Много тежка тема, ще кажат някои хора. Да, тежка и болезнена, но все по-често губим близки и приятели, а когато чуем диагнозата, изпадаме в отчаяние. Не би трябвало. Живеем в 21 век, от много години човечеството търси лек против рака, а като че ли напредъкът е доста малък. Това пише Стела Недкова в електронното издание Аrtsloi. Изследвайки проблема тя се опитва да даде ценни насоки за всички , които са се сблъскали фронтално с подобна новина и допълва.

Реших да се поразровя в интернет и да потърся повече информация за това как хората се опитват да живеят с тази диагноза. Първо държа да уточня, че „рак“ е едно събирателно понятие на много болести, при които телесни клетки растат неконтрулируемо, делят се, изместват и разрушават здравата тъкан. Заболяването е сред трите най-чести причини, водещи до смърт в света. На първо място са сърдечно-съдовите заболявания, на второ-катастрофите, бедствията и инцидентите. И на трето-онкологичните заболявания. България е сред страните с най-малък брой излекувани пациенти. Учудва ли ви това? Мен лично не. Като причини се изтъкват:

1. Хората са с ниска здравна култура, не търсят медицинска помощ.

2. Липса на медикаменти за лечение.

3. Корупция в здравеопазването.

Лично моето мнение малко се различава от тук изброените. На първо място бих поставила груба лекарска некомпетентност, което води до лечение по грешна диагноза. Поради тази причина почина баща ми. На второ място – липса на медикаменти. И на трето – месомелачката, наречена Здравна каса.

Има някои прости правила, които трябва да спазваме, за да намалим вероятността от поява на рак. Всеки трябва да ги знае, а дали да ги спазва е въпрос на личен избор.

1. Избягвайте обработени храни, захар и въглехидрати от зърнени храни.
2. Контролирайте инсулиновите нива.
3. Приемайте Омега 3-6 мазнини и намалете преработените растителни масла.
4. Редовните физически упражнения понижават инсулиновите нива и за това са много полезни.
5. Редовен достатъчен здрав сън.
6. Намалете излагането срещу радиовълни - мобилни телефони, компютри, микровълнови и др.
7. Избягвайте пържени храни.
8. Лекарската лига в САЩ признава, че 85% от рака се причинява от емоции, за това ни е нужно разтоварване в емоционално отношение.

Ако все пак чуем страшната диагноза се питаме: А сега накъде? rak-lechenie

маме нужда от всяка ценна информация за последните новости в лечението. Ето до какво успях да се добера аз, с цената на много дни стоене пред компютъра или в библиотеката.

Първото, което ми привлече вниманието бе диетата на д-р Будвиг-голям противник на химио и лъчетерапията. Те отслабват защитните сили на организма и в повечето случаи не дават резултат. Съгласна съм с последната констатация, защото съм виждала как изглежда човек след тази т. нар. процедура. Адът ще ви стори като рай пред това изживяване. Не знам защо обаче не смятам, че благодарение на диета някой ще се излекува от рак. Верояно по-скоро има общоукрепващо имунитета свойство. Това е лично мнение.

Има и билкови продукти, за които се твърди, че помагат като например билката „котешка стъпка“. Аз лично не съм чула нито съм чела някой да се е излекувал по този начин. Всички ние сме чували за българското лекарство против рак на Христо Проданов, който предпочита да умре, запазвайки формулата на своя продукт, само и само да не я получи някой друг. Говоря за АНТИМАЛИГНОЦИТ. Тук нещата са много сложни и доста противоречиви коментари има. По неизвестни причини в България му се отказва регламентирането на продукта като лекарство. Самият господин Проданов от дълги години живее във Виена. Твърди, че е открил лекарството и е лекувал обречени пациенти, като постига 70% лечимост.

В много сайтове открих коментари на хора, които са ползвали този продукт и тяхното мнение е, че това е поредното широко рекламирано българско „чудо“, което в последствие се оказва и поредната лъжа.

Преди няколко месеца в национален ефир гръмна друга новина – професор Ставри Ставрев е открил лекарство против рака. С вливане на специална течност се блокира растежа на раковите клетки. Това става с миниатюрни частици диамант, разбит в специална камера. Разрових се да открия повече информация, но тя все още е доста оскъдна и противоречива. Лекарството се казва СТАВРИНОЛ. Приема се по време на химиотерапията и помага на човек да се чувства добре през този тежък период. Намерих мейл за въпроси и след запитването получих отговор, че лекарството може да се вземе само от офиса на фирмата в Москва. Не се изпраща по пощата и го няма в аптечната мрежа в Русия. Това ме учуди много, но ми отговориха, че лекарството е все още експериментално. Истина ли е това или поредната медийна истерия?!

Дали от рака или от приема на препарата, българската емигрантка в Швейцария Бойка Джентиле издъхнала с множество усложнения. Тя умира само седмица, след като изпива част от микстурата.

Дали от рака или от приема на препарата, българската емигрантка в Швейцария Бойка Джентиле издъхнала с множество усложнения. Тя умира само седмица, след като изпива част от микстурата.

Елена Банова, председател на фондация „Неогенезис“ публикува в материала „Лекари, лечители или търговци на смърт“ историята на Бойка Джентиле – жената, върху която Ставрев приложил за първи път нанодиаманти. Тази жена умира в адски мъки…без коментар!

Жена, която от 9 години живее в Москва прави разследване и се оказва, че всичко това е измама. Производител и съдружник на лекарството на Ставрев е Константин Будев, бившият съпруг на Гала от Нова телевизия. Такова лекарство въобще няма регистрирано. Поредната измама, целяща извличане на печалби от отчаянието на болни хора.

Вероятно и вие вече сте чули за новият кубински противораков препарат от син скорпион. Добрата новина е, че има подписан договор с фирмата производител и ще го има и в България. В момента се прилага само в италианска клиника в Албания. Трябва да уточня, че този препарат не лекува рак, а помага на организма в борбата.

 

Най-интересното оставих накрая. Италианският лекар Тулио Симончини лекува рак със натриев бикарбонат. Това ми прозвуча направо несериозно. Но! Никъде в интернет пространството не открих отрицателни отзиви за това. Чудно! Може би колегите, които имат достъп до чуждоезикови сайтове ще се опитат да научат нещо повече по този въпрос. А ето и теорията на Симончини:

Злокачествените образувания са разраснала се гъба кандида (подобна на дрожди гъба, която живее в здрави хора, чиито силен имунитет не и позволява да се разрастне). При отслабване на имунитета, тя се разраства и образува злокачествени тумори. Имунната система е ключът към оздравяването. Отровите от химиотерапията убиват клетките на имунната система, а кандида остава. Разрушената имунна система не може да контролира кандида и клетките и се преселват в други органи и ракът се разпространява.

Кандида мутира много бързо и много бързо се приспособява към препарата, с който ни лекуват, дори започва да се храни с него. Остава само старото изпитано средство-сода бикарбонат. Пациентите пият разтвор на сода или той се вкарва направо в тумора с приспособление наподобяващо ендоскоп.

Който иска да прочете повече за лечението в интернет има доста информация. А ето и мейла на лекаря: t.simoncini@alice.it

Когато чуете и в бъдеще подобни новини за откритието на лекарство против рак, не се доверявайте сляпо. Проучете внимателно и споделете това с други хора. Така все по-малко ще стават измамените, споделя авторът.

Lechiteli.bg