Да разгледаме сакралните тайни на отношенията между мъжете и жените. 

Това е много важна тема, от нейното разбиране ще зависи вашето щастие, успех, благополучие и здраве.

Разбирайки, че, в отношенията с мъжете, те са «отдаващи», много жени са се разстроили. Познах ли?  Разбира се, вие сте помислили, че това е несправедливо: един трябва само да отдава, а друг само да получава. Мили мои читателки, искам да ви успокоя. Вие трябва да отдавате само това, което вие по силата на природата имате в излишък, а за това към вас ще пристига щастие и благополучие.

Всичко, което е създадено от Твореца винаги е хармонично, необходимо е само да се разбере и да се приеме тази истина.

Прочетете тази информация  няколко пъти, докато не достигнете до дълбокото разбиране на този важен въпрос.

След като я осъзнаете, вие ще можете да построите хармонични отношения със своята половинка. Освен това, мнозина се интересуват от въпроса как да разкрият чакрите си, та нали от степента на тяхното разкриване зависи нашето благополучие по всички аспекти на битието. Така че, реализирането на тези знания в живота е един от пътищата за разкриване на чакрите и на личностния ръст.

Ние вече знаем, че Творецът е  разделил човек на две половинки за ускоряване на развитието на човечеството. За да се стремят тези половинки винаги един към друг, е бил измислен много мъдър механизъм: При жените сексуалната енергийна чакра винаги е запълнена с енергия, а при мъжете тя винаги е гладна и единствено жената може да я нахрани. Затова, мъжете въобще не могат да живеят пълноценно и да се развиват без жените. На тях им е нужна Муза. Защо при жените сексуалната чакра винаги е пълна със сили? Ами защото тя трябва да привлече мъжа, да го нахрани, да го вдъхнови, да зачене потомство, да го износи, да го роди и да го отгледа. Затова жената е тясно свързана със Земята, която я захранва с тази мощна енергия.

Именно благодарение на това, че при жените сексуалната енергия винаги е много още от раждането им, можем да считаме жената за самодостатъчна. Но не бързайте да се радвате и да считате, че вие може да си живеете прекрасно и без мъжете. Можете! Но животът ще бъде по-труден, а без тях няма да има истинско щастие, та нали душата ще боледува поради неизпълнения дълг пред Вселената.

Twin-flames

Именно затова, че мъжът се явява преобразовател на Света, неговата сексуална  чакра не се ограничава до една жена. Мъжът трябва винаги да има от тази енергия до насита. Само в този случай той може да се развива и да създава потомство. Недостигът от енергия от една жена, той ще си „дозареди”от друга. Освен това, относно възпроизводството на човечеството, мъжът отговаря за броят на наследниците.

Следователно, при него в спермата му постоянно присъства огромен  брой активни сперматозоиди. Всички тези фактори правят мъжа сексуално незащитен. По своята природа мъжът е полигамен. Ако искате да имате верен спътник, „хранете” го добре, не го манипулирайте със своето превъзходство. Вие не сте единствената в този свят с този дар. 

При жените сексуалната чакра е еднопосочна, ако тя си е избрала мъж, то потокът от  енергия е насочен само към него. Само веднъж в месеца при жените съзрява една единствена яйцеклетка. Жената отговаря пред Вселената за качеството на потомството. Затова тя винаги има от природата достатъчен запас от енергия и не трябва да бъде загрижена да я търси. Жената е моногамна. Въпросът за женската изневяра не лежи в плоскостта на енергетиката. Този проблем лежи в областта на психологията, и ние няма да го разглеждаме днес. Това е отделна тема. Затова мъжът веднага ще почувства, че жената е пренасочила своята енергия от него към друг, колкото и да се прикрива тя. Та нали при това се прекъсва източника на захранване. Жената може да захранва с енергия един мъж, даже, ако тя има сексуални отношения с няколко.

Когато мъжът и жената създават съюз, в чиято основа е имало привличане,  техните биополета се обединяват, взаимно усилвайки един друг. Те създават обща енергийна структура, усилвайки потенциалните възможности на всеки от тях. Но, за да може тази система да бъде устойчива, и за да може да бъде създаден хармоничен съюз, в работата на енергийните центрове трябва да има ясно изразено разпределение на функциите. За по-добро разбиране ще разгледаме това схематично.

По първа чакра мъжът трябва да бъде отдаващ. При него този енергиен център винаги е  запълнен с достатъчно енергия  за реализация на поставените пред него задачи в това му въплъщение. В това се състои неговият източник на физическа сила. При жената енергията в този център е достатъчна само за оцеляване. Затова мъжът е длъжен да осигури на жената необходимите условия за живот, комфорт, защита.

Обърнете внимание: именно в проекцията на тази чакра при мъжа има изпъкнал орган (половият член), а при жената има вдлъбнатина. Народът казва: «Мъжът е длъжен да построи дом, да посади дърво и да отгледа син». При което, мъжът отдава на жената не самата енергия, а материалните условия на живот, които той е създал благодарение на тази енергия, та нали той е преобразовател на Света. Женската енергия ще стигне напълно, за да се благоустрои семейното гнезденце, построена от мъжа.

Ако мъжът не осигурява на жената необходимата защита и условия за нормален живот, от такъв мъж трябва да се бяга колкото се може по-скоро и колкото се може по-далече. Неизразходваната енергия ще го направи агресивен, ревнив, той ще се опита да я изразходва за сексуална утеха встрани или ще се пристрасти към алкохола. Чакрата ще се блокира и в перспектива се очаква мъжко безплодие (ще има малко сперматозоиди и ще бъдат слабо активни за пълноценно оплодотворяване), ранна импотентност. Трябва ли Ви това?

По втора чакра жената трябва да бъде отдаваща. В този център тя има в излишък. Жената отдава на мъжа тази енергия не само чрез секс (независимо, че чрез секс се отдава най-голямата порция енергия), чрез ласки, прегръдки, при целуването, даже, когато си мисли за своя възлюбен, където и да се намира той това време. Ако жената не иска да отдава достатъчно енергия на мъжа, то излишъкът от енергия в този енергиен център у нея ще доведе до  развитие на гинекологични заболявания (кисти, миоми, рак) или до нимфомания.

А на мъжа ще му се наложи да търси «батерийка» встрани. Между другото, в проекцията на този център при жената има изпъкналост – коремче. Ако се случи така, че жената е самотна и няма на кого да отдава сексуалната си енергия, тя трябва да я издигне до следващите чакри и да започне да я реализира чрез тях. По този начин жената ще премахне излишъка от енергии, ще остане здрава и ще постигне големи успехи в социума. Но при това, тя не бива да забравя за механизма на по-рационалната хармония. Жената не трябва да бъде самотна.

По трета чакра мъжът трябва да бъде отдаващ. Но той може да бъде отдаващ, само при условие, че получава от жената достатъчно количество сексуална енергия. Тогава се отваря неговия трети енергиен център, пробужда се неговата воля, целеустременост, отстояване и той се изкачва в социален план. Това способства за неговия професионален ръст, кариера, власт, почит, уважение. Такъв мъж внася благоденствие у дома и може да изпълнява желанията на жените вече повече от нормите на обикновеното оцеляване: красиви мебели, дрехи, накити, кола, почивки и т.н. По този начин той се „разплаща” с жената за дадената му енергия и перспектива за развитие. Между другото, при мъжете в проекцията на тази чакра има изпъкнал корем. На Изток считат, че колкото по-голям е корема, толкова по-богат и по-щедър е човек.

Ако мъжът не се разплаща с жената, то излишъкът от енергия и гордостта го довеждат до алчност, жестокост, отмъстителност и, като следствие, до болести на стомашно-чревния тракт.

По четвърта чакра жената е длъжна да отдава енергия. Нали в нейния сърдечен център източникът на божествената любов е неизчерпаем. При това, колкото повече тя отдава тази енергия, толкова повече я получава от Твореца и като облага получава и различни подаръци на съдбата. Жената трябва да отдава енергията на любовта не само на мъжа. Тя трябва да я транслира в околното пространство. Това е особено актуално в наши дни, в това ще се състои нейната мисия.

Жените понякога питат: «А как да отдаваш енергията на любовта, ако не обичаш мъжа?» Ако не го обичаш, но по някакви причини искаш да съхраниш съюза, то обичай мъжа си  като приятел, като брат, като по-голям син. Само тогава жената ще изпълни своя дълг пред Вселената.

У мъжът ще се отвори леко сърдечния център и енергията на любовта ще разкрие у него такива качества, като милосърдие, състрадание, съпреживяване, той ще се научи да обича и тогава тази сила ще го освободи от властта на инстинктите. Любящият със сърцето си мъж вече не може да бъде прелюбодеец. В ерата на Водолея браковете без любов скоро ще се разпадат, а тези по любов – ще се поощряват.

Жената отдава енергията на любовта по различни начини: чрез биополе, чрез ласкав и нежен поглед, чрез вътрешна усмивка, чрез мила дума, съчувствие, съпреживяване, прошка. Всичко, до което се докосне с любов в сърцето си, тя зарежда с енергията на любовта. Със своите ръце с любов тя прави подаръци на мъжа, с любов му готви храната и т.н. Ако са разделени, тя може да изпрати тази енергия мислено дори на края на света.

По пета чакра мъжът трябва да отдава. Между другото, мъжете имат на шията „адамова ябълка”, а жените нямат. Ето ви и подсказване от самата Природа, кой трябва да отдава. Ако жената щедро е надарила мъжа със своята неизчерпаема енергия на любовта, то у мъжа се разкрива гърлената чакра, пробуждат се неговите творчески способности. Ако мъжът при реализацията си по първия енергиен център би направил  за жената здрава табуретка, то сега той ще направи за нея изящен стол с извити крачета.

Освен това, той ще подари на жената прекрасни хармонични отношения и на жената няма да й се наложи да изразходва енергията си, за да създаде такива отношения, използвайки съветите на психолози. Отношенията ще се изградят, на практика, автоматично. А освободилата се енергия, жената ще може да насочи към развитие на творчеството у себе си.

В зависимост от разкриването на тези пет центъра у двамата ще започнат да се отварят и двата висши центъра, което ще им дава повече възможности в развитието и личностното израстване. Освен това, при такъв хармоничен съюз емоционалната обвивка ще се запълни с висшите енергии на радостта, любовта, и за сметка на това ще разширят нейната горна част. Именно тя усвоява енергията на изобилието, идваща от Космоса  в много по-голямо количество. А енергията на изобилието носи със себе си енергията на любовта, успеха, щастието, здравето и благосъстоянието.

Такъв съюз просто е ”обречен” на пълна реализация на всичките си щения.

Диана Делева, /dianadeleva.com/