Ако сте пристрастени пушачи, но имате желание и воля да се откажете от вредния навик, то хомеопатията би могла да сработи при вас. Изследвания показват, че с помощта на този тип терапия човек може да се откаже от никотина при това без да надебелее и да влоши драстично работния си ритъм и кондиция.

Хомаопати съветват, че използването на Nux Vomica и Lobelia Inflata би могло да помогне за отказването от тютюнопушенето.

Стъпка 1: Купете си хомеопатичните препарати Nux Vomica и Lobelia Inflata от nux-vomicaнай-близката аптека. Препоръчително е да се консултирате с хомеопат, който да ви препоръча правилната дозировка и концентрация на веществата. Ако сте решили да се справите сами трябва да започнете с най-слабата дозировка от горепосочените препарати.

Стъпка 2: Приемайте възможно най-слабата дозировка, освен ако вашият хомеопат не ви е препоръчал друго. Това обикновено означава приемането на 1 до 3 зрънца от хомеопатичните гранули. Те се слагат под езика си и се чака, докато се разтворят.

Стъпка 3: Не бива да забравяте, че всички продукти с кофеин, сред които са кафето и колата, както и зелените и черни чайове могат да блокират действието на хомеопатичните препарати. Кофеинът действа като антидот при хомеопатична терапия. Приемането на алкохол дори в малки количества също деактивира хомеопатичната терапия.

Стъпка 4: Избягвайте консумацията на всякакви продукти, които съдържат мента. Това включва чай от мента, дъвки, бонбони и паста за зъби. Желателно е да не се употребяват и козметични препарати с мента, както и шампоан, който съдържа екстракт от това растение. Ментата във всичките си форми спира действието на хомеопатията.

Стъпка 5: Изхвърлете всички цигари, които са останали в дома ви или на работното място, включително и съдържанието на тайните ви скривалища. Инструктирайте вашите познати и членовете на семейството ви да не ви дават цигари, без значение от обстоятелствата. Не стойте в компанията на закоравели пушачи, тъй като те само ще ви изкушават.

Колкото по-пристрастен съм към цигарите, толкова по-продължително време ще ми е нужно за да се откажа от вредния си навик. Този мит вече се разклаща. При хомеопатията е нужно постоянство за да бъдат постигнати положителни резултати, но често дори тежките случаи изненадващо се подават на терапията.

Lechiteli.bg