Добре е приемът им да бъде чест с цел положителен ефект върху здравето. Това не са диети, а препоръчителни храни спрямо здравословните проблеми към които сме предразположени и целта е необходимите вещества да се добавят чрез начина на хранене и по този начин да превентираме специфични проблеми, към които сме предразположени.

За да подберете най-точно своите хранителни добавки можете да се свържете с Кирил Горанов и да запишете своя час за консултация тук. Цени и видове услуги можете да намерите тук.

Месо – Телешкото месо

Плодове – кайсии, праскови и бяло грозде

Зеленчуци – китайско зеле, целина и грах

Любимите ядки на девите са фъстъци, слънчогледови семки и кашу.

Подходящи подправки за Дева според декадата:

Първа декада (23 август – 1 септември) – дафинов лист, канела и шафран

Втора декада (2 септември – 12 септември) – кардамон и мента

Трета декада (13 септември – 22 септември) - градински чай и сладък червен пипер.

Капки на Бах

БУК – критичност и нетолерантност

КИСЕЛИЦА / ДИВА ЯБЪЛКА – чувстваш се мръсен, самоненавист

БЯЛ БОР – тежко чувство на вина

Ароматерапия

Кардамон

Копър

Лавандула

Розмарин

Мащерка

Мента

Шуслерови Соли

Номер 5. Калиев фосфат - за да прогоните апатията, меланхолията и умората, трябва да приемате калиев фосфат. Той отговаря за нервната система, емоционалното равновесие и концентрацията. Лекува стрес, депресия, безсъние и слаба памет.

Номер 9. Натриев фосфат - отговаря за обмяната на веществата и ускорява метаболизма. Признаци за недостиг на тази Шуслерова сол са постоянен глад, стомашни болки и затлъстяване.

Номер 10. Натриев сулфат - или познат още като Глауберова сол. Извършва цялостна детоксикация на организма, прочиства червата и има разхлабващо действие.

Витамини и Минерали

В комплекс, Калций, Йод

Подходащо ястие, например е

Пълнозърнесто Пене с сос от Карфиол

Съставки

Сол

450 гр. пълнозърнесто Пене ригате

3 супени лъжици зехтин екстра върджин

3 скилидки чесън, кожата да е отстраненя и да са тънко нарязани

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 карфиол, произтича и нарязан (около 900 гр.)

1 чаша пилешки бульон

4 стръка пресен розмарин, листата отделени и ситно нарязан

3/4 чаша настъргано сирене Пекорино Романо (няколко щедри шепи)

Прясно смлян черен пипер

2 чаши рукола или спанак, цели или добре накълцани

Приготвяне

Поставете голяма тенджера с вода да заври, подсолете, добавете макароните и варете. Отделете с черпак Пенето от водата и отцедете макароните.

Междувременно, загрейте зехтина, на 3-та степен на котлона в тиган, който е голям и дълбок. Добавете чесъна и запържвайте в продължение на 3 минути, след това добавете лука и запържвайте в продължение на 5 минути. Добавете карфиола, бульона и розмарина, след това покрийте и варете в продължение на 10 минути.

Намачкайте карфиола с опакото на лъжица и варете до златисто, 7-8 минути. Добавете сварените макарони към соса от карфиол. Разбъркайте ги в пастата, след което прибавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Разделете макароните в плитки купички и аранжирайте отгоре с рукола.

Кирил Горанов, астролог

Лечители.бг