Лукът може да причини сълзи на очите ви, но моментната болката причиняват лесно се компенсира от факта, че те също могат да помогнат в борбата срещу болестите. Особено при грип, хрема и други симтоми на вируси и настинки една частичка в ухото може да реши проблема за нула време.

Лукът се отглежда по цялото земно кълбо и се използва по различни начини.Той може да се консумира самостоятелно, добавя към ястия за увеличаване на аромата, използва за почистване, а дори и поставен в ушите или чорапи през нощта, за да лекува тялото ни. ДА, вие четете, последната част ПРАВИЛНО,  лукът може да помогне в борбата с настинки, треска и грипоподобни симптоми.

Ако някога имате  болки в ушите  , пробвайте този лек, преминал през годините и добре изпитан от нашите баби.

Вземете една глава лук, нарежете и извадете централната част. Поставете сърцевината на лука в отвора на ухото си, преди да си легнете да спите и когато се събудите, трябва да се чувствате много по-добре. Лукът ще омекоти всяка твърда ушна кал и ще я направи по-лесна за премахване. Той също така работи за една нощ, за естествено и ефективно намаляване на възпалението в ухото , което ви причинява болка.

Същата рецепта може да се направи със ситно нарязан лук, който се увива в марля или парче плат, с който се правят компреси. Капки лук в ухото също помагат, но трябва да се знае, дали тъпанчето е повредено и да няма открити рани. Чесън в ухото също помага – самите изпарения оказват силен терапевтичен ефект.

 Лечители.бг