„Както военната индустрия има интерес от световни конфликти , за да си продава оръжията, така и световната фармацевтична индустрия има интерес да произвежда неефикасни медикаменти. Които едно лекуват, а друго увреждат, лекарства, които изискват приемане цял живот и поставят пациента в постоянна зависимост…. Това твърди д-р Атанас Гълъбов, автор на книга по тези проблеми. Ние сме по-склонни да вярваме, че просто науката не е толкова съвършена, колкото би ни се искало. Все пак не можем да не отбележим фактът, че десетки лекарства бяха спрени от производство и внос. Не за друго, а защото наистина се оказа, че са вършили добра работа за заболяванията, за които са били предназначени.

Такива са:

1. Симпраминът, пресичащ всякакви хреми

2. Кодтерпинът – най-добрият лек срещу кашлица

3. Алкозинът – за минути спира бъбречни и жлъчни кризи и др.


Някои по-модерни медици смятат, че ерата на химическите съединения, наречени лекарства, постепенно отминава. На дневен ред излиза безкрайното мнообразие от плодове, зеленчуци, морски дарове и различни лековити растения. Открито е например едно водорасло, което в подходящо количество може да стимулира костния мозък в плоските кости на човека да започне да произвежда стволови клетки.

Мислещите хора по света все повече осъзнават, че позитивната нагласа, фитнесът, пълноценната почивка и някои хранителни добавки могат да ни гарантират здраве и дълголетие. Има една мисъл на Хипократ: „Храната трябва да бъде вашето лекарство, а вашето лекарство – вашата храна”. Казано иначе – трябва просто да осигурим на всяка клетка в нашия организъм това, от което се нуждае. Да извадим от нея натрупаните през годините отрови, лекарства, радиоактивни частици, ензими. И да я заредим отново с енергия. Като заздравим клетъчната мембрана, за да не пропуска вируси. Освободим ли и червата си от гнилостни микроорганизми, като тяхното място заемат полезните киселомлечни бактерии, няма да се налага да пием дори аспирин.

Лечители.бг