Новата година ще донесе на мнозина подобряване на общото физическо състояние, показва годишният хороскоп, дело на британската астрологична асоциация.

При това ще се осланяме повече на себе си, а не на лекарите. Ще търсим алтернативни методи за лечение, а нетрадиционната медицина и природните хранителни добавки в някои случаи напълно ще замени официалната.

Освен това много хора ще предпочетат вегетарианството или просто ще намалят употребата на месни продукти и мазнини с животински произход. Ще се появи желание да се откажете от кафето и чая в полза на билковите настойки. Ще нарасне популярността на ароматерапията, звукотерапията, носенето на украшения от необработена и шлифована дървесина, тълкуват звездните знаци астрлози, цитирани от портала „po-krasivi”.

За поръчка на лична прогноза по зададен въпрос, моля последвайте този линк…

ОВЕН

През 2015 година могат да се обострят хроничните заболявания, нараства и вероятността от натрупване на излишни килограми. Не забравяйте профилактичните процедури, подбирайте храната си. Отдайте предпочитание на растителните продукти, по-често включвайте в менюто ядки, а за повдигане на настроението понякога си позволявайте чашка какао.

Представителите на този зодиакален знак традиционно имат проблеми с главата. Умственото пренапрежение води до главоболия – помнете, че най-добрата почивка е смяната на вида дейност, затова редовно редувайте умствения с физически труд.

ТЕЛЕЦ

Със здравето ви всичко ще е наред, но не са изключени простуди (в това число и през лятото) и сложна аклиматизация при пътуване в екзотични страни. Желателно е да поддържате имунитета с витаминни комплекси и редовно да вземате контрастен душ (при липса на противопоказания).

Обърнете внимание и на състоянието на кожата – не забравяйте за овлажняването й през цялата година. Ако сте подложени на различни дерматити, през тази година имате отличен шанс да се избавите от тях. Използвайте не само медикаментозни средства, но и силата на дърветата – отвари и настойки от кора, листа, плодове.

БЛИЗНАЦИ

При вас през 2015 г. в зоната на риска отново ще се окаже нервната система. Но този път виновни ще сте си изключително вие самите. Голяма е вероятността да изпитате влечение към някакви екстремални или екзотични развлечения, ще ви се прииска да погъделичкате нервите си, но вероятно ще прекалите с „дозировката“. Ще се задълбочи и присъщата ви екзалтираност, което също ще се отрази негативно на психологическото ви състояние. Бъдете по-сдържани, избягвайте изблиците на адреналин.

Иначе самочувствието ви ще бъде в пределите на нормата. Естествено, в случай ще се наспивате добре, спазвате здравословен начин на живот и балансирано меню.

През 2015 г. вашето здраве изцяло и напълно е в собствените ви ръце.

РАК

През тази година повишената ви емоционалност и подвижност на психиката могат да доведат до развитието на кожни заболявания като псориазис и невродермити. Затова е важно да не реагирате остро на събитията и да започнете да укрепвате нервната си система. Вземайте хомеопатични успокоителни препарати, по-често вместо чай и кафе пийте настройки от мента, а ако страдате от безсъние, се постарайте да нормализирате съня си.

Има вероятност и от производствени травми и начало на „професионални“ заболявания. Постарайте се да организирате трудовата си дейност така, че тя да не вреди на здравето ви. Ако работата ви е свързана с риск, не заравяйте за техниката на безопасност.

ЛЪВ

При вас проблемите със здравето могат да възникнат заради хронична умора. Не са изключени честите главоболия, промените в артериалното налягане, апатия, депресивни състояния. Разнообразете живота си и обезателно намирайте време за пълноценен отдих. През 2015 г. е много важно да се наспивате добре, редовно да получавате „доза“ положителни емоции и да си намерите хоби, което ще ви позволи напълно да превключвате от служебните въпроси към нещо, което не е свързано с професионалната ви дейност.

Освен това в зоната на риска могат да се окажат репродуктивните ви органи. Системно посещавайте съответните специалисти, избягвайте незащитен секс и се постарайте да не преохлаждате долната част на тялото. А и традиционно пазете гръбнака и сърцето.

ДЕВА

През 2015 г. Девите едва ли ще се сблъскат с някакви сериозни проблеми със здравето. Вашата привързаност към правилния начин на живот ще даде отлични резултати, така че освен краткотрайни сезонни простуди нищо друго не ви заплашва. Има обаче вероятност от ухапване от змия и опасни насекоми, но само ако се отправите на екскурзия в екзотична страна.

Не забравяйте, че слабото ви място, независимо от годината и разположението на планетите, е храносмилателната система. Така че традиционният съвет към представителите на този знак е – пазете стомаха! Въздържайте се от употребата на прекалено пикантни подправки, особено такива, които не са характерни за района, където живеете, и по-често добавяйте в ястията си зеленила.

При това особено внимание трябва да отделим на здравето си през лятото и есента, когато нараства вероятността от обостряне на наличните вече заболявания и появата на нови.

ВЕЗНИ

През 2015 г. трябва да се пазите от нещастни случаи, свързани на първо място с транспорта. Ако сте начинаещ шофьор, желателно е да вземете няколко допълнителни урока по кормуване и първоначално да карате с придружител. Ако се каните тепърва да се записвате на курсове за шофьори, помнете, че 2015 г. не е най-доброто време за усвояване на автомобила.

Освен това през тази година може да ви подведе паметта. Започнете да я тренирате – заучавайте, а след това цитирайте големи откъси текст и дълги стихотворения със сложна рима. Напомняме, че за представителите на вашия знак рискови винаги са бъбреците, затова избягвайте преохлаждането и не нарушавайте водно-солевия баланс.

СКОРПИОН

През 2015 г. при вас е възможно понижаване на жизнения тонус. Не е изключено често и доста остро да усещате недостиг на сили. Постарайте се да намерите нов източник на енергия, бодрост и оптимизъм. Помнете, че умората ви носи главно психологически характер, затова трябва да се избавяте от нея не с помощта на пасивен отдих, а посредством движение и общуване. По-често карайте велосипед, запишете се на танци или идете на ски. Главното е да сте заобиколени от хора. Не се затваряйте и не се стремете към самота – тя няма да ви излекува.

Пазете репродуктивните органи. При вас те са в рисковата група, а през тази година вие самите можете да ги подложите на опасност, ако не се въздържате от случайни връзки.

СТРЕЛЕЦ

През 2015 г. вашето самочувствие ще зависи пряко от това какви събития ще ви се случат. Ако всичко се подреди благополучно и съдбата не ви поднесе неприятни изненади, вашият организъм няма да ви обезпокои с нищо. Но ако са ви приготвени загуби и изпитания то и здравословното ви състояние може да се влоши. Може да се очаква нервно и физическо изтощение, възникване на хронични заболявания и обостряне на вече наличните, рязко и нездравословно намаляване на теглото.

Не се оглеждайте назад. Във всичко търсете повод за оптимизъм, не зацикляйте върху загубите, т.е. не позволявайте на неприятностите да се отразяват на вашето здраве. Вероятните заболявания при вас ще носят изключително психосоматичен характер, така че пренастройте съзнанието си и пазете нервната система.

КОЗИРОГ

През тази година при вас могат неочаквано да се появят проблеми с психиката. Не е изключено често да изпитвате объркване и неудовлетворение от самите себе си. Възможно е да зачестят психосоматичните прояви. Категорично не трябва да се отказвате от обществото, иначе състоянието ви ще се задълбочи. Търсете подкрепа от духовно развити личности, не се затваряйте, при необходимост се обърнете към психолог.

И помнете, че причината за вашето състояние се крие в това, че се приближавате към началото на нов жизнен цикъл и за да влезете в него обновени, трябва да се избавите от всичко ненужно (в това число от фобиите и неувереността в себе си), както и да върнете кармичните си дългове. Така че запасете се с търпение и открийте нещо, което да ви крепи в този сложен период.

ВОДОЛЕЙ

През 2015 г. при вас здравето ще бъде чудесно. За изминалите няколко години сте направили много за своя организъм, научили сте се да го разбирате и своевременно да го поддържате с различни профилактични методи. Вашето физическо и емоционално състояние ще се подобрява буквално с всеки изминал ден, нещо повече — дори сезонните простуди ще ви подминат. Главното е да не се задоволявате с постигнатото и да продължите оздравителните програми, които успешно практикувате.

Не е изключено през тази година да създадете и оглавите група от съмишленици, които се стремят да укрепват
здравето си и външната си привлекателност.

РИБИ

За вас 2015 г. няма да донесе някакви особени проблеми със здравето. Дори хроничните заболявания едва ли ще се проявят в пълна степен, естествено, при условие че редовно провеждате профилактика и не провокирате обострянето им. Но в същото време заради болестта на ваш близък в риск може да се окаже нервната ви система. В този случай се постарайте да запазите самообладание, тъй като в спокойно състояние ще можете да помогнете на скъпите за вас хора.

Влошаване на общото ви самочувствие може да провокира вашият работохолизъм – през тази година нарастват амбициите ви. Затова се препоръчва редовен и пълноценен отдих.

Lechiteli.bg