На 11 и 12 юни Луната продължава своя транзит през огнения знак Овен. На 11 юни по-уязвими от дисхармоничните планетни аспекти са родените главно през втората декада, а на 12 юни – родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и Телец, Дева, Скорпион и Риби от посочените две декади. Най-силно се очертава напрежението за първите четири знака, тъй като за тях аспектите са мажорни – главни аспекти в астрологията, които са от най-голямо значение и най-силно влияние по принцип. Когато Луната е в Овен сме по-невъздържани и нетърпеливи. Искаме нещата да се случват бързо, ако може за вчера. Но в живота понякога не се получава така, както искаме и настъпва напрежение, конфликтни ситуации и дори по-агресивни прояви. Не се поддавйте на натиск или шантаж, бъдете искрени и честни пред себе си и пред другите. Пътеводна светлина нека бъде мисълта за общото благо, не само личния интерес.

 

Четвъртък

На 11 юни планетните аспекти са доста напрегнати в мунданен план – Луната в Овен прави неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог, а късно вечерта съвпада с Уран в Овен. Тя прави и благоприятни аспекти със Слънцето и Марс в Близнаци, както и с Юпитер в Лъв, чието благотворно влияние ще се усети на 11 юни от родените през втората декада, а на 12 юни – от родените през третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Те ще носят възможности за постижения и положителен развой на делата ви. Докато представителите на посочените по-горе знаци трябва да не действат импулсивно, за да не допускат грешки или да се подложат на изпитания.

В мунданен план планетните аспекти създават предпоставка за сериозни скандали и трусове в обществено – политическите среди по света, за протести и по-агресивни прояви,

 

тежки криминални престъпления, опасност за терористични нападения, пожари и експлозии, транспортни инциденти, технически аварии, проблеми с електроснабдяването или със средствата за комуникации, а не на последно място и за природни бедствия. По-уязвими са САЩ, Австралия, Дания, Норвегия, Япония, Ирак, Куба, Мексико, Нова Зеландия, Индонезия, Филипините. И ние не падаме по-долу, тъй като Слънцето и Марс в Близнаци в момента са в близък аспект все още с Плутон в Близнаци, а скоро ще съвпаднат и с Марс в хороскопа на България. Опасностите, които крият за нас тези аспекти, са скандали, свързани с хора от властта, спортисти или военни; инциденти в родилни отделения или в хирургията / травматологията, за което трябва да бъдат особено внимателни лекарите и хирурзите както на 11 и 12, така и на 15 – 16 юни. Меркурий в Близнаци през следващите 3 дни е стационарен, защото се подготвя да стане директен на 13 юни (след 16:30 часа). А стационарните му дни са доста опасни за грешки, както и в общуването между хората. Пазете информацията в компютрите си, домакинските уреди, автомобила и всякаква техника от повреди.

На 11 и 12 юни са уязвими главата, горната челюст и носа от травми, както и мозъчното кръвообращение. Не се препоръчват оперативни интервенции на мозъка, очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. В менюто ни тези дни трябва да присъстват храни, съдържащи калиев фосфат, месо и месни продукти, витамини А, В1 и С. Консумацията на кафе, енергийни напитки и алкохол, пикантни подправки, горещи напитки трябва да бъде намалена.

Петък

На 12 юни от 02:43 до 17:16 часа българско време Луната в Овен е „без курс“ – подготвя се за смяна на знака и не образува мажорни аспекти с другите планети. Денят се очертава по-неефективен, без възможности да има някакво развитие на делата ни. Срещи може да пропадат или да бъдат отложени. Склонни сме към разсеяност и грешки. Вършете рутинна работа на този ден, не предприемайте рисковани действия и скъпи покупки. Не започвайте нови начинания или отношения с някого. Не подписвайте дългосрочни договори и споразумения, защото няма да бъдат успешни.

Времето – у нас очаквам да бъде приятно и топло за месеца с Луна в Овен, но планетните аспекти, особено на 11 юни, създават опасност за гръмотевични бури и градушки, за което трябва да бъдат подготвени земеделците. Вятърът може да бъде доста силен в някои райони и да даде усещане за повече прохлада. Неблагоприятният аспект на Меркурий и Сатурн може да окаже неблагоприятно въздействие върху реколтата при евентуално падане на по-едра градушка. В петък, 12 юни, очаквам облачността да бъде по-разкъсана и съответно температурите да се повишат с една идея.

Маргарита Паскалева,

Лечители.бг