Доста усмивки предизвикват слуховете, че един бивш бодигард и настоящ политик след 1989 г е масажирал ушите на вожда на БКП Тодор Живков. Ако оставим вицовете настрана, всъщност това не е лесна работа, защото иде реч за алтернативен метод, известен под името „Аурикулопресура“.
Той се състои в натиск, масаж или пробождане с игли на ушната мида. Специалистите в метода казват, че по ухото се намират десетки нервни окончания, отговарящи на различни органи по нашето тяло. Този физиологичен факт може да бъде използван доста ефективно срещу редица хронични неразположения. Холистични лечители обясняват, че ушната мида всъщност е умален модел на човешкото тяло, а меката част отговаря на главата ни. По останалата хрущялна част свои възли (точки) си имат енергийните меридиани, носещи информация от и към всички части на тялото, органи и системи.
Auris„Не случайно човешкият ембрион прилича на ухо. Това показва, че като холограма тялото ни се проектира от двете страни на главата“, разказва Ву Сишан от клиника в Тайланд. Според специалистите аурикулупунктурата може да бъде използвана успешно за лечение на

Дай нов живот на косата си с:

Шампоан шампион по укрепване на корените и скалпа с екстракт от „гъбата на безсмъртието“ Лин-чжи

gaba_linji
зависимост към цигари, алкохол и наркотици. Точкивият масаж пресичал като с магическа пръчка дископатийни болки. При спешни случаи разтриването на ушните миди регулирало кръвното налягане нагоре или надолу, в зависимост от случая.
А ето и съвета на специалистите:
При ниско кръвно масажирайте ухото си в посока от основата на ушите нагоре по извивката им, спускайки се надолу към меката част. Кръговото движение е с ориетнация от краката към главата. По този начин се стимулира кръвообращението на цялото тяло. Когато достигнете до меката част на ухото, повторете същото движение, като започнете отново от основата на ушната мида, без да се връщате обратно по нея.
 При високо кръвно първо масажирайте меката част, като постепенно притискате точките по протежение на ушната мида в посока към основата й (т.е. от главата към краката на тялото). После отделете пръсти от ухото и отново започнете масажа от меката част.
 И в двата случая правете тези движения в продължение на 4-5 минути. Още по време на точковия масаж ще почувствате отпускане на главоболието и облекчаване на дискомфорта след нормализиране на кръвното налягане. Последвайте ни във Фейсбук!
Иван Томанов,

Лечители.Бг

Сподели с приятелите си: