарът на сериозна конфронтация на всяко равнище!

Между другото, възможни са прояви на подчертана агресия към колеги, роднини, съседи.

Пак във вторник, 2 юни, импулсът към агресивно шофиране ще бъде много силен, създавайки допълнителни рискове на пътя! Комуникацията във вторник, 2 юни, ако не е смекчена с достатъчно такт, премереност и дипломатичност, може да бъде толкова драматично откровена и открита, че да предизвика разрушителна “експлозия”. А някой задкулисно може преднамерено и целенасочено да търси постигане именно на такъв ефект, използвайки изпитаната максима – “Разделяй и владей”.

Опасността от наистина коварни манипулации през тази седмица е огромна, особено във вторник, 2 юни, както и в петък, 5 юни, а и в събота, 6 юни!

Вярно е, че прекомерната безцеремонност и умишлено саркастичната прямота, на които може да станем свидетели през тази седмица, ще повишат градуса на напрежението в политиката, в обществото, в институциите, в компаниите, но в крайна сметка безпощадните думи често ще подтикват съответните фигура към по-правилни действия и към преосмисляне на проблемни ситуации.

И така – във вторник, 2 юни, в петък, както и в събота, предприемчивостта и амбицията могат да ни донесат успех, който е добре да утвърдим след 11-15 юни!

Амбицията може да причини многобройни, ожесточени, бурни конфликти и жестоки борби за власт с влиятелни фигури, които възприемат като заплаха за собствените си интереси всяка проява на ерудиция, съчетана с решимост за отстояване на убеждения и позиции.

С други думи енергийната въбрация на първата седмица от юни е осеяна с капани, но и със зачатъка на големи възможности. Те скоро могат да се разгърнат до нещо значимо в живота ни. Няма да е лесно, вероятно само истинските лидери, както и хората с развита интуиция ще съумеят да извлекат своето в потенциалните сериозни сблъсъци и конфликти, да продължат да водят другите и себе си към успехи, като ловко се придвижват, балансирайки между безпощадната обективна критика и вдъхновяващото насърчение от страна на околните.

ПОНЕДЕЛНИК, 1 ЮНИ

Знаков ден – не само поради деня на Детето или началото на новия месец, който ще премине под знака на комуникациите, пътуванията, новите контакти, многобройните договаряния и споразумения.

Въпреки нетърпението ни, новите договори е желателно да се подписват след 16 юни. Вярно е, че на 11 юни 2015 г. Меркурий се подготвя и ще тръгне в директна посока, но има и други фактори, които препоръчват новите проекти да стартират след 16 юни 2015 година.

Важно! В понеделник, 1 юни, съветът на звездите е да проведем важните делови разговори, срещи или инициативи до 13:00  часа.

На хоризонта проблясват успехи, победи, жадувани постижения в кариерата, бизнеса, политиката, финановата сфера, здравето, любовта, като до настъпването им следва да се извърши още много работа и да се прояви желязно търпение и дисциплина.

В понеделник, 1 юни, е желателно да контролираме мислите и емоциите, които така или иначе излъчваме навън и те влияят на всички около нас. И, естествено, когато енергиите, които излъчваме, се върнат върху нас, отлично разбираме, че “каквото повикало, такова се обадило”. Затова е важно, особено до 13:00  ч. да “засаждаме, да засяваме положителните семена на благотворни проекти”, чиите плодове ще видим след два месеца.

Часовете след 13:00 ч. не са особено благоприятни за обсъждане на сериозни делови или лични намерения, въпреки голямото изкушение да го сторим поради започването на новия месец.

Втората половина на деня е нестабилна, носеща предпоставки за напрежения, недоверия, конфликти, аварии, инциденти, битови скандали, пътно-транспортни произшествия.

Внимание! Както цяло първата половина на юни ще преминава под знака на по-високото напрежение в обществото, политиката, военната област, както и в съдебната система и сегмента, ангажиран с банките – тяхното състояние и управление. Всяка от изброените сфери може да се превърне в предмет на ожесточени обсъждания. Дебатите може да са много бурни, придружени от компромати, предателства и разнообразни коварства.

С други думи, не само днешният ден, но и първата половина на юни ще преминават в търсене на границите. Някои фигури ще изпитват силно желание да изкарват хората извън себе си, защото очевидно искат да опознаят границите на чуждото търпение. Докъде могат да стигнат? Изобщо докъде може да стигне чуждото нахалство, наглост, арогантност, бруталност?! – Докъдето се позволи! До мига, в който се противопоставим!

През цялата седмица може да наблюдаваме смайващи опити на злоупотреба с търпението ни.

Още в понеделник, 1 юни, ще проумеем, че през тази седмица ще се налагат ограничения насила!

И в понеделник, 1 юни, и през целия период от 1 до 7 юни (бих разширила рамките до 16 юни) от всекиго, както и от обществото ни като цяло ще се изисква голямо търпение, съчетание на гъвкавост и решителност, за да се противопоставим на развихрилата се напоследък енергия на разрушението, на безпринципното критикуване, замаскирано като справедливо търсене на истината. Сякаш истината е предмет и аха-аха да го открием, а не Енергиен поток, който всяка секунда протича през нас.

И тези, които заобикалят законите, и другите, призвани да възстановят справедливостта, отлично знаят и осъзнават истината. Но увъртат – в името на личната финансова изгода… А после се чудим, защо някои от децата и младите хора си служат с лъжи, измами и агресия. Защото подражават на преобладаващия към момента обществен модел!

С други думи, в понеделник, 1 юни, а и през цялата седмица, звездите може да ни тестват, да ни изпитват с предизвикателни и провокативни ситуации, за да установим докъде се простира нашата последователност, сила, ценности и нравственост.

В понеделник, 1 юни, се стремим да открием дали има нещо ценно в околните, дали следват принципите си така, както ги заявяват.

Иначе казано – в понеделник, 1 юни, не държим да “греем под светлините на прожекторите”, но изпитваме огромна потребност да открием някой или нещо, в което да вярваме, за да изградим още по-здрава основа за могъществото си. Което, въпреки неистовите чужди и родни манипулации, отлично чувстваме и осъзнаваме – и е въпрос единствено на тактика, стратегия и време, за да бъде проявено.

ВТОРНИК, 2 ЮНИ

Във вторник, 2 юни, приключението може да ни привлича. Непрекъснато ще кроим планове, инстинктивно ще се стремим да избегнем скуката и съвсем естествено ще се насочваме към непознатото. Смайваме с проницателност и ерудиция, както и с открито и непринудено поведение.

Звездите обаче не насърчават прекаленото доверие и смайващата откровеност, които при по-провокативни ситуации изключително лесно могат да се превърнат в арогантност. Днес прагът на емоционалната ни докачливост и уязвимост е доста занижен. Пълни сме с идеи и ловко жонглираме с тях. Но … звездите ни предупреждават за голяма опасност от изкусни манипулации. Вярно е, че днес никой не може да ни спечели само с атрактивна визия. Определено трябва да заинтригува и ума ни.

Въпросът е, че днес не само страстно търсим истината, но често всеки от нас ще си мисли, че я е открил! Някои ще се изкушат да се мислят за … Слънчица, които трябва да излъчват и да налагат тяхната истина на обикновените, все още тънещи в заблуда. От телевизии, от вестници, от Интернет сайтове разни самозвани гурута назидателно може да леят поучения, раздавайки присъди, за да си правят евтин пиар, разбира се.

Грубите и пошли думи, претендиращи гръмогласно, че не са евтино злословие, а са словата на благословени свежи авторитети, имат една-единствена търговска цел – саморекламата на чужд гръб, с всички позволени и най-вече непозволени средства. Важното е да се вдига шум! Скандалът, сензацията, шумът продават …

Денят на „авторитетите“ е днес. Едните – по-наглите, по-безскрупулните, по-бруталните – ще се стараят пряко сили да се представят за „авторитети“, вадейки от комплексарската си торба невъобразими доказателства за “ученост” и свръхестествени способности още от времето на Атлантида или от времето на Големия взрив! Другите – по-неориентираните в свирепата конкуренция, готова да унищожи всичко в името на собствената си изгода, ще се позовават на същите тези „авторитети“ и на изгодно манипулираното общественото мнение.

И „авторитетите“, и тези, които се позовават на „авторитетите“, ще леят крокодилски сълзи в името на истината, забравили, че ниските вибрации на пошлите думи може да привлекат към самите тях някои неблагополучия.

По-неприятното е, че при някои по-неукрепнали съзнания агресивните думи могат да предизвикват бързо нажежаване на емоциите и да се стигне до прояви на агресия, екстремизъм и бруталност.

За съжаление, не само днес, а и през цялата седмица агресивната риторика може да е придружена в световен план с прояви на агресия, насилие или отправяне на всякакви ултиматуми.

Иначе казано, условията за конфронтации и битови скандали днес са “идеални”.

На всяко управленско ниво има голяма вероятност да бъдат поискани оставки. Сериозни и задълбочени разкрития, уличаващи влиятелни фигури в мащабни корупционни схеми, може да доведат до логични уволнения и стартиране на съответните съдебни процедури.

Астротеоретично денят е неблагоприятен за “тръгване” към важни решения в институции, учреждения, компании, фондации.

Не само в политиката и висшата държавна администрация, но и в медиите ще се случват сериозни трансформации, както във висшия управленски ешелон, така и в по-ниските етажи на съответните административни или медийни йерархии.

Днес при всички видове пътувания има риск от инциденти, произшествия, промени в разписанията. Промените може да се дължат на бурни атмосферни колебания или на слухове…

Призивът на звездите днес е за по-голямо внимание по време на шофиране и пътувания, както и за повече бдителност по отношение на настинките,  внезапното покачване на температурата при децата.

Повечко внимание е необходимо и при работа с режещи инструменти.

Адаптацията и контролът на емоциите са ключове към евентуалните днешни постижения. Истината е, че звездите не насърчават взимането на важни решения, въпреки че точно важните решения днес ще бъдат факт.

Където условията позволяват, отговорните делови или лични срещи, както и подписването на перспективни споразумения е добре да бъде планирано за 4 юни. А още по-добре е важните нови проекти да се стартират след 16 юни 2015 година.

Мъдро ще бъде днес, 2 юни, да се избягват места, където се събират много хора, тъй като има условия за изблици на агресия.

С други думи, днес звездите ни казват: “Мерете си приказките! Контролирайте реакциите си! Не натрапвайте мнението си, когато не Ви го искат! Не се забърквайте в рисковани ситуации! Не се хвърляйте в опасни и комплицирани авантюри! Пазете здравето си!”

СРЯДА, 3 ЮНИ

Забележителен ден, който ни насърчава да “хвърлим” по-задълбочен поглед към актуалното състояние на любовните отношения, на бизнеса и на финансовата сфера. Добре е този поглед да бъде част от по-задълбочен преглед на емоционалните ни ресурси и на предстоящите професионални и лични намерения.

Това е цялостната препоръка на звездите за днес, които не окуражават и не подпомагат съществено външната активност!

Възможно е в сряда прецизната предварителна програма за деня да се осуетява на всяка крачка. Там, където все пак успеем да реализираме част от нашите делови или лични планове, е добре да се зарадваме и да благодарим на Съдбата и Висшите сили за подаръка.

Не бива да забравяме дори и за миг, че днес условията не предполагат кой знае какви големи служебни постижения. Евентуалните резултати ще са плод по-скоро на добре извършени рутинни ангажименти, отколкото положителни ефекти на целенасочени усилия. С други думи – може само да пилеем енергия, ако решим да организираме пресконференции, да подписваме перспективни договори в ден, когато графиката на звездните енергии не върви нагоре, а стабилно се движи под абсцисната ос! Това означава, че трябва съзнателно да влагаме повече концентрация в действията си, за да се избегнат евентуалните неприятни ситуации, породени от аварии, инциденти или пътно-транспортни произшествия.

С други думи – има по-благоприятни дни за обсъждане на жизнено важни проблеми от икономически, финансов, съдебен или военен характер.

Естествено, при обстоятелства, които изискват незабавни решения и действия, бдителността и съсредоточеността трябва да са многократно повишени!

И така – най-важното за днес, 3 юни, сряда е да жертваме нуждата да доказваме превъзходните си познания. Това ще ни позволи да чуем, какво ни казват и какво ни питат другите! Фокусирайки се върху по-дълбоките послания на другите, усещаме съвършенството им. Което ни свързва със собственото ни съвършенство.

ЧЕТВЪРТЪК, 4 ЮНИ

Възможно е днес да се изпитва силна потребност от едва ли не постоянни уверения на околните в това, че ни обичат, уважават и ни се възхищават. Може би това желание за по-голяма топлота идва като контрапункт на цялостната по-прагматична, по-реалистична и по-приземена енергийна атмосфера на деня. И деловите, и романтичните партньори изглеждат умерени, сериозни, склонни да действат в рамките на познатото и удобното.

Днес във фокуса на вниманието са политиката, острите социални проблеми, свързани с пенсионата реформа, преструктурирането в здравеопазването, както и решаването на най-неотложните проблеми в съдебната система.

В обществото ярко се открояват акценти на силно противопоставяне между политически фигури, представители на граждански организации, активно работещи по посока на прогресивни промени и по-консервативни личности, разполагащи с власт и възможности, които се прилагат за запазване и укрепване на статуквото. И, разбира се, често предварително замислени като градивни дискусии, някои дебати може да се трансформират в “махленско заяждане” на лична основа. Естествено, вината за взаимното неразбиране между деловите или личните партньори удобно може да бъде прехвърлена върху ретроградния Меркурий. Това влияние е реално, макар и понякога да се преекспонира.

Посочвам “преекспонира”, поради наличието и на други сложни астрофактори, които подчертават необходимостта да сме по-диалогични, да се отнасяме с по-голямо търпение и уважение към аргументи, както на по-младите събеседници, пълни с нови и авангарнди идеи, така и с уважение и респект към вижданията на по-зрелите опоненти, поднасящи в аргументацията си дестилата на мъдрия житейски опит.

Внимание! Възможно е да възникнат ситуации, които на пръв поглед изглеждат твърде комплицирани, които провокират прояви на тревоги, притеснения, разочарования или съжаления. Но … прекомерното фиксиране върху негативните положения, отрицателните мисли и чувства може да привлече единствено … още неблагоприятни ситуации! Така се навлиза в омагьосан и порочен кръг от непрекъснато привличане на нови неблагоприятни обстоятелства. На тази тенденция активно се противопоставя големият благодетел Юпитер, носещ през тези дни чудесни “подаръци” от Съдбата – най-вече чрез подкрепата и съдействието на могъщи приятели.

Четвъртък и петък, 4 и 5 юни, радостта и късметът най-неочаквано може да ни споходят – било по линията на предстоящи и перспективни договори, било по пътя на преминаване на нова работа, сключване на успешни сделки или … чрез печалба от лотарията или игрите на късмета. Както казва великолепният Христо Стоичков: “Който играе – печели, който не играе – не печели!”

Важно е в четвъртък, 4 юни, да маневрираме елегантно, да не се замесваме в дребни, клюкарски игрички и да стоим надалеч от “гнездото на осите”. Мъдро е да престанем да приемаме всичко толкова сериозно! Точно сега е моментът да осъзнаем, че животът сам се справя с проблемите – при това – превъзходно!

И така – в четвъртък звездите ни “подаряват” ситуации, които за пореден път ни карат да осъзнаем значението на дипломацията, която има за цел да създаде общуване, носещо хармония, стабилност и справедливост и за двете страни.

ПЕТЪК, 5 ЮНИ

Денят е особен, противоречив, сложен – има предпоставки за възникване на опасни ситуации, включително за пътно-транспортни произшествия, аварии и битови скандали – особено през ранните часове.

В същото време има и реални условия за прояви на съзидателност.

През първата половина на деня може най-неочаквано да узнаем за скандални разкрития, които да “разбунят духовете”.

Внимание! Променливите емоции и настроения предиобед могат да ни подтикнат към прибързани думи и действия, за които по-късно да съжаляваме.

Важно е да определим най-вече за себе си точно за какво става въпрос: желание за промяна, необходимост от повече адреналинови емоции или желание за нещо ново и различно.

Високопоставени и влиятелни фигури, заемащи ръководни позиции на всички равнища – международно, държавно, политическо, институционално, корпоративно вероятно ще се изправят пред твърде предизвикателни, дори провокативни ситуации, изискващи голямо хладнокръвие и обективност, за да бъде овладян почти непреодолимия импулс да се “отвърне на удара”.

В четвъртък, петък, събота – 4, 5, 6 юни, а реално и през целия период от 1 до 7 юни, звездите боравят с крайности и изваждат на показ най-доброто, но и най-лошото, защото става въпрос за засегнати лични интереси.

Астроконфигурациите несъмнено ще покажат ламтеж за власт или съкрушителна потребност на някои хора да бъдат възприемани като изключителни и единствени. И в световен, и в регионален план този стремеж за власт може да приеме крайни и фанатични форми, включително агресивност, бруталност и екстремизъм в името на някакви невероятно съмнителни ценности, маскиращи могъщи финансови интереси. И не само финансови! Но това е друга тема …

Фигури, заемащи високи постове могат да бъдат въвлечени в опасни игри, криещи риск от невъобразими интриги, коварства и предателства. Посегателствата спрямо доброто име и достойнството са най-малкото зло!

Всеки следва да вземе мерки за собствената си безопасност и за сигурността на офиса и жилището.

Може да прозвучи преувеличено, но образът на злото тази седмица ще е опасен, защото е коварен и непроницаем! Поради перфектната мимикрия разобличаването може да е трудно, но не и невъзможно!

Медийните заглавия ще преливат от новини за разкрития на тайнствени афери, развиващи се по световните и родните върхове в продължение на години… Разследващите служби и разследващите журналисти, както и прокуратурата през тази седмица определено няма да скучаят, защото екшъните ще следват един след друг.

Накратко – в петък, 5 юни, както и в събота, 6 юни, е повече от желателно да се погрижим целенасочено и решително за собствения си комфорт – здравословен, финансов, психологичен, материален, както и за собствената си безопасност и сигурност!

На всяко ниво следва да се прояви бдителност, предвидливост, ясна мисъл и мъдрост.

В петък, 5 юни, а и в събота, 6 юни, не може да очакваме хората да изразяват чувствата си нежно и гальовно. Емоциите най-вероятно ще са лишени от мекота и нюанси. По-скоро ще са заредени със сила и страст, често граничещи с екстремизъм и бруталност… Това са сложни дни, защото всеки ще преследва целите си с всички средства.

И още нещо – рискът от инциденти, битови скандали, агресивни прояви, сцени на насилие или пътно-транспортни произшествия е голям!

СЪБОТА, 6 ЮНИ

Не всичко, което блести, е злато. И не всичко, което приятно звъни в ушите, е истина. Опасността от измами, лъжи, опити за кражби днес е много голяма! Има условия за възникване на напрежение на всякакво равнище – международно, регионално, социално, икономическо, делово, междусъседско, романтично! Всеки търси истината и бърза да я разтръби такава, каквато я съзира, покачен на собствената си камбанария, която може и да не е достатъчно висока … Този факт изобщо няма да възпре по-самонадеяните да се опитват да наложат своите убеждения на околните с всички позволени и най-вече с непозволени средства, създавайки сериозни грижи на сътветните органи, призвани да осигуряват ред и спокойствие.

Понякога почивните дни се използват за провеждане на неофициални делови срещи с тайната надежда, че неофициалната атмосфера ще предразположи към по-голяма хармония при обсъждането на спорни въпроси. Този съботен ден не е от тези, благоприятстващи неофициалните служебни разговори. Делови срещи, разбира се, могат да се проведат, но те определено ще преминават под знака на ултиматумите и заплахата от компромати и други явни манипулации.

Съботният ден не предлага възможности за постигане на желан напредък по ключови въпроси от политически, финансов или материален характер.

Да, на хоризонта се откриват и великолепни възможности за просперитет, но точно днес е по-мъдро да се съберат фактите, да се проучат и тогава да се тръгне към обсъждане на оферти и нови планове.

Сега късметът явно напомня за себе си. Може да го приветстваме, но да не разчитаме само на него.

Внимание! За хората, всеотдайно работещи по мащабни проекти се задават изключително големи постижения.

Това ще си проличи още през следващата седмица. Възможно е някои успехи да надминат и най-смелите очаквания… Важното е в събота, 6 юни, да предчувстваме тези предстоящи успехи. Може да визуализираме ситуации, пълни с чувства на радост и задоволство от вече реализираните намерения, без да забравяме, че съботният ден е сложен и че трябва да съхраним вътрешната си хармония.

Звездите в събота, 6 юни, не насърчават прекаленото общуване, авантюристичните пътувания, екскурзии и излети, тъй като има условия за травми, инциденти и произшествия.

Ако все пак са планирани важни житейски събития, включващи и пътувания на по-големи разстояния, необходимо е повишено внимание и бдителност към всички аспекти на съответните прояви.

Внимание! Налице са и достатъчно щедри астроконфигурации, обезпечаващи достатъчно добро бъдещо развитие на инициативи, стартирани сега. Желаните резултати може и да се позабавят, но определено ще се постигнат.

Важно! Редно е още веднъж да се напомни, че сега е периодът на ретроградния Меркурий и не се препоръчва стартирането на големи делови или лични проекти, на които се възлагат сериозни надежди по отношение на финансови, материални или духовни постижения.

В събота, 6 юни, може да се очаква неочакваното, като то може да бъде и със знака “плюс”. Все пак, за да се избегне стреса от евентуални и негативни изненади, е разумно да се освободим от постоянното търсене на чуждото одобрение.

Необходимо е да сме по-концентрирани, както към опасностите, така и към някои от неочаквано щедрите сюрпризи, предложени от днешните срещи или събития.

НЕДЕЛЯ, 7 ЮНИ

Ласкав и тайнствен ден, пробуждащ душата за мечти, за приятелства и копнеж за любовни дихания!

Чудесно време за провеждане и на неофициални делови срещи, на които непринудената и приятелска атмосфера ще улесни постигането на съгласие или поне сближаване на позициите по някои от по-сложните и спорни въпроси.

През днешния почивен ден е възможно да наложим себе си и желанията си и в любовта.

Тайната на днешните постижения се крие в необикновената приятелска непринуденост, с която е изпълнено общуването. Неподправеният интерес към уникалността на събеседниците, дружелюбното и толерантно отношение към чуждата индивидуалност внасят лекота и ведро настроение, които улесняват разбирането на аргументите на събеседниците и водят до намирането на добри взаимноприемливи решения.

Въпреки, че ретроградният Меркурий не насърчава новите романтични връзки, днес има условия за срещата на живота. Може да открием сродната си душа. Може да я срещнем на светско или оживено място – парти, купон, прием… Ще я разпознаем мигновено – ще прехвърчат искри, почти видими. И двете страни ще усетят силния магнетизъм и ще искат да го насърчат.

В повечето случаи по време на ретрограден Меркурий романтичният контакт е повече флирт, игра. Новият любим човек може да не е напълно готов за сериозен ангажимент. Дори може да реши, че сме твърде напористи, да се изнерви и внезапно да провали връзката.

Иначе казано – в неделя, 7 юни, може да зърнем Любовта на живота си, като не е желателно да се форсират събитията.

Така или иначе, в неделя, 7 юни, има чудесни условия в романтичен план да се завихри нещо красиво, наелекризиращо и … непредсказуемо.

В тази неделя имаме нужда да се отпуснем и да правим това, което ни доставя удоволствие, което ни носи радост и наслада от живота.

В неделя ще удивим не само другите, но ще изненадаме дори и себе си с нашия неочакван блясък и с неудържимия си устрем напред.

В неделя, 7 юни, имаме всички основания да грейнем отново с лъчезарна усмивка, да възстановим вярата си в доброто, вродения си оптимизъм и жизнелюбие.

СЕДМИЦАТА 1-7 ЮНИ В РЕЗЮМЕ:

Невероятен, бурен, агресивен до бруталност, но и прелюбопитен, пълен със смайващи разкрития, силни страсти и неочакван късмет (особено през уикенда) – такъв се очертава периодът от 1 до 7 юни.

През цялата седмица настроенията ще се сменят като небето над нас, плановете ни ще препускат с неимоверна бързина, сменяйки посоката си като ветропоказател по време на пролетна буря, а генералните ни намерения ще се нуждаят от допълнително обмисляне.

На всяко ниво – световно, регионално, институционално, корпоративно ще бушуват конфликти, притежаващи и проявяващи потенциалите на ураганите, земетресенията и вулканите. Някои от тези известни с голямата си амплитуда природни процеси от ярки метафори може да се проявят като напълно осезаема реалност!

Бурните конфликти, които могат да се развихрят “по света и у нас”, в обществото, политиката, партньорските взаимоотношения, в междусъседските или романтичните отношения не са в сферата на теоретичните предположения, а са в царството на фактите. Събитията са “узрели” и се случват, независимо дали ни харесват или не! Друг е въпросът, дали всички ние с нашите мисли, чувства, действия или бездействия не сме създали, сътворили тази действителност, която често не ни  допада. Но това е тема от сферата на квантовата физика…

Внимание! През тази седмица, особено във вторник, в петък и в събота някои по-импулсивни фигури , носители на явно пропукана ценностна система, може да изпитват яростно желание да изкарват хората извън себе си, за да опознаят границите – чуждите, на обществото, личните.

Тези създания ще продължават да провокират и да манипулират общественото мнение. Това безспорно може да допринесе за възникване на скандали, конфликти и усложнения, както в живота на другите и на обществото, така и в собствения им живот. Защото неминуемо настъпва момент, когато хората, сеещи необуздана омраза, получават заслуженото по линията на известната максима, казваща, че “каквото повикало, такова се обадило”…

Очевидно през тази седмица често ще посочваме, че границите са преминати, а нарушителите, трябва да търпят санкции. Понякога ограниченията може да се налагат насила.

Иначе казано – на някои по-нахални фигури може би ще се наложи да чуят нещо от рода: “Можеш да стигнеш само дотук. Говоря сериозно, не пресичай чертата!”

А дали има и хубави възможности през тази седмица? Да! На хоризонта се задава бляскава перспектива за израстване в кариерата, ако се опрем на приятелско рамо и се осмелим да “излезем на светло”.

Все пак, съветът на звездите е, че е по-мъдро смело да се впуснем в нови начинания и приключения след  11-15 юни.

Що се отнася до любовта, ако изоставим авторитарните подходи в отношенията и повелителния тон в общуването, с учудване ще установим, че изворът на любовта е в самите нас. И може би, подобно на героите от “Бродуейска история” ще проумеем, че любовта не зависи от звездите. Нещо повече – Любовта е родила Звездите!

Татяна Янковска,

Лечители.бг