Лук в чорапите?! Това сигурно Ви звучи като виц. Практиката на поставяне на лук на краката обаче може да бъде проследена до древната китайска медицина. Древните лечители са установили, че има хиляди нервни окончания в долната част на стъпалото, които действат като точки на вътрешните органи и са тясно свързани с нашата нервна система. Когато филийки лук се поставят върху долната страна на стъпалото те започват да терапевтират тялото ни на принципа на транс-дермалната терапия. Основно като ефект се наблюдава редукция на микроби и бактерии, защото лукът естествено има силни антибактериални и антивирусни свойства; повишаване на имунната система, отшумаване на настинки.

Фосфорната киселина, която е отговорна за сълзите, навлиза в кръвния поток и помага пречиства кръвта по цялото тяло. От друга страна, вие ставате по-здрави и по-добре подготвени по отношение на способността си да се борите с инфекциите и възпалението, разкриха експертите по Тибетска медицина.

Детокс и подмладяване с екстракт от гроздови семки

ekstrakt_semki

Вълшебното чорапче

Вземете една глава лук, червен или бял – и двата работят еднакво силно. После  го нарежете на плоски филийки, така че да се получи стелка от лука. Така парченцата  footmeridian_меридиани_на_краката_meridiani_naKrakataмогат лесно да бъдат прилагани към стъпалата на краката ви. После обуйте чифт чорапи върху лука, за да го държат на място си за една нощ. На сутринта махнете чорапите и изхвърлете лука.

Дъното на краката имат много различни нервни окончания , приблизително 7000 ( основно меридиани ), които пряко сa свързани с различни органи в тялото. От там по принципа на транс-дермалната терапия лукът действа навсякъде.

Толкова е просто!

Докато спите, лукът ще проникне в кожата ви, където ще действа за пречистване на кръвта, ще абсорбира токсините. Ако се притеснявате за това, че ще се озовете в миризлива стая след това, не се притеснявайте! Естествените свойства на лука също помагат за пречистване на въздуха в стаята, тъй като те убиват бактериите, елиминират основният фактор, който причинява лошо миришещи крака и отървава от т. нар. потна миризма до голяма степен.

 Пробвайте и вижте, дали ще работи.

Какво ще получим от терапията -

Три ползи за здравето и комфорта ни

1. Пречиства кръвта Ви: фосфорна киселина на лука се абсорбира транс-дермално и  пречиства кръвта. В резултата тенът на кожата се подобрява, енергииният стълб се вдига-умората се редуцира, някои алергии отшумяват

2. Убива бактерии, микроби и патогени: Лук (и чесънът ) имат силни антибактериални и анти- вирусни ползи!

3. Повишава имунната система, предпазва от грип и грипни състояния: Дори вече да сте полазени от вирус, то свойствата на лука ще помогне заболяването да отшуми по-леко.

Най-желаните продукти за здраве и красота от магазина на Лечители.бг

lechiteli-bg_shop

4. Пречистваме въздуха: Стелката от лук ще пречисти въздуха и ще опази краката ви. През нощтта той ще изтегли токсини и химикали от стъпълата, а с тях и бактериите, които карат краката да миришат при спарване.

5. Подмладява: Избиването на патогенните микроогранизми е от голяма полза. Те ядат хранителните вещества, подяждайки клетките на имунната система. Така се подмладява цялото тяло. Тъканите и ставите стават по-еластични.

Забележка: 

-Изберете лук, който да е от чисто земеделие, да не е бил третиран с пестициди или други химикали. Иначе рискувате през нощта вместо „вълшебният чорап“ да дърпа токсини от тялото ви, да ги вкарва допълнително.

-Ако терапията се  прилага на деца, то се съблюдава да не се зачерви кожата, ако лукът е много лют. Има вариант да се направи методът и с чесън, но тогава задължително се проверява през 30 минути  кожата да не изгори.

-Най-д0бре е да се консултирате с доктор със специалност алтернативна медицина преди предприемането на каквото и да било лечение.

Д-р Валентина Самуилова, хомеопат

Следете най-полезните новини в България като харесате страницата ни във Фейсбук

Лечители.бг