Зофия Шчербак е един от най-доказаните алтернативни лечители в Източна Европа. Тя помага с лекота при проблеми на опорно-двигателния апарат, дископатии, дистрофии, безплодие, автоимунни проблеми, диабет и др. Потърсихме народната лечителка от полски произход в кабинета ѝ в гр. София за коментар по повод вълната от автоимунни и хормонални проблеми, които са плъзнали като епидемия в България.

Г-жо Шчербак, напоследък хормоналният дисбаланс се е превърнал в бич за населението, може би повече за дамите и по-малко за мъжете, но наистина е масов?

- Прав сте, че явлението е масово и като че ли мъжете са малко пощадени. За мен обяснението е в по-емоционалната природа на дамите. Те изживяват всичко много по-дълбоко, имат хуманен мироглед да мислят за всичко и за всички. Това е една дарба да се обхващат всички проблеми, болки страдания на околните. Няма да е пресилено да кажем, че жената е създадена доста съвършена и мултифункционална. Може да бъде , майка, съпруга и професионалист. За да бъде едновременно толкова много неща, тя има много по-висок праг на стрес, т.е. издържа повече, но мине ли се отвъд тази линия сривът става доста сериозен. Особено при ситуацията в България – знаете каква е.

В Полша, например, държавата дава по 500 евро за новородено дете на поляци всеки месец. След това младите семейства получават достъп до жилища на нормални цени, а който няма пари получава безлихвен кредит. Докато в България младите, които още не са емигрирали са под жесток стрес – безработица, спънки, как да оцелеят те физически, камо ли деца да отглеждат. В Полша има и друг момент, че там църквата се грижи за хората. Създават се общности, в които хората се събират и си помагат. Тук има едно увълчване. Усмихвам се на комшията, пожелавам му „Хубав ден“, а той ме гледа все едно, че сме на война.

Цялата тази отровна атмосфера в едни момент довежда до пробив в нашите защитни сили и здравето се влошава. Иначе, ако се върна на началото на въпроса ви за здравето на мъжете и жените, то не бих искала и да обобщаваме, защото има и доста емоционални и отговорни мъже. Можем да добавим към това и факта, че т. нар. по-силен пол обръща по-малко внимание на здравето си и ходи по-рядко на лекар. Така че при някои от тях със сигурност без да подозират има доста заболяваният, които са следствие на проблеми с хормоните.

-Кои други фактори наред с психо-емоционалния, имат отношение към този здравословен проблем, наричан от някои „тихият убиец“?

 

-Разбира се когато говорим за здраве винаги е хубаво да гледаме цялостната картинка. Тук аз бих поставила биологичната възраст, начина на хранене, начина на общуване, професионалната и семейна среда, въздухът, който дишаме и водата , която пием. Според моите наблюдения има значение още приемът на алкохол, наркотици, дали се пушат цигари. Не на последно място поставям генетичната предразположеност. Например, ако нечий майка или баща е имал онкологичен проблем, да речем злокачествено образование на щитовидната жлеза, то вероятността да се прояви в поколението не е никак малка. Аз имам случаи на цели семейства с този проблем.

-А какво мислите за факторът „Чернобил“?

-Радиацията от аварията в АЕЦ Чернобил безспорно носи своя негативен отпечатък върху всички българи. Но за мен не е само това. Именно, защото балансът ни сега е крехък заради изброените по-горе фактори, аз бих поставила проблема за електромагнитната радиация. Мобилните телефони и антени според моето виждане допринасят не по-малко за бума на хроничните и считаните за нелечими автоимунни състояния. Да, определено технологиите ни носят едно висше ниво на цивилизация, но то си има своята цена. [product id="" sku="2819"]

Ами цялата информация, които нахлува в съзнанието ни благодарение на високите технологии – тя също натоварва нашите сетива , мозък и енергетика. На това се дължи хаоса в обществото ни. Стига се до там дете да убива дете. И всички се чудим защо. Не може около нас да ври и кипи, а в тялото ни да цари спокойствие. Хормоните са доста чувствителни и веднага ни сигнализират, че сме се отклонили от пътя, който Бог като индивиди и общество ни е посочил като по-правилен за развитие.

Днес църквата почита Рождество Богородично. Според Библията светата Дева се появява в семейство на доста възрастни родители. У нас обаче дори млади хора не могат да се сдобият с  рожба?

- Факторите тук също са строго индивидуално, но хормоните също играят своята възлова роля. Замислете се колко млади хора пушат, било цигари или наргилета, пият алкохол, енергийни напитки. Всичко това уврежда репродуктивните им способности. Да не говори,, че в следствие на злоупотребите после всичко избива в една безконтролна агресия, Содом и Гомор, никой не мисли за брак. Забравяме, че хората сме и Душа. Ако човекът е добър, благороден, живее здравословно и осъзнато няма как да не бъде здрав.

-Какво всъщност представляват хормоните според вашия алтернативен прочит-някои ги наричат диригенти на тялото?

- Всички органи и системи в нашето тяло са създадени съвършени единици, но те трябва и да съжителстват помежду си. Ето защо природата, Творецът са създали хормоните. Също както в една къща, ако има скандали и недоразумения между живущите, то всеки се опитва да надделее, да излезе извън рамките, което е начало на деструктивните процеси. Ако питате хипофизата, тя ще ви отговори, че тя е най-важната и ще ви изброи куп причини за това. Но без прецизността на мъничкия панкреас също не можем, защото покрай диабета ни чакат още редица проблеми с нерви, сърце, бъбреци, крайници, мозък. Zofia_04

-Споделете някой случай от вашата лечителска практика?

-Тук  мога да кажа, че хормоните са един лакмус за наличието или отсъствието на даден проблем в организма ни. Имам успешно излекувани не един случаи на хора с начален диабет, аденом на хипофизата, Хашимото.

И друг път съм разказвала как моя пациента 15 години приемаше лакарства заради аденом на хипофизата. От тях обаче се бе появила киста на мозъка ѝ, която допълнително усложни нещата. Дойде при мен, защото искаше да забременее. Освободихме хипофизата от тумора, изчистихме кистата, хармонизирахме дейността на надбъбречната жлеза, изчистихме яйчниците и сега си има живо и здраво детенце. Имам покани за кръстница на пациенти от цял свят. Последно от САЩ ме търсиха да ходя да ставам кръстница на такива заченати сякаш въпреки диагнозите на родителите си деца.

-Споменахте Синдром на Хашимото – той е доста масово явление напоследък у нас. Може ли да се помогне на такива хора чрез вашия метод на алтернативно лечение?

- Медицината все още няма логично обяснение, защо в един момент имунната система, призвана да ни пази се обръща срещу нас. Тя атакува щитовидната жлеза и я унищожава, което разстройва работата на целия организъм. Лекарите резонно правят изследвания на ТАТ (Тиреоглобулиновите антитела) и МАТ (Микрозомалните антитела) антитела и предписват хормонална терапия, която ни позволява да водим някакъв що годе сносен живот. При такива случаи моята задача е да накарам тялото да произведе друга порция антитела, с помощта на които организмът разпознава антителата-агресори и започва да ги унищожава.

- Вие провокирате своего рода паралелен отговор на имунната система, така ли?

-Да, ще се върна на темата, но не само при Хашимото – когато организмът е достатъчно силен, то чрез моята стимулация имунната система може да открие и отстрани дори най-тежки заболявания, автоимунни, онкологични, множествена склероза да не ги изброявам всички. Дори грешен здравен код може да бъде пренаписан. Имам доказани успехи на ДНК ниво, говоря за генетични аномалии при деца, но за това ще говорим друг път.

-Какво представлява вашият метод на лечение?

Моят метод е духовен. Базира се на вярата, на силата в ръцете ми и на мисълта. На база на клинични доказателства, които събирам от излекувани пациенти вече 25 г. съм подала искане за издаване на патент на свой алтернативен метод на ниво Европейски съюз.

- Духът по-силен ли е от материята?

- Най-голямата победа на всеки от нас е да осъзнае , че тялото ни е тленно, а Духът и Душата, които идват от Любовта на Бога, са вечни. Когато се осъзнаем като духовни същества, болестите ще изчезнат, в душата ни ще има мир и нищо няма да може да ни събори в живота. Защото сами ще контролираме материята, която по правило е подчинена на Духа.

-Как може да се постигне това?

-Ще ви кажа нещо много просто – дори само елементарните християнските повели да започнем да спазваме, гарантирам, че цивилизацията ни ще отбележи бум в своето развие. Ще получим такива знания и умения Свише, за които не сме и мечтали. Забележете, че всички големи учени, творци, изобретатели, в това число и Айнщайн са били вярващи хора. Никой от тях не е казал, че няма Бог, че няма сила Свише, която е подредила така съвършено нашите тела и цялата Вселена. За това на мнозина се дават телесните страдания. Чрез тях ни се помага да се издигнем над материалното. Понякога самата мисля, че е доста жестоко, но друг път се убеждавам, че въпреки че говорим по смартфони сме си доста примитивни. Ето, имам пациенти, идват, аз ги лекувам, правим изследвания, които показват категорично подобрение, но те спират да идват.

-Какво е вашето обяснение, да не би някой да харесва да бъде болен?

-За мен обяснението е именно в ограничеността на мисленето, заради което имаме още да страдаме. Жалко е само, когато това са родители на дадено болно дете, чиято съдба се решава от по-нисши в еволюционно отношение индивиди. Те са заслепени от материалното. Дори не оценяват помощта, която им се дава не от мене, а Свише.

- Всеки ли може да дойде и да се лекува при вас?

-Всеки, но трябва да кажа, че аз приемам само в кабинета си. На крака на никого не ходя, било политик, милионер или какъвто иска да е. Човек, идва първо за диагностика. С помощта на моята дарба му казвам откровено всички знайни и незнайни болежки или от къде идват те. Тогава преценявам мога ли не мога да помогна. Ако приема някой за пациент, то значи, че със сигурност ще има подобрение на състоянието му. Ето при деца с дистрофия на мускулите, имам големи успехи. Медицината няма обяснение. Помощта , която тече към тях чрез мен представлява толкова ефирна и чиста сила, че тя влиза директно в техния геном и го регулира. Връщайки се на Хашимото, наскоро имах пациентка от Англия, която е много систематична в правенето на изследвания, на което аз държа, за да се види, че ефектът е реален. Та нашата емигрантка имаше висок пулс, световъртежи въобще не можеше да ходи, а имаше и деца, за които трябваше да се грижи. През февруари дойде за една седмица. Направихме входящите изследвания. Ето при мен са, нека ги погледна, за да бъда максимално точна. Хормоните Т3 и Т4 при нея бяха завишени, но имаше уникално ниски стойности на TSH до 0,005 (при норма от 0.27 до 4.2). Антителата ТАТ и МАТ бяха увеличени, странното бе, че имаше и базедова болест. На поведенческо ниво тя не беше себе си. Изнервена и негативна, воюващ срещу целия свят. След като регулирахме хормоните жената дойде на себе си. Това лятото беше за втори път при мен за няколко дни, през които отбелязахме голям прогрес. Сега остана още малко да дорегулираме МАТ-а, който в самото начало беше с нива от 300 IU/ml. След второто посещение стана 84 при норма от 34.

За консултации с лечителката Зофия Шчербак – тел. 0876 320 977

Още за чудесата на народната лечителка, наричана Софийската Джуна, четете тук

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!