Здравен хороскоп на

биоритмите (2-8 февруари)

Рубриката Здравен хороскоп е уникална в световен мащаб и се реализира единствено за портала „Лечители“-бг. Благодарим за съдействието на Асоциация здравна алтернатива (АЗА), на Центъра за футурологични изследвания (ЦФИ) и на първия портал у нас за професионални прогностични и езотерични консултации „MagicBul.net“.

За поръчка на лична прогноза по зададен въпрос, моля последвайте този линк…

ОВЕН

Седмицата за Овните ще бъде изпъстрена с всевъзможни предизвикателства. Ритъмът в работата ще доведе до спад на енергийния баланс около сряда, когато някои от представителя на знака ще се позадъхат. Не прекалявайте с кофеиновите напитки, тъй като вместо тонизиране ще изчерпите марсовата си енергия под формата на вътрешно прегряване. В четвъртък родените през първата декада на знака са уязвими от вирусни заболявания заради действието на Нептун върху вашата биоенергетика. Уикендът прекарайте в активна почивка, в която Oвните ще имат нужда да изпуснат парата, особено родените на четна дата.

ТЕЛЕЦ

Здравословните предизвикателства за телците през тези седмица са свързани с техния сърдечен ритъм. Бодежите в тази област вероятно не са нещо притеснително и са изцяло на нервна почва, но все пак един профилактичен преглед ще внесе мир в душите на по-хипохондричните натури. Критичен ден се явява съботата заради действирто на уран върху енерго-информационото поле на този зодиакален знак. На 7 февруари избягвайте нервното напрежение, както и носенето на тежки предмети заради риск от травми. През уикенда Луната вече е и намаляваща и може да си позволите някои сладки удоволствия, разбира се умерено. Те ще се усвоят от организма ви, стига разбира се да не прекалявате с другите изкушение тъй като имате афинитета да смесвате, правейки алхимична смес в стомасите си.

БЛИЗНАЦИ

Представителите на този въздушен знак ще се радват на добър физически тонус. Изключение прави само липсата на концентрация и високата степен на разсеяност, която тормози Близанците. През седемдневката не са изключени прояви на мигренозни болки особено у родените през втората декада на знака. Те могат да бъдат предизвикани и от неотшумяла настинка, която има връзка със синусите. Зрението ще бъде по-уязвимото, така че не прекалявайте със седенето пред компютъра и четенето на книги. Съботата правете инхалации с лайка и разходки сред природата за да се оотърсите от мрачните мисли, които Плутон ще ви внуши. Няколко коремни преси и лицеви опори ще повишат защитните сили на организма ви по неподозиран за вас начин.

РАК

Раците имат доста болежки, но тези седмица не се очаква да ги тормозят. Вторникът заради опозицията на Луната към вас ще окаже влияние върху хората, които имат проблеми със стомаха. Възможни са появи на киселини и подуване. В срядата гърбът ще бъде уязвим откъм дископатийни болежки. Хората, които седят дълго в една поза на стол да правят разходки по коридорите по-честичко. Раците заети с тежка физическа работа да загрявят хубаво крайниците, а ако носят тежки покупки да разпределят равномерено чантите и в двете ръце. През седмицата менюто да включва ядки и сурови храни при Раците е необходимо заради дефицитът на микроелементи. Той ще оказва неблагоприятно влияние върху метаболизма ви, изостряйки сетивността ви през съботата и неделята.

ЛЪВ

За Лъвовете седемневката е хармонична в здравословен аспект с изключение на онези представители, които страдат от появата не херпеси заради пипването на зимен вирус. Венера и Нептун носят предизвикателства за родените през първата декада. Не само към външността. Иначе не се притеснявайте, с малко фондьотен и прополис проблемът бързо ще завехне. Примирете се, че за няколко дни ще ви се наложи да се лекувате. Петък ще изпитвате нервно напрежение сякаш от нищото. Пийте ударни дози Витамин С, яжте лимони с мед и си варете чай от риган и мащерка, който ще балансира нараненото ви Слънце в картата на хороскопа. В менюто ви обезателно да присъстват сушени кайсии. Вана с лавандулово масло за отпускане си спретнете през уикенда.

ДЕВА

Представителите на този земен знак ще започнат седмицата по-лениво заради намаления виталитет. Във вторник ще изхабите малко повече енергия и нерви. За да компенсирате приемайте бобови храни, а вечер си варете чай от лайка. Дните до края на седмицата ще за рискови за някои от представителите на знака – да внимават за контузии, изкълчвания и навяхвания. В петъчния ден има риск от обострянето на жлъчни проблеми, особено за родените през първата декада от Девите. Уикендът отидете на СПА или си направете вана с ароматни масла, между които жасминът обезателно да присъства. Той е в енергийната ви вибрация за тази седмица.

ВЕЗНИ

Речено по-митологично Везните ще са галениците на бог Асклепий, защото ще се разминават с вирусите. Така че болните от знака, ще са по-скоро изключение, отколкото правило. При други вече вълната е отмината и тече процес на възстановяване. Неприятният аспект квадратура към вашите сигнификатори обаче ще засегне мнозина с неприятно усещане за тежест в гърдите и главоболие. Избягвайте непроверени храни и питиета заради риск от натравяния. В събота има шанс да намерите лек за хроничен проблем. Ако случайно чуете нещо по вашия въпрос не се двоумете да го изпробвате. Вероятно ще се касае по-скоро за авангардно лечение, отколкото за билков илач. Но и вторият не е изключен макар и под формата на хранителна добавка. Проблеми със зъбите са възможни през седемдневката. Особено след сряда, ако усетите почукване на някой зъб незабавно отидете на профилактичен преглед.

СКОРПИОН

Скорпионите ще са затрупани с работа, но това не бива да ги кара да гледат с пренебрежение на здравето си. Особено във вторник, когато кръвното може да започне да играе номера. Ще имате достатъчен виталитет да изкарате седмицата на обичайното за вас ниво, стига да консумирате плодове богати на витамин С и каротин. Това са портокали, мандарини, моркови. В събота, ако се почувствате отпаднали (третата декада от знака) причината е Сатурн, който ви дръпва шалтера с неприятна звездна опозиция. Прекарайте почивката си вкъщи с четене на приятна книжка и пиенето на фрешове. Консумирането на риба и други морски дарове в Петък и/или Неделя е желателно за регенерация и възстановяване на белтъчния ви баланс.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците са бодряците на зодиака през седмицата. Някои от представителите на този огнен знак ще пътуват повече и ще презаредят батериите си. Уязвим е обаче опорно-двигателният апарат, в това число китките и колената. Хората ходещи на фитнес да избягват пренатоварването особено след вторник. Отзвук от неблагоприятна небесна констелация през четвъртъка ще дебне хората, рискуващи със здравето си във всеки аспект. Дори невинно пресичане на червено при уж наглед спокойно движение! Витамин А е нещото, което трябва да бъде приемано във всичките му форми тази седмица. Той е антиинфекционен витамин и ще спомогне за функционирането на имунната ви система. Съдържа се в жълтъка на яйцето, в млякото, в патешкия и пуешкия черен дроб, в морковите и къдравото зеле. През уикенда непременно намерете време да си направите салатена комбинация от някои от тези продукти с филийка птичи пастет.

КОЗИРОГ

Представителите на този земен знак към средата на седмицата ще изпитват остра нужда от почивка. Тя ви е необходима, тъй като виталитетът ви определено е намален. Дори да не го усещате то скор ще се отрази в обостряне на някои хронични болежки, кожни раздразнения, ставни оплаквания, изтощение на косата. Съблюдавайте особено след срядата да си взимате необходимата порция сън, за да не влезете в опасната спирала на някое респираторно заболявне. Знаете, че трудно боледувате, но веднъж залегнете ли ви при вас кара по-дълго от обичайното. Капки Ехинацея ще увеличат защитните сили на организма ви. Хората с предразположеност към сърдечни проблеми да избягват кафето. Използвайте уикендът по предназначение. т.е. никаква работа за вкъщи. Консумирайте чай от мащерка и липа в ударни дози заради влиянието на Марс и Сатурн върху вас.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите са се нагърбили с повече задачи, отколкото космическият момент им отрежда. Така че съветът на звездите е да понамалите темпото. Някои представители на знака си мислят, че по празниците са си починали хубаво и сега трябва рязко да вдигнат оборотите. Това обаче ще им изиграе лоша шега. Квадратурата, която се оформя в средата на седмицата в мястото на вашия биоритъм ще се проектира в различни перипетии. Едни ще ги мъчат бодежи на невралгична основа, а други ще си имат работа с чичо Доктор заради внезапен грип или контузия свързана с крайниците или мускулите. Що касае първото – избягвайте да се самолекувате. Почивка и масажни масла  ще ви върнат във форма.

РИБИ

Някои от представителите на този подвижен знак се възстановяват бавно, но сигурно от заболяване. Тази седмица ще имате повече сила, за да вършите дневните си задачи. Избягвайте късните забавления, тъй като недоспиването напоследък се отразява при мнозина в нехарактерни болки в областта на главата. Понеделник е по-критичен ден за хората от зодиакалния знак, родени през първата му декада. Чай от жълт (или червен) кантарион, консумацията на пресни салати е препоръчителна заради влиянието на Луната от една страна , и на Меркурий от друга. Ретроградността на първата планета от Слънчевата система рискува да предизвика предефиниране на биотоковете ви, от където да дойдат спазми, белтъчен и/или витаминозен дефицит. Заложете през седмицата на овесената закуска. През уикенда непременно се сетете да взимате суплименти-витамини и минерали.

Автор „MаgicBul„®, всички права запазени!