Прекрасните приятелства и великолепните професионални партньорства ще се превърнат в мощен източник на задоволство през периода от 11 до 17 май. Непозната личност ще ни вдъхнови да открием неподозирани ресурси у себе си.

Това са част от звездните тенденции, които улови в хороскопа си за „Лечители.бг“ астрологът Татяна Янковска. След кратко резюме на седемневката с основните звездни тенденции следва и подробен хороскоп за всеки ден от Понеделник до Неделя. Но не пропускайте и края на астро-анализа, където има „Седмицата в резюме“. В него са изведени най-хармоничните поведенчески и ментални модели, които ако следваме ще бъдем в максимален мир със себе си и Вселената и ще ни върви като по вода през цялата седмица.

Сега се превръщаме в самата упоритост и няма препятствие за нашите амбиции. Заредени сме с ентусиазъм и нашият порив напред ще удиви всички. Звездите ни принуждават да бъдем ефикасни и решителни.

Ентусиазмът – това състояние на жизнерадост, в което всичко изглежда възможно – именно той ще е в основата на изненадващите и блестящи професионални постижения, които могат да ни споходят към 14-15 май.

Предизвикателства няма да липсват. Точно те ще се превърнат в мощен двигател, който ще позволи да направим в кариерата или бизнеса скок нагоре.

Седмицата ни насърчава да участваме активно в събитията, да проучваме, да изследваме, да решаваме нови задачи и да рисуваме картината на живота си, управлявайки своите намерения.

Естествено, успехите, които сега могат да дойдат най-вече по линията на големия благодетел Юпитер, ще са най-изразителни при тези, които отлично съзнават, че нашият живот, както и животът на всички останали е само и единствено … отражение на преобладаващите ни мисли. Това правило няма изключение!

Sirius-D -БЪЛГАРСКО ОТКРИТИЕ РЕГЕНЕРИРА И ПОДМЛАДЯВА ТЯЛОТО

С други думи – за да се превърнем в съзнателни творци на собствените си преживявания, а не само да се изживяваме едва ли не като “кукли на конци”, направлявани от всемогъщите астроконфигурации, трябва да вземем решение да насочваме мислите си – целенасочено, селективно, упорито и постоянно към желаната цел. Само когато съзнателно избираме Насоката на мислите си, независимо от сложните или предизвикателни конкретни житейски ситуации, можем преднамерено да повлияем на характера и колорита на заобикалящата ни жизнена среда, която да променим и оформим според нашите най-съкровени предпочитания и намерения. За целта е необходимо да държим на ясен фокус картината на това, което желаем.

А как да разберем дали скоро “ще видим” изпълнението на това, което желаем? По настроението. Именно настроението ни най-точно показва какво точно “каним” да навлезе в живота ни в този момент.

Важно е да обръщаме внимание на чувствата и на емоциите. И да се стремим да няма разминаване между Душата и Разума – в смисъл Душата силно желае, а Разумът “е пълен” с куп съмнения.

Или противоположното – Разумът е убеден, намерил си е всички логични аргументи, че нещо хубаво може да се случи, а Душата нещо се “дърпа”…

Единството между Душата и Разума е важно условие по отношение реализацията на нашите намерения.

С други думи, емоциите и единението (или отсъствието на такова) между Душата и Разума, са безпогрешни индикатори на това, дали ще успеем да се възползваме от даровете на Юпитер през тази седмица или ще ги пропуснем!

Накратко – необходимо е да наблюдаваме настроението си. То е безупречният индикатор дали скоро ще видим в живота си нещата, които желаем.

Ами ако установим, че настроението определено не е от най-ведрите? Тогава може да направим същото, както когато индикаторът за горивото на колата покаже, че резервоарът е празен! Със сигурност няма да разкритикуваме стрелката… Получаваме информация от индикатора и … наливаме гориво в резервоара. По същия начин констатираната в даден момент отрицателна емоция е индикатор, че избраните (текущите) мисли са в дисхармония и ни отдалечават от изпълнението на желанието. Емоциите не създават, а само показват какво точно “каним” в живота си в съответния момент. Ако емоциите са отрицателни и недвусмислено показват, че избраните от нас мисли не водят в желаната посока, тогава очевидно трябва да направим нещо по въпроса. Можем да възстановим връзката си с реализацията на мечтата ни, като избираме в нас да доминират мисли, които ни карат да се чувстваме по-добре и по-щастливи.

Много е писано по въпроса за силата на позитивната мисъл. Но през тази седмица звездите отново ни казват: “Следвайте щастието си”! Защото когато неизменно търсим добруването, със сигурност ще се “настроим” на честотата на желаните от нас неща.

Важното е да помним, че ние сме Творците на собствения си живот, а звездните конфигурации са като “пътни знаци” по Пътя към реализацията на нашите творчески намерения!

ПОНЕДЕЛНИК, 11 МАЙ

Денят носи тръпката на авантюрата.

Притеглени сме от силата на новото, на екзотичното и непознатото.

Склонни сме да експериментираме, което ще позволи да осъществим мълниеносен пробив на съществуващите ограничения.

Трябва да се има предвид, че сега в живота ни като ураган нахлуват дръзки хора, събития и ситуации, като всички са доста напрегнати и дори агресивни! Никой не е склонен на отстъпки и компромиси, въпреки наличието на подсъзнателен стремеж към приятелство, разбиране и съпричастност.

С други думи, ако има възможност, отложете важните делови или лични срещи за вторник, 12 май.

Благоприятният период за известен напредък в служебен или личен план е до 13:00часа днес (понеделник). Цялата втора половина на деня – от 13:00 до 24:00 ч. изисква повишено внимание по отношение на пътуванията.

В понеделник, 11 май, звездите не препоръчват вземането на важни професионални и финансови решения, както и стартирането на нови проекти!

Предиобед може да има моменти на напрежение с максимум в 13:36 часа. По това време, с толеранс поне час и половина преди и след 13:36 ч. може да бъде почувстван силен порив напременно да се предприеме някакво действие – нещо да се измени.

Внимание! В организма през обедните часове са вероятни нарушения на нервната система, на храносмилателната система. Могат да се обострят хронически дискомфорти или по-силно да се изявят пролетните простуди и инфекции на гърлото. Необходима е по-голяма бдителност при лица с хронична хипертония.

Ако изрично и спешно не се налага, звездите не препоръчват днес хирургична интервенция на сърцето, глезените, ставите.

Зрението днес следва да се щади!

Първата половина на деня е подходяща за полагане на грижи за косата (маски, къдрене, боядисване, подстригване).

Въпроси, свързани с екологията, енергетиката, електрониката, могат да намерят решение.

След известен брой опити да се продължи по стария начин, ще се стигне до неочакван обрат и може да има напредък в решаването на някой “брадясал” проблем.

В понеделник, 11 май, Интуицията е силно изострена. Това ще позволява навреме да се прозрат готвени тайни “удари под кръста” или други спекулативни ходове, преследващи дребни или по-едри “далаверки”.

Днес сме нащрек за Истината. Трудно ще се оставяме да бъдем подведени, което все пак може да се случи след 13:00 ч., когато ще сме по-разсеяни. Липсата на достатъчно концентрация от 13:00 ч. до 24:00 ч. създава препоставки за неточни решения и действия, водещи до аварии, инциденти или пътно-транспорни произшествия.

Нагласата ни днес е оптимистична, което може да доведе до … страхотен автогол, ако решим точно днес, особено следобед, да оповестяваме публично своите идеи и намерения чрез съответните пресконференции или други медийни изяви!

Иначе казано – звездите не препоръчват днес, особено през интервала от 13:00 до 24:00 часа, стартирането на проекти, които искаме да се развиват успешно в бъдеще.

И така – хубаво е в понеделник, 11 май, да вдъхваме приветливост, благодарност, искрена съпричастност и симпатия към приятелите и да се възползваме предиобед от предоставените ни неочаквани шансове за просперитет.

ВТОРНИК, 12 МАЙ

Нюх и устрем са нужни във вторник, 12 май, за да спечелим важните житейски битки.

Ще се наложи да употребим много енергия, опакована в дипломатичност и загадъчен сексапил, както и да вярваме напълно в себе си, за да преодолеем многобройните предизвикателства, които ще ни правят компания от най-ранните до най-късните часове на днешния зашеметяващ ден!

Внимание! Денят може да е успешен, ако непреклонно и достатъчно тактично преследваме изпълнението на набелязаните цели и задачи в препълената ни днешна програма. Комбинацията между Марс (който днес в 5:40 ч. българско време навлиза в Близнаци), с наближаващия да стане ретрограден Меркурий, създава “идеални” условия да се губи много ценно време в приказки, без да се направи необходимото, за да се придвижи напред важен въпрос или цел. Може да се говори цял ден или цяла нощ и пак нищо да не се каже и да не се предприеме необходимото!

С Марс в Близнаци хората подсъзнателно се страхуват от … скуката. Ще има един неосъзнат порив да се намираме едва ли не постоянно в движение, без значение дали тази повишена динамика е от полза или не!

Астроконфигурациите днес са особени – принуждават ни към оригинални, находчиви и решителни до агресивност действия, за да спазим срокове или дадени обещания!

Съобразявайки се с факта, че всяка непремерна дума може да “отключи” естествената враждебност, която като защитен механизъм съществува у всеки човек, назависимо от лустрото на цивилизацията и културата, може и е повече от желателно да предприемем решителни действия за активизиране на бизнеса, работата или романтичния живот.

Денят е благоприятен за реклама, презентации, пресконференции.

Сексуалната енегия също е възпламенена, а буйната чувственост буквално се отприщва пред неустоимо съблазнителни предизвикателства. Добре е в това отношения да се даде път на Интуицията – тялото ще се потопи в нови усещания, обогатявайки любовта.

Ако днес желаем успехи и постижения, следва да контролираме емоциите и в никакъв случай да не се поддаваме на раздразнението и нетърпението! В никакъв случай! Иначе, ако си проличи, че сме разтревожени и напрегнати от нещо, хората около нас неволно ще правят тъкмо това, което ни дразни и то именно, когато бързаме или работим над важни задачи. Децата може да се “качат на главата ни”, въпреки че до момента са били кротки. Някой наоколо може да пусне силно музика или бормашината. Разни субекти може да се “мотаят в краката ни” и да ни досаждат. Ако чакаме нетърпеливо някого – съответната фигура може дълго не идва и тъй нататък… Този външен натиск може да става все по-интензивен и е право пропорционален на натрупаното и повишаващо се вътрешно напрежение!

Внимание! Колкото е по-високо вътрешното ни напрежение, толкова по-активно ни пречат заобикалящите ни хора. Като и наум не им идва, че ни пречат, тъй като науката е доказала, че това външно противодействие най-често е неумишлено! Причината е много сериозна и тя е енергийно-информационна по своята същност. Тук вече навлизаме в съвсем различна тема… Важното в случая е да контролираме емоциите и навреме да овладеем раздразнението. Как? Като прехвърлим вниманието си върху нещо друго. Подобна е препоръката, когато очакваме важно за кариерата ни съобщение от делови партньори и докато чакаме се притесняваме от въпроса – дали информацията ще е положителна…

Много по-добре ще бъде да се насочи вниманието не върху това, какво не искаме и се опитваме да избегнем, а да се фокусираме върху представата за нещата, които желаем и се стремим да постигнем. По-градивно е да “въртим” в мислите си картината на нашия успех и спокойно да се движим към целта.

Като цяло енергетиката на деня е съзидателна по тайнствен и почти вълшебен начин и ако се настроим на нейната честота, шансовете ни за успех многократно се повишават.

А как да разберем все пак дали контролираме и насочваме мислите си в посока на позитивното очакване? Отговорът е лесен – по настроението. Индикаторът е настроението, което добре и точно показва какво точно “каним” в живота си.

Важното е да си напомняме, че днес хората, с които общуваме и които може би ще допринесат за нашия успех, се нуждаят от истинско внимание, разбиране и съпричастност, за да засияят с енергичния заряд на цялата Вселена. Колкото повече проявяваме непресторен интерес към чуждите вълнения и желания, толкова по-щедра ще бъде Съдбата към нашите собствени желания и мечти.

И … по-добре днес (вторник, 12 май) не се подстригвайте!

СРЯДА, 13 МАЙ

Особен ден. Всички, с които общуваме може да ни изглеждат променливи, изплъзващи се от обещания и отговори.

Ще оставаме с впечатлението, че събеседниците ни непрестанно променят гледната си точка и отношение към общите проблеми. Другите сякаш неуморно опитват нови начини за приспособяване на собствените настроения, убеждения и визии към нашите виждания и предпочитания.

Някои от деловите партньори или фигури от по-близкото ни обкръжение може да ни се струват капризни и изчезващи (буквално или метафорично) като някои обитатели на морските дълбини, където проблясват само неясни сенки – не сме сигурни и не знаем дали ги виждаме или си ги представяме…

Независимо от факта, че сряда, която по принцип е под управлението на Меркурий, предразполага към общуване, другите астроелементи не насърчават прекалената професионална или романтична активност.

Денят е подходящ за довършване на вече започнати дела, но не и за стартиране на нови инициативи и проекти!

Между другото, за подстригване на косата денят също е неблагоприятен.

Тази сряда не е благоприятна и за подписване на нови договори или сключване на обещаващи сделки.

Звездите днес не толерират нито прибързаните, нито суетните действия.

Мъдро ще бъде да се избягват случайните запознанства или съблазнителни оферти, предлагащи бързи, но съмнителни доходи.

Астроусловията вдъхновяват по-скоро самовглъбяването и вслушването във вътрешния глас, отколкото впускането в многопосочна делова или лична активност.

Днес околните може би ще ни изглеждат по-сдържани и резервирани, но истината е, че те са жадни за топла и сърдечна дума.

През обедните часове може да бъдем приятно изненадани от благородните прояви към нас на почти непознати хора – само защото преди време сме се отнесли човечно и отзивчиво към тях в тревожен или напрегнат за тях момент. Това за пореден път потвърждава идеята, колко важно за собственото ни добруване е да се отнасяме добре и вежливо с хората – независимо дали те са съседи, близки, шефове или просто пътници в метрото, с които сме кръстосали мимолетни погледи…

Денят е подходящ да помислим как да подобрим някои от личните или деловите си взаимоотношения, за да станат те по-градивни и подпомагащи възходящото развитие и на двете страни.

Както казвал Удроу Уилсън, двадесет и осмият президент на САЩ: “Ако дойдете при мен със свити юмруци, мога да Ви уверя, че и аз ще приготвя своите със същата бързина; ако обаче, дойдете и ми кажете: Хайде да седнем и поразмислим заедно, и, ако се различаваме в мненията си, да намерим къде са различията ни, скоро ще открием, че не сме твърде далече, че точките, по които не сме съгласни, са малко, а ония, по които сме съгласни, са много, и че ако само имаме търпение, искреност и желание за разбирателство, то ще се разберем”.

На същия вдъхновяващ представител на зодия Козирог принадлежат и думите: “Едно хладно решение струва повече от хиляда прибързани съвети. Това, което трябва да се направи, е да се даде повече светлина, а не топлина”.

Това е и смисълът на тайното послание на звездите за сряда, 13 май – да се вглъбим и да поразмислим по-задълбочено, да хвърлим обилна Светлина върху проблемите, които ни тревожат. Изваждайки ги на светло, ще открием с изненада, че реално те не са чак толкова много и че са напълно решими в рамките на абсолютно обозримо време.

ЧЕТВЪРТЪК, 14 МАЙ

Денят е “средна хубост” и определено не става за предприемане на нови и мащабни начинания, въпреки че подтикът да направим точно това ще бъде неудържимо силен! Поддадем ли се на вътрешното си нетърпение, на собствената си суета да “блеснем” в изяви, инервюта по медиите, приеми, коктейли или други събития, където да “греем под светлините на прожекторите”, много скоро след зашеметяващите пет минути слава може да дойде времето на горчивото съжаление. Ако човек се размине само с огорчението от предателствата и клюките по негов адрес, ще бъде по-малкото зло.

Активните служебни действия в бизнеса и кариерата в четвъртък, 14 май, могат да бъдат последвани от финансови, материални или морални загуби. Защото независимо от някои разкошни астроусловия, като цяло енергетиката на деня носи по-скоро “много шум за нищо”, отколкото реални резултати.

В четвъртък, 14 май, е опасно сляпо да се следват емоциите и инстинктите. Звездите предупреждават навреме да овладеем буйните чувства и поразяващите слова, с които сме готови да отговорим на “неприятелския или приятелския огън”, който може да бъде насочен към всеки, заемащ по-открояваща се социална позиция.

Астроконфигурациите изрично предупреждават преди да говорим, да броим до 3 или до 100 (в зависимост от темперамента), ако не искаме после да куцукаме след поредния съдебен сблъсък или провалена любовна авантюра.

Да! “Животът на ръба” е вълнуващо привлекателен (особено във филмите), но в реалността може да коства много.

Иначе казано – добре е да не пилеем времето си в празни разговори, които не само че не са градивни, но и ограбват от енергията на участниците в дебатите.

Споровете, конфронтациите и скандалите през днешния ден не проясняват ситуацията, а само могат да задълбочат непримиримостта и да увеличат пропастта между страните в даден конфликт.

С други думи, проявите на прекалена активност в бизнеса, кариерата или романтиката, може да донесат по-скоро загуби, отколкото напредък!

Но денят все пак става за нещо и то е за … подстригване!

Накратко – в четвъртък, 14 май, най-разумната стратегия ще бъде здраво да контролираме склонността и желанието ни директно и открито да поставяме нещата така както ни се иска.

Трябва да сме много внимателни, за да не обидим неволно някого, който поради извънредни ситуации не е удържал на думата си.

Наистина днес ще бъде мъдро да избягваме агресивните реакции, агресивното поведение и рискованите начинания.

Ако не искаме провал във финансовата област, в кариерата или в любовта, днес ще трябва да открием точката на вътрешното равновесие и да стоим в нея, независимо от предизвикателствата.

И още нещо – днес по-добре да се въздържаме от прекалени покупки. Руснаците казват: “Скъпо, но мило, евтино, но гнило”. Те казват и още нещо: “Търгували – веселили се, пресметнали – просълзили се …”

ПЕТЪК, 15 МАЙ

Петък е, но за щастие не е 13-ти! Щеше наистина да е малко прекалено, тъй като и без друго, днес си има достатъчно сложни астроконфигурации. В тази връзка се сещам за диалог между две блондинки. В хода на разговора едната казва: “Муцка, знаеш ли, тази Нова година се пада в петък. – А-у – отговаря другата – добре, че не е 13-ти!”

И така, днес не е 13-ти, но все едно, че е! Необходимо е повишено внимание по отношение на здравето, пътуванията, преговорите, публичните изяви, съдебните процеси, спортните занимания, екскурзиите и пътешествията в чужбина.

Внимание! Днес опасността от технически аварии, пожари, инциденти, пътно-транспортни произшествия (ПТП) с всякакви видове транспортни средства е голяма! Много голяма! Тази тенденция ще се задълбочава, формирайки няколко максимума: днес (15 май), както и на 17, 19, 23, 25 май.

Специално за петък, 15 май, рискът за ПТП след 14:30ч. рязко се повишава и се запазва до 24:00 часа!

Спортните занимания, дори обичайното посещение на фитнес залата, крият риск от нелепи инциденти със сложни последици! Тези астропредупреждения нямат за цел да ни изплашат, а целта им е да ни информират – подобно на пътните знаци или на метеорологичната прогноза. Минавайки на синоптична вълна, хубаво е не само днес, а и през всеки от дните от 15 до 20 май 2015 г. преди да потеглим на път, да се осведомим за конкретната метеопрогноза.

Днес, а и през следващите дни, изненадите от всякакъв характер, включително и природен, са по-скоро правило и твърда характеристика, отколкото “игра на случая”.

Днешните уволнения, оставки, съкращения, вътрешни преструктурирания, социални брожения също не са изненада – нито за звездите, нито за потърпевшите.

Сега грешките в работата се виждат и с “невъоръжено око”. Евентуалните уволнения са логично следствие, а не каприз на звездите! Днешните категорични и сложни астроконфигурации действат като лакмус, който проявява и прави видими отдавна зреещи, но оставащи невидими до момента вътрешни процеси, оформили категоричната необходимост от Промяна. Такава Промяна някъде ще се “манифестира” под формата на уволнения, фалити, съкращения, последвани от назначения или сериозни вътрешни реорганизации в съответните структури. Тази тенденция към сериозни и дълбоки промени, които някои ще възприемат като ограничения и нарушения на права и свободи, дадени по Конституция, ярко ще се открои при работещите във военната сфера, в областта на медиите, правото, образованието, туризма или рекламата.

Иначе казано, от гледна точка на конвенционалната астрология, днес а и през тези дни, има астротеоретични предпоставки за вътрешно безпокойство, раздразнителност, остри сблъсъци, силни конфликти, отчуждаване, раздели, злополуки, травми, остри респираторни инфекции, наранявания при трудови злополуки или пътно-транспортни произшествия…

Сякаш изброеното е недостатъчно, та затова трябва да се добави и възможността за хакерси атаки, за сривове в Мрежата, електрозахранването, както и за опасност от възникване на нови свлачища, срутища или за по интензивна проява на атмосферни и природни колебания!

Внимание! Днес може да работим на тласъци – първоначално ще се трудим неспирно до изнемога, а след това ще искаме да не си “мръднем пръста” – поне до вечерта.

Ще сме енергични и мотивирани, но дори и най-невинната забележка може да доведе до неочакван отлив на физическа енергия, до неувереност и отпадналост на Духа.

С риск да прозвучи назидателно и поучително, все пак следва да се отбележи, че при днешната невероятна каскада от сложни и многобройни астроконфигурации, е добре да си изработим предварителна програма и да се придържаме стриктно към нейното изпълнение (доколкото обстоятелствата позволяват).

През обедните часове са възможни разнообразни неочаквани ситуации – новините ще преливат от сензации, скандали, ескалация на световни или регионални конфликти.

Честото използване на командата “SAVE” е наложително, тъй като е възможно внезапно спиране на тока.

Повишена е опасността от техническа повреда, която може да възникне неочаквано, било в превозното средство, било в Мрежата, асансьора или електроуредите, които ползваме днес.

Особено през обедните часове е необходимо повишено внимание при шофиране, тъй като рискът от инциденти е висок – и през обедните часове, и през целия ден!

Внимание! Във всяко отношение петък, 15 май, е необикновен ден! Днес всеки си знае цената и никой не обича да бъде критикуван. Хората, с които ще се наложи да общуваме, държат да почувстват, че са уважавани и смятат, че знаят най-много. Убедени са, че тяхното мнение е по-добро, да не кажем, безпогрешно!

Поради многобройните сложни астроконфигурации, изискващи едновременно хладни по опаковка, но пламенни по съдържание, прагматични по форма, но оригинални и новаторски по замисъл решения, генераторите на подобни оригинални и дръзки концепции днес ще са жадни за … комплименти! Това е “Ахилесовата пета” в петък, 15 май. “Ахилесова пета” днес е в нашата гордост! Хубавото е, че веднага безпогрешно ще доловим искрената похвала за добре свършената работа от фалшивия комплимент.

С две думи – този петък ще е пребогат на събития, През целия ден толкова силно ”горим”, че около нас ще се разрази същински “пожар”: конфликти, страсти, флиртове, заплахи, уволнения, назначения, договори.

Чувствата от всякакво естество са на дневен ред – терзанията и въжделенията на пламенното ни сърце ту ще ни “потапят” в мрак, достигайки Марианската падина, ту ще ни “изстрелват” в Космическите висини на “Седмото небе”… И навсякъде сюрпризи – нови изисквания на шефовете, а може би и нова “половинка” – хаос и неяснота, дързост и красота. И когато загубим надежда, когато решим, че нещата не вървят според желанията ни, Щастието ни се усмихва – или в Любовта, или в игрите на късмета. А може и по двете линии – накуп!

Днес ще спечелят онези, които са амбициозни, които се раздават в работата и в Любовта на 100% и са неудържими във всичко … За целта обаче всичко предварително са обмислили – трезво, хладнокръвно, логично и методично.

В петък, 15 май, нещата са сложни, като постепенно вървят към проясняване.

Мнозина ще поемат нови професионални ангажименти, свързани с голяма отговорност.

Бремето на отговорностите няма да се усеща толкова силно, ако по-често (колкото и трудно да изглежда днес това), се усмихваме от сърце… Ако запазим оптимизма си, ще се справим с днешните наистина многобройни и разнопосочни предизвикателства.

И най-важното – да не пропуснем да забележим безкористната всеотдайност на нашите истински и верни приятели!

И още нещо – въпреки сложните предизвикателства, хубаво е да останем верни на себе си и на огнените пориви на благородното ни чисто сърце!

СЪБОТА, 16 МАЙ

Творческите ни способности днес са в своя връх. Всички наши проекти, съдържащи артистични елементи, ще постигнат успех. Може да се докоснем до окултното, мистичното, науката или езотерични въпроси, водени от любопитство и желание да разширим житейските си хоризонти. Ще спечелим много от своята непредубеденост.

Днес сме като съкровен “сейф” за близките, приятелите или колегите. Някои от тях могат да ни изненадат като ни доверят някаква тайна. В събота, 16 май, с лекота печелим симпатиите на хората.

Интуицията ни днес е много силна. Всичко, с което се заемем – работа над проекти, приятелски разговори, неофициални обсъждания на професионални проблеми, планиране от краткосрочен или дългосрочен план, се характеризира с вдъхновение, идеализъм, хуманност, проницателност и нежна оригиналност. Като стана дума за планиране, съветът на звездите е, ако е възможно, да не планираме пътуванията в неделя, 17 май. И още нещо по отношение на планирането – периодът на ретрограден Меркурий стартира официално на 19 май и продължава до 11 юни 2015 година. На практика обаче, вече осезаемо се долавят някои от най-типичните черти за ретроМеркурий – забавяния, недоразумения, покачване на взаимното недоверие, както и увеличаване броя на сложните пътно-транспортни произшествия.

Денят е благоприятен в много отношения, включително и за по-мащабно планиране. Задължително е когато и където е възможно, стартирането на важни проекти да бъде насрочено за времето след 15 юни 2015 година. Тази препоръка важи с голяма сила, особено когато става въпрос за подписване на ключови споразумения от финансов, юридически или личен характер!

Независимо, че е почивен, след 10:30 ч. денят е подходящ за провеждане на неофициални делови срещи, като постигнатото при тези контакти може да окаже решително влияние за промяна на живота ни към по-добро, по-благоприятно развитие.

Между другото, денят е подходящ за приятелски и за романтични срещи.

Почивният ден може да се окаже благоприятен и за финансовите ни намерения. Може да се зарадваме от получаването на неочаквана награда или благодарствен жест, имащи парично изражение!

Като цяло денят е подходящ да се насладим на прелестите на живота и на тръпката от приятните усещания.

Важно! Днес е хубаво да помислим над това как да увеличим благосъстоянието си. Сега сме склонни да разсъждаваме по-уравновесено, по-прагматично и по-реалистично.

Събота, 16 май, е плодотворен ден, през който новите идеи “пускат корени и покълват”.

Финансовите въпроси най-често са в дъното на грижите, притесненията и усложненията в междуличните отношения.

Както и да е, днес е добре малко “да свалим гарда” и да изпитаме удоволствие от гостоприемството и добрата трапеза, без да се чувстваме виновни за всяка изхарчена стотинка. Поводи за празнуване днес ще има достатъчно, включително и поради добрата новина, че в скоро време бюджетът ни ще се повиши и стабилизира.

И все пак, за да не се помрачава настроението, през целия ден следва да се шофира с повишено внимание!

НЕДЕЛЯ, 17 МАЙ

Опасен ден! Звездите са категорични, че е повече от желателно да не се стартират нови проекти, както в делови, така и в личен план!

Денят е подходящ за довършване на поети ангажименти, за равносметка, като в никакъв случай не бива да се обсъждат и да се правят планове за бъдещето. Тази препоръка е валидна в рамките на днешния ден, през който ще се проявят голям брой сложни звездни съчетания. Тези от нас, които са настроени да изследват по-дълбоките нива на Съзнанието и Подсъзнанието, ще запазят самообладание и няма да попаднат в плен на раздразнението. Другите, които са пренебрегнали необходимостта човек поне от любопитство да е запознат с механизмите на действие на Подсъзнанието, което наистина може всичко, но е неселективно, могат да останат силно изненадани от непредвидимите начини, по които могат да “изригнат” дълго потискани желания или компоненти от неосъзнатата ни същност, с които не желаем да се идентифицираме.

Иначе казано – недостатъчното познание за силата на Подсъзнанието, може да доведе до поведение, което не допринася за създаването на вярно и положително впечатление за съответния човек! “В превод”, това означава, че при лица, склонни към големи амплитуди в емоционален план, могат да се наблюдават нехармонични, озадачаващи и невъздържано-невъзпитани прояви – нежно казано…

Нека да бъде казано и в прав текст: опасността от инциденти, пътно-транспортни произшествия, прояви на екстремизъм, агресивност, бруталност и в световен, и в регионален мащаб, е голяма! Достатъчно голяма, за да се вслушаме в препоръката на звездите, които настояват да ограничим социалната си активност и да се посветим на по-рутинни или по-творчески занимания, които предполагат по-голямо уединение!

Денят е крайно неблагоприятен за пътувания и за изясняване на отношения! Споровете и кавгите могат бързо да ескалират в големи битови скандали с непредвидими последици.

Хубаво и разумно е, ако е възможно, днес да се въздържаме от пътувания и от излети в планината, тъй като и Природата в интервала 14-20 май 2015 г. може да е по-неспокойна, изненадвайки ни с внезапни и интензивни прояви!

Внимание! Днес работата с режещи инструменти, огнестрелни оръжия, с вряла вода, с електроуреди, с компютри и друга техника изисква концентрация, бдителност и стриктно съблюдаване на инструкциите за пожарна безопасност!

Внимание! Днес малките “съкровища” не бива да се оставят без надзор и без контрол!

Важно! В петък, събота и неделя – 15, 16, 17 май, съществува и повишена опасност от кражби!

В неделя споровете трябва да се избягват – те ще бъдат непродуктивни, като словесните схватки ще са повърхностни и агресивни. Ако се разменят обиди, вместо аргументи, може да се стигне до продължително прекъсване на професионални, лични или романтични отношения!

В тази неделя може да възникват неочаквани забавяния, затруднения и всякакви пречки по отношение реализацията на предварителната програма за деня.

На 17 май е благоразумно “да го раздаваме по-кротко”, “да плуваме по течението”, интуитивно да заобикаляме “подводните рифове” в общуването.

Добре е да се фокусираме върху действия, обезпечаващи обичайния комфорт, без да се натоварваме с планиране, гостувания, пътешествия или посещения на места, където се събират много хора!

Ключът за успехи през днешния ден е в проявата на по-голямо търпение и разбиране спрямо грешките на другите или към чуждото нехайство.

Днес не е денят за прекалена праволинейност, защото отговорът може да се изрази в … неочаквана и смайваща бруталност!

Очевидно, неделният ден се очертава като сложен и напрегнат. От друга страна, поредицата от пречки, забавяния и затруднения ще ни накара по най-убедителен начин да се вслушаме в думите на мъдреците, които казват: “Когато промениш начина, по който гледаш на нещата, нещата, които гледаш, се променят”!

Седмицата в резюме – 11 до 17 май 2015 година:

Периодът е сложен и има чудесни възможности за голям успех в кариерата. В същото време има и многобройни сложни конфигурации, които могат да причинят чувство за безпокойство.

Възможно е през седмицата да има нежелани случки, а някои събития да се развият в посока, различна от очакванията ни.

Ето как доктор Брендуайн нагледно показал какво трябва да бъде отношението на неговите студенти към нежелани, но реално случили се житейски ситуации. “Една сутрин – разказва негов студент – идвайки на занятие в лабораторията на доктора, видяхме на края на бюрото му бутилка мляко. Седнахме, загледахме я, недоумявайки какво отношение може да има млякото към предстоящата лекция. Изведнъж доктор Брендуайн стана и запокити бутилката с мляко към чешмата в лабораторията. Бутилката се разби и млякото се разля. Той се обърна към нас и каза:

“Хубаво погледнете и запомнете този урок за цял живот. Вие видяхте – всичкото мляко се разля и колкото и да вдигате шум, нито една капка няма да се върне назад. Ако бяхме взели някои предпазни мерки, можехме да запазим млякото. Но сега е твърде късно. Всичко, което можем да направим, е да го отпишем, да го забравим и да преминем към по-нататъшна работа”.

Друг един професор, учейки студентите си да не издребняват, ги запитал дали на някого от тях му се е случвало да цепи стърготини. Никой не вдигнал ръка. “Разбира се, да се цепят стърготини не може – възкликнал професорът, те са вече нацепени! Същото е и с миналото. Когато си спомняте и преживявате случаи, които вече са станали, вие се опитвате да цепите стърготини”…

Звездите през тази седмица категорично ни казват: “Не издребнявайте! Сетете се за поговорката, когато се готвите да бъете  „евтини на брашното“ и „скъпи на триците“.  Когато Съдбата Ви връчва лимон (а ретроградният Сатурн е цар на лимоните), постарайте се да си направите от него лимонада! Намерете мисъл, която Ви кара да се чувствате добре, и я задръжте, докато започнете да се настройвате на нейната честота. Тогава ще я последват и други мисли, които ще ви карат да се чувствате добре. Правете това поне 10 минути на ден. Какво ще се случи ли? Нещата, които сте искали, ще започнат постепенно да се появяват. А след тридесет дни това леко занимание – да си мислим десетина минути за приятни неща – ще даде сладки и вкусни плодове”!

Татяна Янковска,

Lechiteli.bg