Основните причини за намалено зрение, са на първо място бързите темпове на живот, стресови ситуации, претоварване и др. За жалост все повече хора страдат от намалено зрение. В днешно време и голям процент млади хора са засегнати от различни заболявания, свързани с очите.

Това се дължи и на дългото стоене през компютъра, телевизора и взиране в малки телефонни екрани по цели дни. Според специалисти главно хората, живеещи в големи градове, са по-склонни да се подложат на изследвания, отколкото гражданите, живеещи в малки населени места и села.

Четенето в легнало положение също е много вредно за очите, тъй като те се опитват да се фокусират върху изображението на буквите. За съжаление лошото осветление, зрителните раздразнители и вибрациите възпрепятстват този процес.

За добро зрение е необходимо да промените както храненето си, така и начина си на живот. Приемайте повече витамини и се опитайте да се избавите от проблемите изцяло с природни средства. За целта сме ви приготвили две ефикасни рецепти.

Лек с моркови

Нужни са ви 500 гр настъргани моркови и 500 гр домашен мед. Смесете двата продукта и оставете в хладилник. Приемайте всяка сутрин по 2 супени лъжици и таблетка витамин А. Лечението трае месец. След това се изисква почивка от 10 дни и отново повтаряте курса на лечение.

Рецепта със зехтин

Нужни са ви 300 гр зехтин, 30 гр жълт кантарион и същото количество невен. Нужно е да варите в захлупен съд на водна баня. Оставете за 1 час. Приема се по 2 супени лъжици три пъти на ден. Продължете лечението до подобрение на състоянието си.

Храни, богати на антиоксиданти, са от голямо значение за доброто зрение. Наблягайте и на бета-каротин. Той се отразява благоприятно върху зрението. Ако дълго време прекарвате пред компютър или телевизор, задължително си обърнете внимание. При намалено зрение е необходимо да се вземат подобаващи мерки. /Източник Еволайф  Последвайте ни във Фейсбук!

Лечители.бг