Извънземна афера подобна на случая Розуел от 1947 г. се е разиграла само преди дни в Канада. На 18 февруари 2015 г. десетки жители на индиански резерват са видели НЛО, съобщава порталът на България  за гадание и мистика „MagicBul.net“. Родният емигрант Владимир Христов, който е алтернативен лечител разказва, че летящата чиния започнала да прави кръгове, след което са е разбила в замръзнало езеро в района. Когато хората се приближили видяли с изумление, че апаратът има форма на космически кораб, който до тогава били виждали само във фантастичните филми.

„Веднага дойдоха военни, изгониха ни, а сега не дават и пиле да прехвъркне там“- това разказал пред местен репортер един от 8-те рибари, които станали най-близки очевидци на НЛО-катастрофата.

В регионалните медии също изтекоха снимки, които показват наистина присъствие на военна техника в периметъра на инцидента. На запитвания от страна на гражданите униформените обяснили, че се касае за необявено военно учение.

Според разказите на очевидци летящата чиния е катастрофирала индианския резерват Джакхед, в провинция Манитоба. Канадската армия, пък е струпала своя техника по северния бряг на близкото езеро. Те заплашвали всеки, който се опитва да направи снимки. Все пак двама очевидци успели да щракнат с мобилните си телефони чинията при залез слънце.

Други от местните съобщават, че операцията по изваждането на обекта е продължила ден и половина. Първо дошли униформени с моторни шейни, които закачили въжета, докато огромни камиони изтеглили летящия апарат. Той се бил забил косо в леда.

Малко преди сблъсъка, пък момче, успяло да услови с камерата си странни светлини в небето и да ги пусна под формата на клипче в мрежата за видеосподеляне „Ю туб“.

Междувременно канадец, пък съобщава, че човек с професионален апарат е направил снимки с вариобектиа си, но скоро след това е бил обграден от униформени служители, а техниката му била конфискувана.

Още подробности може да прочете тук

Лечители.БГ