Рубриката Здравен хороскоп е уникална в световен мащаб и се реализира единствено за портала „Лечители“-бг. Благодарим за съдействието на Асоциация здравна алтернатива (АЗА), на Центъра за футурологични изследвания (ЦФИ) и на първия портал у нас за професионални прогностични и езо-консултации „MagicBul.net“.

За поръчка на лична прогноза по зададен въпрос, моля последвайте този линк…

Овен

Овните започват новата седмица под влияние на неблагоприятния аспект на Луната спрямо Уран. Той ще се отрази в енерго-информационното им тяло с бурни емоции, мигренозни болки, сприхавост. Специално на 9 февруари не се препоръчва операции на бъбреци, щитовидна жлеза, на пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, яйчниците, ако не е по спешност. Друга част от знака ще се чувстват по-напрегнати заради дисбаланс в сексуалната им енергия под действието на Плутон.

Към сряда представителите на този кардинален знак ще установят баланс над своя трихотомен кораб, наречен тяло-организъм-психика. Четвъртък представителите на знака, страдащи от проблеми на опорно-двигателния апарат ще могат да получат облекчение заради повишената възприемчивост на организма към мазила и нагревки.

Петъкът ще получите енергиен заряд от благоприятната позиция на Марс от една страна и на Уран от друга. Така че ще може да свършите повече работа от очакваното дори и да ви се струва, че нещо около вас и взаимоотношенията ви прискърцва. Събота и неделя са добри в здравословен аспект, особено събота вечерта, когато дори да си позволите повече хапване няма да се отрази на талията ви.

Неделята е благоприятна за лечение на язва и гастрит. Според вашата астро-вибрация на седмицата ще ви зарежда ароматите лимон и розмарин. Чай от роза (или масло във ваната), пък ще осигури вечер качествен контрол на нервите и презареждане на биобатериите ви.

Телец

Телците ще изпитват дискомфорт в понеделник, който може да се отрази особени при родените през първата декада на знака под формата на мигренозни болки, изтръпване на крайниците. Вторникът също крие предизвикателства заради неблагоприятната позиция на Луната спрямо ретроградния Меркурий. Тя ще повлияе на повечето знаци електромагнитно в онези мозъчни центрове, отговарящи за концентрацията. Това ще доведе до разсеяност, инциденти, падания. Тук особено уязвими са крайниците.

В срядата онези Телци, които са пипнали вирус ще се почувстват значително по-добре. Чай от липа е в звездната ви вибрация на седмицата зарадио градусовата позиция на Венера от една страна и Слънцето от друга. Точно тази билка от една страна ще повиши тонуса ви, а то друга ще стопира кашлицата при болните представители на този земен знак.

Особено хармоничен в здравословен аспект ще бъде Четвъртъкът. Тогава представителите на Телец ще могат да отметнат доста работа заради благоприятната звездна конюнктура, която ще им осигури от една страна виталитет, а от друга концентрация и хармонични взаимоотношения с околните.

През Уикендът по-рисков като настинки или травми е неделята. Така че ските карайте в събота, а седмия ден направете като Господ и си почините. Прекарайте го на маса, разбира се без да прекалявате. Морските дарове ще ви помогнат да възстановите биобатериите.

Близнаци

Близнаците ще са във върхова кондиция в началото на седмицата. Понеделникът и Вторникът биоритъмът ви ще бъде в идеален баланс спрямо лунните влияния. Именно заради това страдащите от различни респираторни и вирусни заболявания ще отбележат напредък в своето възстановяването. Други представители на знака, пък ще са щастливи да се порадват на интимни ласки по никое време в средата на седмицата.

В сряда носете жълто, за да гоните депресията, а енергийната вълна, която сте яхнали да продължи по-дълго.

В четвъртък и петък родените през втората декада да го карат по-леко с темпото заради намаляване на виталитет. Избягайте смесването на храни заради риск от обостряне на алергии. Хората с проблеми със зрението да приемат салата от моркове с лимон и зехтин. Особено в четвъртък между 07:32 и18:46 часа българско време, когато Луната ще бъде в мъртва точка („без курс“) да се избягва шофирането, тъй като концентрацията ще бъде по-занижена от обичайното.

През Уикендът , както и в предходните дни е желателно приемането на оранжеви плодове като протокали и мандарини. Масло от лавандула е във вашата енергийна вибрация за тази седмица. Целият неделен ден може да си позволите консумацията на люто и пикантно, разбира се в умерени количества. Закалителните процедури с студен и топъл басейн ще има обър ефект в следобеда.

Рак

Раците да избягват натоварването на бедрата и бъбреците в началото на седмицата. Ограничете приема на алкохол и солени храни. Приемайте повече плодове, но под формата на фрешове, тъй като звездните влияние правят смилането на целулозата до сряда по затруднена при вас.

За родените през третата декада на знака четвъртъкът ще бъде най-хармоничен. Уязвими са хората с проблеми в гръбначния стълб. Фотоепилацията не е препоръчителна до четвъртък привиечер заради влиянието на Плутон.

В петъка до следобяда избягвайте носенето на тежести, а покупките разпределяйте равномерно по тежест в двете ръце. Представителите на знака (особено родените през трета декада) ще получат добри резултати, ако в момента правят лечение от анемия на кръвта. Съботата и Неделята да не се предприемат операции на черния дроб плеврата, бедрата и кръста.

В неделята може да си позволите хапването на люто и пиконтно спокойно, разбира се, без да прекалявате.

Лъв

За Лъвовете седмица ще е по-натоварена от обичайното. За това приемът на витамини и микроелементи при тях е повече от задължителен.

Във вторник си позволете рибено меню, с което да укрепите сърдечния мускул.

В сряда под действеието на Марс енергийния ви статус ще бъде на ниво. Родените през втората декада на знака е добре да пазят зрението си от претоварване в края на петдневката.

Четвъртъкът е благоприетен за лечение на хормонален дисбаланс.

Петъкът при вас се оформя хармонична конфигурация, която ще позволи на хората, предпремащи диета да получат импулс за доста голямо вътрешно очистване. Тук изчисленията на биохороскопът и неговото разтълкуване показват, че ще бъдат активирани звездни фактори увеличаващи лимфопотока. За това е необходимо да се приемат по-големи количества вода от обичайното, за да се подпомогне чистенето на организма от шлаки и токсини.

Ако се чудите в кой от двата почивни дни да предприемете посещение на фитнес, то определено в събота около 14 часа ще имате по-добри резултати, а след това ще се почувтвате релаксирани.

Дева

Седмицата за Девите минава под знака на минералният и биоенергиен дефицит. Заради градусите на Луната от една страна и положението на т. нар. неподвижни звезди от друга, някои от представителите на знака ще се чувстват по-нервни от обичайното. Възвръщането на хармонията се постига с консумацията сутрин (през цялата седмица) на обезмаслена извара в комбинация с манов мед. Той ще захрани клетката с необходимите минерали, ще вдигне имунитета и в същото време ще разтовари тялото от отровите, тъй като този тип мед действа и като слабително средство особено при намаляваща Луна във водния знак Скорпион.

След четвъртъка Девите ще се чувстват по-оптимистични, което ще се отрази на външния им вид.

Петъкът аурата ви ще бъде доста магнетична, така че внимавайте със забежките.

Събота ще се характеризира с нервни и стомашени турболенции за някои от представителите на втората декада на този земен знака. Четене на философска литература, в комбинация с чай от лайка и мащерка ще благоприятства за вашето центриране и презареждане на биобатериите за предстоящия работен цикъл. Неделята отделете време за закалителни процедури.

Везни

Везните могат да си отдъхнат тези седмица и да възстановят от нервното пренапражение, което мнозина от знака изпитваха в началото на месеца. Понеделникът и вторникът при някои от представителите на знака (особено родените през първата декада) ще се усети спад на бъбречната енергия. Това може да се усети като намален общ виталитет, бодежи при уриниране или седене, усещане за притеснение и страх без видима причина. Неблагоприятната биоритмично влияние ще отшуми към средата на седмицата.

Сряда и Четвъртък Везните да ще бъдат по-хармонични заради действието на астрологичната позиция Луната. Тя ще повиши интуитивното възприятие на света и желанието ви за размисъл. При друго желанието за секс особено в среда и четвъртък ще се засили. След 18 часа на четвъртък няма здравна причина да не се подчините на романтичните си инстинкти. Преди това обаче половите органи в този интервал от време не бива да бъдат безпокоени. А ако са планувани операции, то още Хипократ е препоръчвал те да се извършват само по спешност.

Петък да се избягват водни процедури поради възможост от обостряне на кожни екземи.

След преминаването на Луната в оптимистичния знак Стрелец втората декада на Везните ще се почувстват значително по-добре в психо-емоционално отношение.

Уикендът го прекарайте в разходки. Имате нужда от общение с природата. Менюто през седмицата обезателно да присъства Цинк и витамин B6, които ще са в биоритмичен недостиг при Везните през седемневката.

Скорпион

Понеделникът за Скорпионите ще започне по-нервно от обичайното. При едни търсенето на работа, при друг домашни ангажименти, а при трети неяснота около работните им прерогативи ще ги извадят от баланс. А това ще стане по-лесно от обичайното заради неблагоприятната позиция на планетите на небосклона. Приемането на витамин В-комплекс по 1 таблетка вечер преди лягане при вас ще хармонизира биоенергийните ви тела тази седмица. Особено около средата й представителите на знака да оставят за малко месото от своето меню, за да прочистят стомашно чревния тракт, бъбреците, черния дроб и жлъчката, чиято работа е утежнена заради неблагоприятния астрологичен аспект квадратура и влиянието на Хирон.

Препоръчва се прием на салата от зеле (но без ракийка), с шепа обелени слънчогледови семки в комбинация с висококачествен студено пресован зехтин и лимонов сок. Тази комбинация ще разтовари черния дроб и жлъчката. Ако нямате време през седмицата, то Уикендът е подходящ, за да покулнарствате.

Половите сношения до четвъртък крият по-голям риск от здравни проблеми, както при дамите, така и при господата. До тогава обаче не се препоръчва и манипулации в областта на слабините. А именно: дебело черво, сфинктер, простатата, пикочния мехур корекция на полови органи, пиърсинг и татуировки. Тези препоръки не важат, когато се касае за спешна и неотложна помощ.Времето обаче е благоприятно за лечение на ендокринната система.

Стрелец

Понеделникът при Стрелците минава под знака на ленивите черва. Особено родените през втората декада и предразположените към запек ще страдат от намален виталитет. Колкото и д да ви се струва еретично, но хапчето в случая есе нарича глад. Диета по Петър Дънов също би помогнала да се освободи Плутониевия енергиен заряд, чието усвояване се блокира заради замърсяванията, натрупани в дебелото черво. След заранта на вторник Луната преминава в Скорпион, което пък ще обостри проблеми с хемороидите, право и дебело черво. Хората, които имат да правят манипулации, свързани с стоматологичен или друг рентген, лъчетерапия и друг вид облъчване, ако не е спешно могат да изчакат, тъй като до четвъртък тялото ще бъде доста по-уязвимо на радиация. Да не се натоварва мускулатурата, а при ходене на фитнес Стрелците е желателно добре да разгряват не само ставите, но и сухожилията и въобще връзките.

В петъка предизвикателствата пред родените през втора и трета декада от знака са за справяне с нервното напрежение. Чай от маточина е подходящ за консумация стига да не се шофира на дълъг път. Дихателните упражнения тип пранаяма и медитация ще имат добър ефект при този огнен знак.

Събота и Неделя Стрелците е по-добре да посетят културно мероприятие-театрална постановка, изложба, кино. То ще зареди биобатериите ви по неподозиран начин заради космическата вибрация на Юпитер и влиянието му върху психо-емоционалния ви статус.

Козирог

Типично по понеделнишки Козирозите са на пангара. Това си казват наум, но причина е повече от обективна и това са дисхармоничните аспекти на Луната (с Уран в Овен) и Плутон (в Козирог). Тук потърпешви са и други знаци, но Козирозите предимно с влошена преценка и комуникация, проблеми с опорно-двигателния апарат при други. При трети представители на знака звездното влияние ще се проектира в проблеми с щитовидната жлеза. Тук изискването на нашите астрологични изчисления показва, че приемът на куркума с кисело мляко и орехи ще стабилизира биоритъмът на представителите на този толкова всеотдаен земен знак. От вторник вечерта те ще се чувства по хармончини. В сряда денят минава на обичайните високи работни обороти заради действието на Марс. В четвъртъка и петъка Козирозите (особено родените през 2 и 3-та декада) са уявими от вирусни заболявания. Приемът хомеопатичния илачи като „Оcцилококцинум“ поне два пъти на ден е задължителен. Имайте предвид, че въпреки ширещото се мнение, дори 50 грама ракийка обезсилват действието му. Позволете си ги, но в съботата, когато биоритмичните влияния за вас ще бъдат по-хармонични. В неделя съветът е да не взимате работа за вкъщи и да приемате Цинк и витамин А.

Водолей

Неблагоприятната звездна конфигурация от началото на седмицата няма да засегне Водолеите. Дори напротив те ще се радват на добър здравен статус, ще кипят от енергия, което неминуемо ще се отчете от шефове в работата, а в любовта от представителите на срещуположния пол.

Вторникът при представителите на този ще изисква прием на витамини и особено на витамин Е. Рождениците сред знака е добре да знаят, че приемът на алкохол разтоварва нервната система в някаква степен, но натоварва други части на тялото-вътрешните органи и системи. В началото на седмицата уязвими са бъбреците, във вторник и половата система и простата. Така че прекаляването не е желателно.

Във вторник и сряда представителите на първата декада от този въздушен знак ще са по-конфликтни и холерични. Тук с усилието на разума си се постарайте да не влизате в пререкания, които ще повишат кръвното налягане, а това не е желателно заради позицията на Луната и опасността от нервни изблици и инсулти.

В четвъртък (12 февруари) неблагоприятната конфигурация на Слънцето на 23 градуса във Водолей и Луната на 23 градуса в Скорпион ще доведе до проява на т. нар. нездрав вид. Тук визираме конституционни заболявания, дължащи се на прилив на лимфа и подпухналост. Или обратно отлив на лимфа и изпит вид. Приемът на морковена салата със зехтин за зрението е добре да бъде включена в менюто, както през този ден, така и в петъка.

През Уикендът спа процедурите ще се отразят добре на Водолеите заради хармонични аспект на Луната и Марс. Къпането и пиенето на минерална вода ще освободи тялото ви от токсините и ще зареди клетката с микроелементи, благоприятстващи биологичната хомеостаза. Медитацията ще има добър ефект върху вас заради активирания Юпитер в хороскопа ви.

Риби

Седмицата за Рибите ще бъде особено хармонична. С изключение на понеделника. Тогава проблемите с опорно-двигателния апарат могат да създадат голям дискомфорт с дископатии и схващания. Звездните аспекти при други представителите този подвижен знак могат да предизвикат травми вследствие на подхлъзвания. Фрактури са възможни и при другите водни знаци, разбира се. Вторникът рибите да се възползват да свършат максимално количество работа заради действието на Марс. Планетата ще им осигури високо ниво на енергийния стълб.

До четвъртък вечерта Рибите да избягват гледането на филми на ужасите или натоварването с проблемите на околните заради действието на Плутон. Носенето на GSM б близо до възпроизводителните органи и натоварване на зрението при работа с компютър ще бъде особено опасно за представителите на знака заради действието на Луна в Скорпион.

При хората , които желаят потомство, но имат проблеми ще получат зелена светлина свише. Това ще се случи в нощта на 11 срещу 12 февруари (сряда срещу четвъртък), когато енергията ще бъде стабилна .

Сутринта на 12-ти ще продължи да бъде активен благоприятният аспект на Луната с Венера и Марс в Риби. Родените през третата декада на този толкова чувствителен знак ще са на гребена на биоритмичната вълна. Едни ще получат импулс за творчество и любовта, други за финансови преговори и нови идеи.

Петък, както и през Уикендът не е желателно да се прекалява с хапването заради звездното утежнение на артериалната система. Избягвайте яденето на ядки заради уязвимост на зъбите.