Методът на Петър Дънов за пиене на чаша топла вода сутрин на гладно бе признат и в далечна Япония. По нашите ширини тв-водещи като Гала от „На кафе“ по Нова тв са изпитали силата на метода и с изумления са открили, че са станали по-бодри, а болежките им намалели драстично. В същото време  имунитетът им се е подобрил значително, което вднага се пише върху тена на кожата на лицето.

       Чаша топла вода сутрин на гладно лекува поне 20 болести, доказаха наскоро учени от Страната на изгряващото слънце. Там разкриха, че пиенето на ценната течност, особено по схема и правилно – може да избави хората от редица заболявания.
Топлата вода сутрин подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с редица проблеми. Методът е известен още от древни времена, но съвсем наскоро научно се доказаха ползите му.

45 мин. преди закуска

Хората, пробвали чашата сутрешна вода споделят, че този навик помага много при главоболие, артрит, епилепсия, бронхит, астма. Още при менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет и други. Така и японските учени препоръчват след събуждане, дори преди миенето на зъбите, да се започне с поемането на чашата топла вода. След това обаче не бива да се приема храна поне 45 минути. А след това вече може да се похапне, но течности трябва да се пият поне час и половина по-късно.
Изследователите са установили, че ако се спазва примерната схема, хората с високо кръвно налягане започват да чувстват облекчение след 30 дни. С това обаче не се изчерпват ползите на водата. Тя предпазва още от инсулт и инфаркт, особено ако се пие редовно и в по-големи количества. Според учените е добре да се пие и по чаша вода вечер точно преди лягане. По този начин се спомага за намаляване на кръвното налягане и на риска от инсулт или инфаркт, а действа и подмладяващо.

Какво аква-методът повлиява 

      От Асоциация здравна алтернатива (АЗА) разясняват, че топлата вода сутрин, помага за извеждане на токсини от организма. Те се натрупват вследствие на метаболитните процеси през нощта. А всяка отрова, изведена от тялото ни автоматично води до подмладяване. Другият ефект от чашата топла вода сутрин е подобряване на психо-емоционалния статус. Някои хора споделят дори едно рестартиране на нервите и чувство на релаксираност. Така с времето чувството сутрин, че не сме си отпочинали намалява драстично.

До днес пиенето на топла вода сутрин е признато като ефективно при лечение на следните болести:

Главоболие, болки в тялото, сърдечната система, артрит, ускорен сърдечен ритъм, епилепсия, затлъстяване, бронхит, астма, туберкулоза, менингит, болки в бъбреците, повръщане, гастрит, диария, хемороиди, диабет, запек, всички болести на очите, матката, рак, менструални нарушения, заболявания на ушите, носа и гърлото.

Според наблюденията топла вода помага за лечението на следните заболявания:

1. Високо кръвно налягане – 30 дни
2. Гастрит – 10 дни
3. диабет – 30 дни
4. запек – 10 дни
5. рак – 180 дни