Отрицателната енергия може да бъде премахната или преобразена в положителна. Сред най-старите методи против уроки, уплаха, стрес, нервност, повредена аура и психически разтройства са леенето на восък, куршум или олово. Този ритуал най-често се изпълнявал от старите цигани или турци. Най-предпочитаният от тях материал е восъкът, поради по-лесния начин на приложение и това, че е достъпен материал. Дори една разтопена свещ върши работа.

Разбира се, не можем да очакваме восъколеенето да лекува тежки болести или прави чудеса. Трябва да признаем, че е много древен ритуал, който е разпространен от векове на Балканите.

Спецовете смятат, че восъкът събира в себе си не само вашите, но и чуждите отрицателни енергии. Не е случайно, че във вуду магията например се използват кукли, изработени именно от восък.

Освен върху самия човек, восъколеенето може да се извършва и върху снимка, защото тя не само запечатва физическия образ, но се превръща и в носител на цялата енергийна информация.
Самият процес на леене на восък отнема около 30 минути, а ефектът в много от случаите се усеща веднага след сеанса. Човекът започва да чувства облекчение като докоснат от магическа пръчица. Ритуалите обикновено се ограничават в рамките на 1 до 3. Много рядко се налага методът да се прилага по-продължително, за да се постигне желаният резултат.

Трите образеца показват восък, отлят за уплаха.
В метален съд на котлона се разтопява восък. След това, докато сместа изстива, се произнасят специални молитви за благоденствието на човека, заради когото се извършва цялата процедура. Върху отливката могат да се появи образи на причините за проблема. Например ако човек е хапан от куче, в металния съд се появява самото животно. Невинаги проблемът е толкова прост и получените изображения трудно се разчитат.
Восъкът се разтапя повторно, докато фигурите изчезнат. Прави се до три пъти, ако все още се появяват същите образи, ритуалът се повтаря след три дни. Най-подходящи за восъколеене са вторник и петък.

Въпреки че днес има все по-малко хора, които си признават, че вярват в този ритуал, доста често се прибягва към него, пише Монитор. Оправданието е, че го правят за успокоение. Истината е, че всеки тайно се надява да съществува някакво магическо противодействие на отрицателното влияние.

Lechiteli.bg