Фитотерапвтвичен препарат на базата на чесъна е бил тестват при онкологично болни, научи порталът Лечители.бг. Тестовете върху пациенти са били проведени в Националната онкологична болница в София. Изследванията показали обнадеждаващи резултати, а именно, че след употребата му при пациентите се наблюдава намаляване на раковите клетки в организма, както и отстраняване на негативния ефект от химио- и лъчетерапията.
Става дума за изцяло натурален продукт, информоираха междувременно и от БНТ2. Той е получил патент през 2009 година. Основната му съставка е спиртен извлек от суров чесън. Към него са добавени маточина, джоджен, босилек, мащерка и живовляк. Екстрактът не преминава през химична или термична обработка – по този начин се запазват всички полезни съставки на продуктите.

Изследванията показват, че сиропът от чесън помага в борбата с рака, като повишава количеството на лимфоцитите – естествените клетки-убийци на онкологичните заболявания.

D.ValkovaЛекът е изобретение на д-р Наташа Вълкова. Тя е микробиолог, доктор на науките. “Чесънът е вълшебно растение, той просто е даден от природата, за да покаже на човека, че има нещо малко нещо неугледно, което притежава огромна сила”, коментира д-р Вълкова.

За изработката на 100 мл. сироп са необходими повече от половин килограм суров чесън.

Продуктът вече се произвежда във малка фабрика край Радомир с капацитет около 1000 шишенца месечно.

За Наташа Вълкова всичко започва през 2002 година, когато й поставят диагнозата саркома или злокачествен рак на мускулите. Лекарите й дават не повече от 2 години живот, въпреки това й назначават химио- и лъчетерапия. Споделя, че лечението изсмуква жизнените й сили и рядко става от леглото.
“Аз изпаднах в шок, определено не ми се умираше, започнах да чета денонощно, да търся някакви алтернативни начини и така случайно попаднах на редица научни изследвания, че суровият чесън успешно лекува много видове рак.”

Д-р Вълкова решава да прави експерименти с чесъна за собствена употреба. След десетки опити създава „еликсира на живота“. Започва да пие по 100 милилитра от екстракта, а резултатите не закъсняват.
Наташа Вълкова твърди, че под влиянието на сока от чесън, метастазите в организма й спират да се размножават. А през следващите 2 години разсейките на рака изчезват напълно – това показват медицинските й изследвания. Тогава онкологът на Наташа й предлага да помогне и на други хора с изобретението си, като започне да го произвежда за масова употреба.
“Прецизирахме възможностите за промишлено производство, прецизирахме рецептите, дозировките, така че да може продуктът да се произвежда”, казва препатилата жена.
В момента лекът е разпространен в повечето аптеки, а цената му е под 10 лева.
От Асоциация здравна алтернатива (АЗА) коментираха пред репортер на „Lechiteli.bg“, че въпреки че новината се представя като нещо бомбастично и нечувано от БНТ2 и другите медии, отдавна се знае, че екстрактът от чесън има широкоспектърни свойства в това число и анти-ракови. Рецептата обаче е измислена не от българка, а от тибетски монаси през 15 век. Знае се още, че настойката от този зеленчук от семейстов лукови предпазва от грип, повишава имунитета, подмладява тялото като го прочиства от токсини и патогенни елементи. Сред достойнствата на чесъна са още, че предпазва от инфаркт, склероза, подобрява зрението, лекува главоболието, бори се успешно с вирусите в тялото и носоглътката. Другият препарат, при който се наблюдава отстраняване на негативния ефект от химио- и лъчетерапията е Сириус-Д (Sirius-D). Повече подробности може да видите в „Магазин“-а на нашия портал или посетете официалния сайт на продукта на  www.sirius-d.com

Lechiteli.bg