Началото на тази седмица започва с транзита на намаляващата Луна през водния знак Риби. През тези дни заради действието на Нептун ще се повишат интуицията и сензитивността ни, въображението ни, вярата в доброто и изцелението свише. Алтернативната медицина, ползваща духовни практики, водолечение, спа и тангентурни процедури ще даде неподозиран ефект.

В злободневен аспект в такива дни сме и по-разсеяни, да не кажем отнесени в мечти и спомени. Но пък ще сме по-състрадателни и толерантни към хората.  На някои представители на зодиака може да им бъде по-трудно да взимаме решенията си или да предприемем действие, поради несигурност и страх от провал.

Крайната жертвоготовност също не е здравословна. Дните са благоприятни за уединение и релакс, за водни процедури и ароматерапия, слушане на музика, гледане на романтични филми, за танци и посещение на изложби, за творческа работа, за подпомагане на хора в нужда, за правене на дарения, за посещение при психотерапевт или друг специалист, който да ви помогне за разрешаването на някои житейски и емоционални проблеми.

На 6 и 7 юли от астрологична гледна точка не са препоръчителни планови операции на лимфната система, отстраняване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, на пръстите и глезените на краката, поставянето на ваксини и упойки при по-чувствителни хора.

Дните са подходящи за лечение на ендокринни заболявания, лечебно – профилактични процедури на краката (точков масаж на стъпалата и пръстите, водни процедури и масажи).

Храната ни трябва да е по-богата на въглехидрати и желязо, да се ограничи консумацията на месото, колбасите, алкохола и приемането на силни лекарствени препарати. Не влизайте в морето и не шофирайте, ако сте пили.

Понеделник

На 6 юли Луната е в съвпад с Нептун в Риби. Налице са предпоставки за опасност от интоксикации, алергични прояви от храна или медикаменти, гъбични и други инфекции, инциденти във вода, тайни заговори и интриги. В публичното пространство могат да бъдат на дневен ред темите за хроничните заболявания и психичното здраве на хората, за цените и снабдяването с лекарства, цигарите, алкохола, горивата, измамите, религиозни и хуманитарни въпроси.

Денят е по-неблагоприятен за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа и втора декада.

Избягвайте да споделяте твърде лична или конфиденциална служебна информация, къпането в басейни и вани. Храната да бъде прясно приготвена и следете да бъде в годност при покупки. Бъдете внимателни за кражби, измами, интриги на работното място.

Денят се очертава по-хармоничен за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

На успехи могат да разчитат и работещите в тайните служби и в полицията за разкриването на престъпления, лечителите, мистиците, психотерапевтите, творците, работещите в хуманитарни организации и т.н. Тригонът на Луната и Нептун със Слънцето и Марс в Рак е много вдъхновяващ и ще ви зарежда както с творческа енергия, така и с романтично настроение.

Вторник

На 7 юли Луната в Риби образува хармоничен аспект със Сатурн, който е ретрограден и поради тази причина отново е в Скорпион. А там ще бъде до 18 септември 2015-та.

Това в скоба иначе Денят е с много положителна енергия предимно за родените през третата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Много важен ден и възможности за постигане та успехи в работата, за придобиване на авторитет и получаване на подкрепа от страна на по-висшестоящи лица или възрастни роднини.

Енергията е по-дисхармонична за родените предимно през третата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. Не се натоварвайте с чужди проблеми и емоции, работете по-уединено, почивайте вечерта активно и релаксирайте с хубава музика или филми. Желанията и емоциите ви са променливи, а енергията ви недостатъчна, поради което може да се почувствате по-отпаднали.

Луната и Меркурий са в неблагоприятен аспект, което може да наруши временно комуникациите и общуването между хората,

да възникнат конфликти и проблеми с документи, информация, ключове, с автомобила или на път.

От 17:36 до 19:37 часа българско време на 7 юли Луната е „без курс“. Важните срещи и дела свършете преди 17:36 часа, а след този час се разтоварвайте и възстановявайте от дневното напрежение.

В 19:38 часа Луната преминава в огнения темпераментен Овен и във въздуха ще се усети „жегата“ в пряк и в преносен смисъл вечерта и през следващите 2 дни. Родените през първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог да бъдат на сигурно и спокойно място във вечерните часове и през нощта срещу 8 юли.

Защото Луната в Овен образува дисхармоничен аспект с Марс в Рак. Възможни са инциденти, физическо или сексуално насилие, травми, катастрофи, пожари, взривове и т.н. в световен аспект.

Сряда

На 8 и 9 юли Луната е в знака Овен. През тези два дни ежедневието ни се забързва, всички процеси и взаимоотношения са много динамични. Хората са готови да водят борба за правото си, стават по-нападателни и се нарушава космичната хармония. И не само, защото Луната е в борбения безрасъден Овен, но и защото тя образува много предизвикателни аспекти предимно на 8 юли. В часовете до около обяд Луната прави първо предизвикателен аспект с Марс, а след това с Плутон в Козирог и накрая със Слънцето в Рак – в 23:24 часа българско време Луната променя фазата си, фаза Последна четвърт. Много е тежка енергетиката на този ден, но той бележи в цялост с тази енергия и следващите дни до Новолунието на 16 юли. Напрежението в света ще нарасне. Създава се предпоставка за протести, прояви на насилие, военни действия, пожари, експлозии, атентати, транспортни инциденти и особено с плавателни съдове и особено със самолети, фалити на банки и фирми. Освен, че двете светила са в неблагоприятен аспект, те са в тежък аспект и с двете планети Уран и Плутон, известни в астрологията като планети „малефици“ – планети с негативно влияние и особено за по-големи групи от хора в световен план. Това води до опасността както от сериозни трусове на политическата сцена, скандали в организации и дори разпад на такива, така и до възможността за природно бедствие с разрушения. Уран се свързва още с електрониката, затова ако ви предстои пътуване, прегледайте добре автомобила си за изправност – електрониката, кабели, фарове, допълнителни системи за мощност, гумите да са добре напомпани и т.н. И най-важното – не шофирайте прекалено бързо и не предприемайте рисковани изпреварвания. Възможни са още и критични преговори по енергийни и военни въпроси, падане от власт на военен или енергиен министър в световен план. Най-критични са дните на 6 срещу 7 юли, 7, 8, 14 – 16 юли. Следващите два дни са критични и за Гърция.

Четвъртък

Tежки са аспектите през втората половина от деня на 9 юли Луната в Овен образува изключително хармоничен аспект тригон с двете „малката и голяма благодетелки“ Венера и Юпитер в Лъв. И както се казва, след лошото следва доброто. Ще се появят благоприятни възможности в политически план за разрешаване на важни финансови въпроси.

В личен план 8 юли е най-критичен за родените през първата и втора декада на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог, а 9 юли – за родените през третата декада на същите знаци. Вие трябва да бъдете най-предпазливи през тези два дни. Не препоръчвам изобщо пътувания както на 8 и 9 юли, така и на другите посочени критични дати. Повече слушайте, добре премисляйте преди да кажете нещо или да действате. Не рискувайте в нищо. Опасността от конфликти, раздори и раздели в семействата, от инциденти е голяма. Дните не са от най-положителните и за родените под знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще бъдете поставяни в трудни ситуации и ще се налага да се приспособите към тях или към хора, от които пряко зависите, затова бъдете по-толерантни и адаптивни. Най-трудни към адаптиране са фиксираните знаци и в конкретния случай представителите на Телец и Скорпион. Прекалената твърдост и нежелание да погледнат ситуацията с очите на другите ще ги „извади от релсите“. Възможни са неприятности и конфликти с роднини и колеги / подчинени. Внимавайте също и за травми или инциденти. След цялата неразбория и стрес най-положителни ще бъдат резултатите за родените под знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Каквото и да се случва през тези дни, то ще е за ваше добро, независимо от напрежението. От 16:47 до 22:49 часа българско време Луната е „без курс“. В този интервал от време не вършете нищо важно и не предприемайте риск.

На 8 и 9 юли не се препоръчват оперативни интервенции най-вече на мозъка, на очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. 8 юли не е благоприятен като цяло ден за операции, с изключение на животоспасяващите, които не знам колко биха били спасяващи при подобни тежки аспекти, но биха довели до критични ситуации в най-добрия случай. Уязвима е нервната система и сърдечната дейност. Не излизайте навън в часовете между 11 и 17 часа. В менюто ни тези дни е добре да има храни, съдържащи калиев фосфат, месо и месни продукти, витамини А, В1 и С. Консумацията на кафе, енергийни напитки и алкохол, пикантни подправки и твърде горещи храни / напитки трябва да бъде ограничена. Пийте повече вода – не по-малко от 3 л. дневно.

Времето – на 8 и 9 юли очаквам да бъде пика на горещото време с тенденция за рекордни температури, а в същото време и за аномалии. Нептун в Риби на асцендента ще създаде предпоставка за валежи от дъжд през определени дни от следващата седмица, вероятно в североизточните райони на страната, въпреки топлото време и лятото. Възможни са краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и някъде с градушки. По-критични са дните 8, 14 и 15 юли. Тези дати са критични също и за почиващите на морето. Създават се предпоставки за мъртво вълнение и съответно за удавяния, особено на 14 и 15 юли. Бъдете по-предпазливи!

Петък

На 10 юли Луната преминава през земния знак Телец, намаляваща. Страстите започват да се успокояват, а желанията вече са много по-земни и насочени към материализиране на целите, към постигане финансова и емоционална стабилност. В такива дни е важна лоялността към хората и постоянството в работата и при всякакви важни действия. Ще обмисляме и планираме добре задачите си. Дните са благоприятни за разрешаване на финансови въпроси, за парични вложения, за творчески занимания, за работа в градината и земеделие, за разходки в парка и излети в планината, посещения на концерти, изложби и други забавления.

На 10 юли, петък, от гледна точка на астрологическото познание  не се препоръчват планови  операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, на сливици (с изключение на животоспасяващите).

Дните са благоприятни за лечение и профилактика на ендокринни заболявания.

Желателно е да не се прекалява с количеството храна. Ограничете сладките и тестени изделия, приемайте достатъчно количество вода.

На 10 юли Луната в Телец образува само хармонични аспекти – първо с Меркурий, който влезе в Рак на 9-ти, а после и с Нептун в Риби, Марс и накрая със Слънцето в Рак. Тези благоприятни аспекти трябва да се използват пълноценно, за да може делата да имат успех.

Луната все още е намаляваща до Новолунието на 16 юли и дните не са подходящи за нови начинания, но имате възможност да извършите всякакви довършителни дейности по започнати вече дела и материализиране на целите ви.

Денят е по-хармоничен за представителите на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби, особено за родените през първата и втора декада, както и за родените през първа декада на знака Телец.

С повече предизвикателства може да се наложи да се справят родените през първа и втора декада на Лъв, Скорпион и Водолей. Енергията ви е променлива, нестабилна и неблагоприятният аспект на Луната в Телец към вашите слънца може да се отразява както в ежедневните дела, така и в чисто физически аспект. Затова не планирайте много задачи за този ден.

Събота

На 11 юли Луната вече оформя неблагоприятни аспекти с Венера и Юпитер в Лъв, а в ранния следобед – и със Сатурн в Скорпион. Това бележи деня като по-труден и емоционално оцветен, въпреки Луната в Телец. А вечерта някои от вас може да се почувстват недостатъчно обичани или ценени, пренебрегнати и самотни.

Не позволявайте да ви обхващат депресивни състояния или пък да възникват конфликти в семейството и любовта.

В мунданен план са възможни инциденти в планината, на строежи, в мини, активиране на свлачища и т.н. Денят е неблагоприятен за големи капиталовложения и отпускане на заеми. В обществото може да възникнат дискусии, свързани с наболели въпроси за финансовата, социалната, образователната, законодателната сфери. В личен план денят е по-дисхармоничен за родените през третата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Звездите са по-благосклонни на този ден към родените под знаците и най-вече през третата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

Неделя

Неделният ден ще засили желанието ни за общуване, пътувания, търсене на разнообразие и промени. По-адаптивни сме в такива дни. Благоприятен ден за интелектуални дейности, за писане, обучение, пътувания, телефонни разговори, четене на книги и занимания с техника.

В часовете между 00:52 и 03:16 българско време на 12 юли Луната в Телец е „без курс“. В 03:17 часа тя преминава във въздушните променливи Близнаци.

Луната прави неблагоприятен аспект с Нептун, а това изисква от нас да не бъдем крайно доверчиви, защото са възможни измами и кражби, както и разочарования в интимен план. Ставаме твърде чувствителни и склонни към меланхолия.

Какво пък, денят е чудесен за отпускане и релакс.

Не бива да се прекалява само с алкохола и да се претоварваме психически. По-уязвими на този ден са родените под знаците и предимно през първата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Отработете неблагоприятният аспект като малко ограничите контактите. Слушайте приятна за вас музика, гледайте хубави филми, отворете старите албуми със снимки и се потопете в спомени. В неделния ден звездите обещават повече хармония, разбирателство с околните и приятни изживявания за родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще сте изпълнени с енергия и добро настроение, а контактите ще са ползотворни и разтоварващи.

Очаквайте хороскпа за следващата седмица с обновяване по дни

Маргарита Паскалева,

Лечители.бг