Български лечител, който живее в Канада е помогнал на много българи с депресивни проблеми, обсесии и негативни вмешателства. Това ни написа Георги Т. на пощата info@lechiteli.bg, който номинира алтернативния лечител Владо Христов за нашия конкурс101 начина да събудим здравето„. Публикуваме историята на Владимир, който живее в Канада, но често си идва и в България. В следващите редове  Владимир хвърля светлина върху смисъла на болестите, прераждането и енергиите, които ни заобикалят. 

 

„Владимир Христов не е комерсиален, обикновено помага за кой колкото даде, а често и без пари“, тогава разказват  хората за Владо, който влиза в категорията на екстрасенсите и духовните лечители. Ето какво споделя нашенка за лечителя:

„Бях изпаднала в житейска дупка. Имах депресия, ходех сякаш не съм аз. Контактът стана  по телефона, при това от далечна Канада, този човек направи чудо и ме изправи на крака. Сега направо летя, чувствам се леко.“

„За всичко в този живот си има причина. А когато имаме проблеми, борейки се с тях, ние се развиваме. Ако все мислим, че животът е розов – това не ни прави услуга за личностното израстване“. Това казва Владимир Христов, който вярва, че съдбата гради пътя пред нас. За него пътят е бил трънлив, но в един момент от тръните са поникнали плодовете на познанието. То е дошло чрез различни практики и тайнства – западната магия, наречена Уика, която използва природата сила за лечение и хармонизация на живота. Източната философия на йогите за енергийни корекции, дишане и пълноценен живот. На трето ниво българинът се свързва със светците на различни религии, с чиято помощ помага особено при здравословни болежки.

Живи призраци

„Има хора, които нямат собствен виталитет и ходят като призраци. Смучат от енергията на околните. Понякога причина за това може да е проклятие. Дали е пред нас човекът, който върши зло, или на другия край на земята, няма значение. Защото ние сме същества неограничени от време и разстояние – това науката тепърва ще разбира“, разказва чародеят. Именно заради този феномен той помага по скайпа от далечна Канада.

 

Заявява, че даже му е по-лесно. При чужда негативна намеса симптомите били следните: униние, емоционален дискомфорт, главоболие. В зависимост от коя чакра (енергиен център) е поразена от лошата енергия, страдали и съответните органи. Ако е шестата, която се намира в междувеждието, то човекът ще има проблеми със зрението – мигрена или нещо с мозъка. Ако е пети център (на гърлото), се проявявали проблеми с щитовидната жлеза.

 

Според наблюденията на Владимир магиите съществуват на 100%, но те са проявен стрес. Често поразеният човек започвал да плаче или се самоизолира без видима причина. „Появява се и усещането за топка в гърдите или корема, придружено с главоболие. Конвенционалната медицина може да облекчи симптома с хапче, което да блокира съответния мозъчен център и болката да отслабне. Но проблемът ще си остане на енергийно ниво и даже може да се задълбочи. След това може и да се прояви в съвсем друга болест с нови симптоми“, разяснява магът лечител.

Духът на планетата

Един сеанс било за негативна намеса или здравословен проблем, които често били свързани, протичал между 3 и пет минути. Владимир изтъква, че алергиите са най-лесни. От гледна точка на енерго-информационната медицина те били свързани с нервни, психосоматични състояния, пазени в подсъзнанието. Болки в кръста също отшумявали за минути, стига, разбира се, измененията да не са прекалено артрозни.

Лечителят сподели, че последните му случи са свързани с алергия от консумация на риба и от прах на една дама, която живее в Коста Рика. На въпрос как точно е помогнал отговаря:

„С кристал целебната енергия може да се усили, например при проблеми с опорно-двигателния апарат. По принцип големите проблеми идват, че сме откъснати от майката земя – Гая. Това, което аз правя, е да отворя тялото ви за нейната сила. Преди това се моля на светците, които са от всички религии, да ми позволят да помогна. Понякога не става от първия път, аз пак вляза в измерението им, помоля им се и този път, да речем, разрешат“, описва своя духовен метод канадският гуру. Буквално било застъпничество, в което кандърдисвал висшите сили да позволят даденият човек да бъде изцелен. Рядко те отказвали. „От страна на страдащия искането е първата и най-важна крачка. Щом си поискал нещо, значи си го създал до определено ниво. Останалото зависи от тези над мен да довършим започнатото“, обяснява природолечителят.

Пътят извън родината

Владо е родом от столичния квартал „Красна поляна“. Казва, че доколкото има спомен (и от свои минали животи), винаги се е занимавал с езотерични практики. В това си прераждане стартирал с хипноза и астрология на 18 години, после продължил с Vlado1различни посвещения. „В детството си имах видения, влизах в разни светове, може би други измерения, без да го разбирам какво е и колко е необичайно“, усмихва се Владимир.

 

Спомня си, че искал да емигрира още през 70-те години, но драконовският контрол по границите го отказал от идеята му за бягство. На 1 октомври 1989 година обаче щом взел задграничния си паспорт, поел на пътешествие отвъд океана. Установил се в Канада. Там работел какво ли не, бил в склад, после като пиколо, че и паркирал колите на богаташите. Накрая се преквалифицирал на авиомонтьор.

 

През 2002 година една катастрофа преобърнала живота на нашенеца, насочвайки го окончателно в духовната пътека на себепознанието.

 

Докато Владимир карал своя мотор, завалял дъжд. Асфалтът станал доста хлъзгав. Обяснява, че спрял на светофар, а срещу му идвала кола. „Започнах да се моля дано да спре навреме. Успя, а аз въздъхнах с облекчение. В този момент отдясно почти на 90 градуса усетих страшен удар. Хвръкнах във въздуха. Онова, което помня, бе колко ме боли“, връща лентата назад Христов.

По думите му от тогава тръгнали сериозни здравословни проблеми – множество операции и последващи рехабилитации и раздвижване. Единият му крак обаче така и останал по-къс, тъй като „бързата помощ не успя да събере всички части от раздробената кост. Имах късмет, че ме оперира много добър доктор. Същият е помогнал и на пилота от Формула 1 Жан Алези при травма по време на едно състезание“, вметва нашенецът.

Програмата на душата

Неговите неволи не свършили с физическата травма. Работодателят му започнал да прави опити да го уволни по един или друг начин, като проблемът бил в здравната застраховка. Така в един момент бъдещият лечител бил на ръба да остане в далечната Vladoстрана сам, болен, но и без доходи. „Все пак ако бяхме в България, пак имаш вуйчовци, чичовци – все някой роднина ще ти помогне. А там оставаш на улицата“, коментира ситуацията от разстоянието на времето Христов. Въпреки това е благодарен както за щастието си, така и за нещастието си в този живот.

За инцидента той е убеден, че е бил програмиран свише. „Понякога душата сама инспирира такива тежки ситуации, за да се пробуждаме. Иначе си живеем, харчим пари и си мислим, че сме пълноценни“, убеден е посветеният мъж, който понастоящем е канадски пенсионер. До онзи момент той също имал добра работа, стабилни доходи и безгрижно ежедневие. В един момент обаче се озовал на легло.

Разказва, че първото нещо, което започнало да го гложди, е въпросът – защо точно на мен се случи и къде сгреших. За да си отговори на тази дилема, започнал да влиза в много дълбоки медитации. Дава за пример католическата религия, където, за да се молиш по-добре, стъпваш на едно ръбато дърво, „за да те болят колената и да не мислиш за странични работи като гаджета и бира“. Точно така, сега и болката в крака ми непрекъснато чисти душата ми. А в комбинацията с духовното пробуждане даже съм на голяма печалба от цялата история“, заявява с усмивка в свой стил родният емигрант.

Заблудата на мисленето

Точно след катастрофата у него се отключила необяснима енергия. Започнал да влиза и в дълбоки медитации, а моментите на чисто съзерцание му дали яснота по много въпроси от нашия свят. Според Владимир хората сме още на животинско ниво, дори по-назад от него. Обсебени сме от мисли, а самото мислене било сведено до чисто механичен процес като компютър. Виж, усещането било друга бира – божествена реалност. За да влезеш в нея, „е необходимо мозъчната ти дейност да е сведена до минимум в т. нар. ниски честоти. Това се постига чрез различни практики, но основно йога и медитация. Тя помага да се проникне в други светове, измерения – нива на съзнанието“, описва извора на своя свръхсетивен дар Владо.

Именно в тези измерения той срещнал и своите духовни учители. Разяснява, че те са светци от различни религии и ранг. „Когато помагам на хората, аз всъщност канализирам енергия с тяхна помощ. Първо влизам в това работно състояние на нискочестотна мозъчна дейност. Там виждам от къде идва проблемът на даден човек и го отстранявам – просто е!“, убеждава канадският маг. Но все пак признава, че и в свръхестествената помощ си има правила и някои ограничения.

Карма и блокажи

По думите му на първо място се иска разрешение от висшите сили. То било задължително, защото понякога дадено страдание идвало от кармично прегрешение в минал живот. Или просто душата си го е избрала като част от програмата на този живот, за да отработи нещо.

„Ако на някой му е писано да страда в този живот, той вероятно е направил нещо грешно някъде. Като „правенето“ съдържа и мисленето и говоренето. В този случай отговорността е на светците дали на човека е правилно да му се помогне“, откровен е Владимир Христов.

По думите му другият препъникамък пред реалното изцеление са вътрешните блокажи на хората. Според наблюденията на чародея мъжете тук имат по-голям проблем. „Опитали са всичко, свързват се с мен и ме питат имам ли диплома за лечение – ето го първия блок. От тук следва и втори със съждението – как ще ме лекува този, дето има диплома за авиомеханик. Жените в това отношение са по-отворени. Тук реално никой нищо не губи. Ако енергията сработи, само могат да спечелят пълноценен живот. А който веднъж е излекуван по този начин, дори става и по-добър за в бъдеще където е грешил, започва да се замисля и поправя“, убеден е канадският ангел за мнозина нашенци. Завършва с думите, че всички чакали нещо още утре да се промени и светът да стане по-добър. Ала сме едва в началото на ерата на Водолея. А ерите траят столетия, а понякога и хилядолетия.

Тайната е в Кундалини

Владимир Христов работи с енергия, която се събудила при него след катастрофата. Тя се нарича Кундалини и е описана в свещените текстове. Дълги векове обаче е пазена в тайна. Причината е, че има хора, които злоупотребяват с нея.

Йогите казват, че ако човек е чаша за шампанско, то тази сила е в столчето й, т.е. в основата на гръбнака ни. Друга теория реди, че е в земята и при определени ситуации протича през нас. „Аз лично не мога да кажа със сигурност къде се намира, но определено я има в нас, но спи в 99,9% от населението на планетата“, разкрива посветеният мъж. Убеден е, че Кундалини е безценна, защото освен сила и здраве може да ни свърже директно с космическото съзнание.

С нейната помощ лечителят зарежда и 7-те чакри – енергийните центрове на тялото.

„Иначе енергията е една – космична, но приема различни форми. В йога се нарича прана. Има вид прана, която усвояваме чрез храненето, и друга чрез дишането. Чакрите на бебето, например, работят като часовник, но с времето се задръстват от стреса, лошата храна и въздух. Така с напредване на възрастта тръгват много болести при хората“, обобщава лечителят.

Дъщеря викала духа на майка си

Жена от София, която работи в банка, се оплаквала от дух в къщата си. Чародеят от далечна Канада установил, че бабата починала наскоро, но дъщерята много страдала. С това обаче несъзнателно призовавала духа на починалата. „Не е хубаво да тъжи човек чак толкова, че да призовава всеки път духа на умрелия си роднина. А точно това правеше тази жена. По този начин тя задържаше към земното ниво майка си, вместо да я освободи да отиде на мястото, където след смъртта се извисяваме“, пояснява Владимир Христов. Съветва да не ги мислим много-много умрелите, защото те са на доста по-добро място от нас, без страдания и лишения. Стоят и си пишат романа-сценария за следващия живот.

Младите души се прераждат по-бързо, докато при старите интервалът между две инкарнации бил по-голям. Последните обаче нямали право да грешат. „Такъв човек дори нещо лошо да си помисли, без да го направи, може да му се случи злополука“, заявява родният чародей. Докато младите души били като малки деца и дори да сгрешат, то кармичният буфер намалявал размера на последствията.

„Космическото съзнание контролира тези процеси. Но от минало, бъдеще от значение е сегашният момент. Не бива да правим, да мислим и да говорим лошо. Това да спазваме ще имаме благословия в живота си“, убеден е Владимир. За себе си казва, че не е светец, но докато светците му позволявали да помага, ще да го прави.

 Лечители.бг