Понеделник (21 септември)

На 21 септември в сутрешните часове Луната образува хармоничен аспект с Марс в Лъв. Денят се очертава динамичен, но положителен за родените под знаците и особено през третата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Марс ще ви изпълва с енергия и сила. Добър ден за смели начинания, за спортни състезания и за всякакви други дейности, за които се изисква физическа сила, бързина и издръжливост.

В 11:59 часа българско време Луната променя своята фаза – фаза Първа четвърт. Слънцето в Дева и Луната в Стрелец са на 28 градуса и в предизвикателен аспект помежду си. Това бележи деня като по-напрегнат и променлив, особено за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Може да се чувствате по-напрегнати и раздразнителни,

да възникват неразбирателства и конфликти с околните, да сдържате по-трудно емоциите си. Изисква се малко повече разбиране, без крайна критика или проява на агресия. Денят не е благоприятен за вас за каквито и да било рисковани действия или нови начинания, още по-малко в интервала между 11:59 и 15:33 часа, когато Луната е „без курс“. Не се натоварвайте и ограничете стреса.

Под знака на Козирога

В 15:34 часа на 21 септември Луната навлиза в земния знак Козирог. Във вечерните часове и през следващите два дни ще сме доста по-сериозни, организирани, отговорни, търпеливи и ще обмисляме всичко много добре преди да предприемем някакво действие. Ще работим усърдно и ще поемаме повече ангажименти в желанието си да постигнем уважение и авторитет.

Часовете след 15:34 часа са благоприятни за срещи с възрастни хора и роднини, с авторитетни и високопоставени личности. Вечерта се очертава по-спокойна и хармонична за родените под знаците и предимно през първата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Дисхармония във физическо и емоционално отношение, а също и във взаимоотношенията могат да възникнат при родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Луна в Козирог предразполага към депресивни състояния, емоционална неудовлетвореност и усещане за самота. В здравословен аспект са уязвими зъбите, кожата, костите и ставите. Храната трябва да бъде богата на калций, витамини А и Е. Пийте достатъчно количество вода.

Вторник (22 септември)

Във Вторник Луната (в знака Козирог) през първата половина на 22-ри съвпада с Плутон и заедно образуват земен тригон с Юпитер (в Дева). Във вечерните часове обаче Луната вече активира таоквадрат с ретроградния Меркурий във Везни и с Уран в Овен. В мунданен план денят е зареден с доста предизвикателна енергия.

На 22 септември се повишава напрежението както в обществото и света, така и в личен план за родените през втората декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Може да срещате трудности в общуването с близки, приятели или колеги, да възникнат проблеми при работа с информация или документация. Звездите създават предпоставка за неразбирателства и скандали, за травми и инциденти, за манипулиране, а в световен аспект за прояви на насилие, тежки транспортни произшествия, протести и стачки, бомбени атентати в транспортни средства и т.н.

Работещите под земята и в строителството да спазват всички правила за безопасност. Планинарите да бъдат по-предпазливи в планината, за да се избегнат изгубвания или други инциденти. Очаква се захлаждане и промяна на времето, затова не тръгвайте в планината без топли дрехи и не предприемайте рисковани преходи. Хармоничният аспект на Луната и Плутон към Юпитер в Дева ще дава подкрепата си на родените през първата и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Имате възможност за постигане на успехи, победи и придобивки от всякакъв род, за добри финансови постъпления.

Сряда (23 септември)

На 23 септември в часовете от 02:13 до 20:51 Луната е „без курс“. Това прави като цяло

деня неефективен по отношение на важни срещи и дела, нови начинания, договаряния и подписване на договори, покупко-продажби и т.н.

При Луна „без курс“ не може да се очаква никакво развитие на делата и още по-малко успехи. Денят е благоприятен единствено за рутинна работа, за довършване на започнати задачи и дейности, поизостанали от дните преди празниците. Енергиите са по-благоприятни като цяло за родените вече през третата декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Повече напрежение и емоционална дисхармония могат да очакват родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Усещането за застой в делата и спънки при изпълнение на предначертаните задачи може да ви изнервят, както и да сте по-разсеяни и да допускате грешки. Затова, отложете някои ангажименти, които можете да отложите а друг ден и не се натоварвайте прекалено. Ако сте на път, бъдете по-концентрирани и внимателни зад волана.

Здраве

От гледна точка на астро-биоритмите на 22-23 септември не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно – мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на костно-ставни заболявания, при болки в гърба, за изчистване на зъбен камък.

Четвъртък (24 септември)

На 24 септември Луната транзитира през въздушния знак Водолей – знак, управляван от планетата на изненадващите събития, на бунта и революциите, на новите технологии и изобретенията Уран. Когато Луната е в този знак, се стремим към независимост, бунтуваме се срещу всякакви ограничения, а някои хора са доста ексцентрични в своето поведение. Склонни сме да се държим приятелски и добронамерено с хората, но без да се ангажираме емоционално с техните проблеми. Дните са подходящи на научно-технически изследвания, за работа в организации и големи групи хора, за придобиване на знания и информация, за провеждане на семинари, за разрешаване на важни политически въпроси, особено касаещи енергетиката и цените на тока, образованието, науката и хуманитарни дейности.

Здраве

През идните 2 дни не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания на централната нервна система и за процедури, подобряващи кръвообращението. Избягвайте стреса и продължителното стоене на крак. Храната е желателно да бъде по-богата на натрий, витамин С и В2.

На 24 септември до около обяд Луната във Водолей е в хармоничен аспект със Слънцето във Везни, а в следобедните часове оформя такъв и с Меркурий във Везни.

Тази звездна хармония ще усетят най-вече родените през първата и втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни, Стрелец и Водолей.

Водолеите може да чувстват лека липса на енергия, но за сметка на това, а също и при другите изброени знаци, делата ще им вървят „по вода“, взаимоотношенията с хората ще са спокойни, а контактите ползотворни. Нещата не стоят по същия начин обаче за родените през първата и втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и за някои от Водолеите, които имат твърде предизвикателни аспекти на планетите с рожденото им Слънце. В по-малка степен ще усетят тази дисхармония и родените през първата и втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Луната, сама по себе си, може да има хармонични аспекти през деня, но когато се съпостави с всеки рожден хороскоп, тогава се изяснява картината за всеки отделен човек. Неблагоприятният аспект на Луната към Слънцето ви създава напрежение на физическо и емоционално ниво. Нарушава се водния баланс в организма и съответно общото енергийно състояние. Бъдете по-търпеливи и толерантни с хората, за да си спестите неприятности. Предпазвайте се от травми и инциденти.

Петък (25 септември)

На 25 септември в часовете от 07:02 до 22:44 българско време Луната е „без курс“. Това прави целия петъчен ден неблагоприятен за важни срещи и дейности, както и за нови начинания, за предприемане на рисковани действия, за покупка на техника, за подписване на дългосрочни договори – търговски, политически, брачни, трудово-правни и т.н. Свършете по-спешните и важни задачи на 24 септември, четвъртък, а на 25-ти вършете единствено рутинни дейности – такива, за които не се налага сериозна концентрация и можете да вършите машинално. В такива дни и часове сме склонни към сериозни грешки. Пазете телефоните и компютрите, както и всякаква друга техника от повреди, загуба на информация или хакерски атаки. Ако сте зад волана, шофирайте по-предпазливо. С Луната във Водолей е уязвима електронната система във всякакви транспортни средства, за техниката и средствата за масова комуникация.

Денят е най-дисхармоничен за родените през третата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада.

Внимавайте за сериозни грешки или неразбирателства на работното място или извън него, както и за токови удари.

Не се натоварвайте физически и психически. Въпреки, че Луната е „без курс“ през целия ден, за родените през третата декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец енергията на Луната във Водолей хармонична с енергията на вашите Слънца. Довършете започнати и недовършени дела, особено такива, които не искате да имат някакво развитие в бъдещето.

Очаквайте тук астро-тенденциите и за следващите дни, Маргарита Паскалева

Лечители.бг