Тайнственото извънземно същество е открито в гробница в Лахун, където има надписи, че мистериозното създание е съветвало фараона.

Учени обследват мумията на извънземното

Откриха мумия на извънземно в египетска гробница. Странното същество, което е с размери 150-160 см, е намерено при изследване на гробница в Лахун, разкри проф. Виктор Лубек от Университета в Пенсилвания, цитира в. „24 часа”.

Според ученият находката е открита в малка пирамида на мястото, където археолозите изследвали пирамидата на фараон Сенусрет ІІ.
Тайнственото същество е било съветник на фараона, носещ името Осирунет, което в превод означава „звезда” или „пришълец от звездите”

Той обясни, че мумията на мистериозното същество, изглеждащо като дошло от друга планета, датира на повече от 2000 години. То изглежда като хуманоид, но главата му е несъразмерно голяма спрямо слабото тяло, както и е с огромни очи. Изследователят е представил снимки и подробности на медиите, но е спазено неговото условие за запазване на пълната му анонимност.

Професор Лубек е споделил, че намерените останки са изключително внимателно мумифицирани, явно, при съхранението му, са спазени всички тайнствени ритуали и процедури при настъпването на смъртта му в Древен Египет.
Ученият допълва, че при мумифицирането и при погребението на извънземното същество, са спазени всички действия, които са показали изключителното уважение и грижа на околните към него. В гробницата са открити множество странни предмети, които учените и археолозите не могат да идентифицират.

Проф. Лубек е посочил, че по гробницата има надписи, показващи, че тайнственото същество е било съветник на фараона, носещ името Осирунет, което в превод означава „звезда” или „пришълец от звездите”.

Информацията за извънземното същество, намерено в египетската гробница, е била потвърдена от служител на „Отдел за антики” в Египет, съобщи „ПлюсИнфо”.

Калинка Петрова