Това е един лесен и ефикасен метод за лечение на остеоартрит и други ставни заболявания с йод и лимон

 

За приготвяне на разтвора трябва да се смесят в равни количества лимонов сок и 10-процентен спиртен разтвор на йод. Приготвената смес трябва да се съхранява на тъмно и хладно място и да се разклати преди употреба. Болното място на гръбначния стълб се намазва на широка лента (5-8 cm). След това трябва да наблюдавате. Намазаните места с йод и лимон ще променят цвета си. Там, където е по-светло, тези области трябва да се намажат отново на следващия ден.

 

Лечението трябва да бъде спряно, когато участъците останат равномерно жълти в продължение на 3-5 дни. При по-напреднала случи намазването с йод и лимон трябва да продължи около 3 седмици. По-ефективен е този популярен метод за лечение на дегенеративни заболявания ако се комбинира с масаж и упражнения за шията. Така йодния разтвор с лимонов сок е много по-добър и помага при други заболявания на ставите.

 

Противопоказания:  Не използвайте йод с лимон, ако сте алергични към йод или цитрусови плодове и при висока температура.

 

Йодът е биологично активно вещество и има ясно изразени антивъзпалителни свойства, пише bolime.net, като допълва, че той прониква в ставите и околните тъкани, като спомага за елиминирането на възпаленията и стабилизира деформациите в ставите.

 

Lechiteli.bg