Новолунието е идеалото време да сбъдем мечтите си. За целта обаче трябва да напишем желанията си на хартия (виж по-подробно в хороскопа за Понеделник). Космическият момент сега е още по-особен, защото Луната влиза в космически Съюз с планетата на интелекта и менталната енергия Меркурий.  Сега обаче не трябва да мислим с логиката, а със сърцето. Логиката е изключена, защото първата планета тръгва наобратно по хорозонта т.е. влиза в ретроградния си цикъл.

„Легендарната способност на ретроградния Меркурий да предизвиква объркване и хаос ще изпираме на гърба си. От 19 май до 11 юни 2015 година настъпва период, за който се казва, че разписанията може да “отиват на вятъра”, добре подготвени планове може да “дерайлират”, може да се появят недоразумения и недоверие във взаимоотношенията, компютрите често да дават дефекти, имейлите, паричните преводи, колетните пратки или самолетните багажи да се губят, а преговорите да зациклят“. Това заявява астрологът Татяна Янковска в своя седмичен хороскоп за „Лечители.бг“. След кратък увод следва и подробния седмичен хороскоп, с който може да се съветвате всеки ден. Не пропускайте и най-важните звездни тенденции в традиционната „Седмицата в резюме“ в края на астро-анализа ни.

Още периодът на ретрограден Меркурий се характеризира с факта, дори за скептиците, че около настъпането му транспортни произшествия зачестяват, а Природата не спира да ни изненадва с вулкани, циклони, земетресения, наводнения. Бизнесът, политиката, дипломацията, банковата сфера, икономиката може да се изправят пред неочаквани ограничения, стачки (на медиците, миньорите), забавяния и възпрепятствания, водещи до объркване, напрежение и тревога. Именно тази статистика е причината астролозите традиционно да препоръчват по време на ретрограден Меркурий, ако има възможност, да се отложи подписването на перспективни договори за времето след 11-15 юни. Звездите изрично предупреждават, че всеки план, направен под влияние на ретроградния Меркурий, може да се наложи да бъде ревизиран.

Внимание! Романтични, приятелски или делови взаимоотношения, които слагат своето начало по време на ретроМеркурий, е много вероятно да претърпят неочаквани завои и обрати.

След приключване на ретроградния период (на 11 юни 2015 г.) бизнесмените могат да станат колебливи, да променят решенията и целите си, а хубавият флирт да няма продължение!

Да, може да си вземем отпуск и да тръгнем на пътешествие, но все пак трябва да се има предвид, че тогава пък може да се появят проблеми с отлагане на полета или загуба на багажа.

Особено сложен е периодът от 19 до 30 май 2015 година. Това е времето на т.нар. “ретрограден Епиметей (Епиметей е брат на Прометей от гръцката митология)”, като най-нестабилни са дните 18, 19, 20 май.

През периода 18-19 май до 30 май 2015 г. съставянето на планове може да е затруднено, а събитията сякаш започват собствен живот.

На 19 май в 04:50 ч. (българско време) Меркурий става стационарен, а денят минава под знака на напрежението и несигурността.

Внимание! Ако времето от 18-19 май до 30 май 2015 г. е изпълнено с объркващи събития, това е ясен сигнал, че в периода преди 19 май умът ни е бил твърде погълнат от текущите събития и не сме “разчели” правилно житейските знаци, които са сигнализирали за евентуално забавяне и възпрепятстване на плановете ни.

Астро-теоретически времето от 18 до 30 май 2015 г. е време, когато се прилагат големи усилия за съзнателни размишления над причините, породили забавянията. В този процес Подсъзнанието участва изключително активно, изнасяйки на повърхността – с посредничеството на Меркурий – прелюбопитни прозрения, до които няма как да се достигне без енергията на напрежението, породено от всевъзможните и най-неочаквани пречки, които са необясними “като гръм от ясно небе”.

Тъй като живеем в епохата на информацията, явно се забелязва нарастваща значимост на циклите на Меркурий в съвременния живот. И една от причините за засиления интерес към ретроградния Меркурий би могла да бъде потенциално лечебното послание, а именно – да действаме по-умерено, за да успеем да синхронизираме Душата си с неща по-сакрални (по-свещени) и трансцедентални от нашите обичайни светски интереси.

Ползата от ретроградния Меркурий – за подобряване за здравето и качеството на живота ни е огромна. Защо? Защото докато при директното си движение Меркурий благоприятства логичния, рационалния ум, управляван от лявото мозъчно полукълбо, то ретроградният Меркурий пробужда нашето по-загадъчно, по-интуитивно, по-магическо, по-вълшебно и образно мислене и възприемане на света, подвластно на дясното мозъчно полукълбо.

Нима е случаен фактът, че след приключване на ретроградния цикъл (11-15 юни 2015 г) вероятно ще сме обновени, освежени и вдъхновени от нови идеи, за които сега дори и не подозираме.

Накратко – добре е от 18 май до 15 юни 2015 г. и особено в периода 18-30 май да планираме повече време за почивка, за повечко сън, да намерим време за срещи с изкуството, за медитация, за срещи със стари и верни приятели…

И така – когато Меркурий спира и е стационарно-ретрограден – няколко дни преди и няколко дни след точния час (04:50 ч. на 19 май) са възможни изненадващи, дори драматични, а някъде разрушителни промени на обичайния житейски ритъм, които може да изострят сетивата и нервите ни до краен предел. В делови и личен план може да се появяват сгъстените облаци на объркване и безпорядък.

Специално за настоящия ретрограден цикъл на Меркурий, астропосланието е: да преоценим някои свои дълготрайни предразсъдъци и вярвания, за да открием, че нашият обичаен мисловен модел е вече остарял и непродуктивен. Нуждаем се от повече благородство и мъдрост в областта на комуникациите, медиите, културата и изкуството, на деловите и романтичните взаимоотношения, от по-свеж и ведър подход в дипломацията и политиката.

Най-яркото, най-ценното послание на ретроградния Меркурий за периода 18 май – 11 юни 2015 г. е да осъзнаем силата на думите. Както всички мистици ни учат, нашите мисли са Живата сила, която оформя Нашата Реалност. Начинът, по който мислим, формира невидимата инфраструктура на всекидневния ни живот. Всеки ден с мислите си ние “създаваме”, “разказваме” и правим сценария на дните на седмицата, на месеца… Протичащият в душата ни разказ е пластичната субстанция (фината енергия и фината материя), които направляват събитията в живота ни.

Затова, ако правилно се съюзим с Меркурий – бога на общуването, на думите и речта, призовавайки и възползвайки се от неговата трансформираща съзнанието ни сила и черпейки от мъдростта на Подсъзнанието (отново чрез посредничеството на ретроМеркурий), можем да променим качеството на живота си. Това са и най-ценните дарове на ретроградния Меркурий конкретно през този ретрограден период (19 май – 11 юни 2015 г.).

ПОНЕДЕЛНИК, 18 МАЙ

Силно наелектризиращи, днес привличаме онези, които ценят авангардните идеи.

Настъпването на Новолунието в 07:13 ч. в Телец улеснява реализацията на творческите ни намерения. Знакът Телец има много сериозно отношение към парите, чувствените удоволствия, постоянството, търпението, самооценката, освобождаването от … ината. Телец е свързан още със собствеността, материалния комфорт, финансовото изобилие, ароматите, благодарността, доверието, напредването стъпка по стъпка, противопоставянето на Промяната.

С други думи, днес в 07:13 ч. е добре да декларираме ясни намерения, специално формулирани в сегашно време – например “Здравето ми е отлично”, а не в бъдеще време – “Здравето ми ще бъде отлично”. Разликата е изключително съществена. Деклариране на намерението в сегашно време привлича пожеланието в днешната реалност, а не го отлага в неуточнено бъдеще. По принцип, правилно формулираните намерения могат и да се записват на лист до 15:13 ч., но … В случая са налице две особености: непосредствено след Новолунието, настъпващо в 07:13 ч. се появява период, който продължава до около 13:00 ч. През това време звездната енергия не подкрепя реализацията на проекти. Тоест, намеренията ни от 07:14 ч. до около 13:00 ч. не влизат в резонанс със звездни енергии.

В тази връзка нашите намерения могат да се напишат в интервала от 13:00 ч. до 16:00 ч и малко след това (до края на деня може да пишете желание и да ги визуализирате).

Намеренията могат да се напишат, като тяхната насоченост като съдържание следва да се уточни добре. В декларирането на намерения след 13:00 ч. вместо пожелания, свързани с материално или сексуално благополучие, е добре да доминират намерения, подобряващи лекотата в общуването, уталожване на психическото напрежение, подобряване взаимоотношенията с близки, роднини, съседи, колеги, състуденти, както и възстановяване здравето на дихателната система.

Иначе казано, за да бъдат нашите декларирани намерения в синхрон със звездите, следва да подходим информирано: характерът на намеренията, декларирани наум в 07:13ч. е добре да има материална насоченост, свързана с изобилието по отношени на финикийските знаци, имотното състояние, възстановяване на хармонията с Природата или подобряване на сексуалните контакти.

Теоретично, насоката на декларираните намерения, които могат и да се напишат на лист, следва да е свързана с подобряване на междуличностните взаимоотношения и търсенето на по-голяма лекота при обработката и усвояване на голям обем информация.

Тук е мястото да се посочи, че е повече от желателно всеки човек да има изработен личен, индивидуален хороскоп и декларирането на намерения да е в съзвучие с астротенденциите в рождената звездна карта!

Важно! За всеки човек веднъж в годината има период от поне двайсетина дни, когато човек всеки ден може да извършва деклариране на намерения, като шансът да се реализират е много висок!

Като цяло денят е по-труден за хората с по-ниско кръвно налягане! Активността, трудоспособността и вниманието може да са понижени. Това през целия ден ще създава предпоставки за инциденти, аварии и пътно-транспортни произшествия!

Понеделник, 18 май, не е благоприятен за решаване на финансови въпроси, както и за подписване на важни договори, особено и като се има предвид, че сме в навечерието на стартирането на ретроградния Меркурий.

Не е желателно да се оформят кредитни ангажименти.

По-добре е човек спокойно да седне и да планира, какво иска да постигне в краткосрочен план. Може и в дългосрочен план, като се има предвид, че на плановете, “родени” по време на ретрограден Меркурий, след приключване на този период обикновено се правят “ревизии”.

И така, в понеделник, 18 май, може да декларираме намерения, без да обсъждаме плановете си – дори и с най-близкото служебно или лично обкръжение. Руснаците казват: “Най-добре опазената тайна е тази, която оставяш при себе си”.

Пътуването, шофирането и общуването изискват концентрация и бдителност, поради повишен риск от технически аварии, инциденти и пътно-транспортни произшествия.

ВТОРНИК, 19 МАЙ

Във вторник, 19 май, в 04:50 ч. Меркурий става стационарен, после ретрограден и официално започва “шоуто” на … Магьосника и Мистика Меркурий.

С други думи – във вторник, 19 май, настъпва официалното начало на знаков период на Промяна, когато (до 11-15 юни, 2015 година) животът, такъв, какъвто го познаваме, може да изглежда нестабилен, непостоянен, хаотичен, непредвидим и извън контрол. Три седмици събитията могат да изглеждат така, сякаш преднамерено искат да сменят фокуса на вниманието ни и да го насочат в друга посока

Внимание! Това не е непременно “лошо” време, но определено е значим и ярко открояващ се със своята преходна характеристика времеви интервал, който със сигурност ще намери начин да ни покаже “следа”, която отговаря много по-точно на най-дълбоките потребности на нашето сърце и на нашата Душа.

Като цяло денят се отличава с нестабилност и смайващи решения на всяко равнище – световно, международно, регионално, институционално, политическо, банково, корпоративно, медийно, лично, романтично.

Новините – коя от коя по-сензационна, по-претенциозна и претендираща за достоверност, ще се състезават за вниманието ни, променяйки облика си като депутат, трупал дълъг парламентарен опит, прелитайки като пчеличка от една партия към друга…

През тези дни – понеделник, вторник, сряда, четвъртък (18, 19, 20, 21 май) вероятността да бъдем изненадани от неочаквани решения и действия на най-високи институции е много голяма, а сюрпризът – пълен! Накратко – ще се окажем пред свършен факт!

Във вторник се поставя началото на триседмичен период, когато вътрешната работа по собственото ни самоусъвършенстване или заниманията с големи творчески проекти ще бъде много ефикасна и много по-плодотворна в сравнение с външната активност!

На практика от днес (18 май) до 11-15 юни 2015 г. ситуациите в кариерата, бизнеса, обществения живот ще се движат на “забавен каданс”, сякаш за да проумеем къде и какво следва да променим, за да сме в по-голям синхрон с желанията ни за повече изобилие и благополучие.

СРЯДА, 20 МАЙ

Разковничето към успеха сега се нарича равновесие и умереност.

Добре е да се внимава с темперамента днес, когато всички са настроени войнствено и някои преговори може да зациклят. Никой не е склонен на отстъпки. Могат лесно да ни предизвикат на разгорещен дебат на теми, които би било по-добре да не бъдат засягани!

В сряда, 20 май, клюките “вървят” като топъл хляб, като всеки упорито отстоява убежденията си, а подозрителността и коварството са повишени.

Днес клюките, слуховете и сензационните новини се разпространяват светкавично, без да се отдели достатъчно време за проверяване на фактите и източниците на новините.

Желанието да се общува като се говорят необмислени неща, без да се съобразяваме с чувствата на другите, може да причини конфликти с колеги или шефове.

Внимание! Днес е възможно неочаквано забавяне, дори проваляне на някои очаквания. Резултати, разбира се, ще има, но те няма да са постигнати с лекота и може би няма да са оформени точно според предварителните ни желания.

С други думи – предварителната ни програма за деня ще претърпи многобройни метаморфози в движение, като в крайния ефект малко трудничко ще се разпознае първоначалния замисъл!

Най-добрият начин на действие вероятно е просто да приемем, че днес не може да се постигне напредък от голямо значение.

Важно! При условие, че е възможно, по-добре е да се поизчака по-спокоен момент, за да се завърши работата по сключването на договори, защото подписването им сега може да наложи тяхното преразглеждане в бъдеще.

ЧЕТВЪРТЪК, 21 МАЙ

Звездната препоръка за днес е да не правим генерални изводи, от това, което ще чуем.

Внимание! Днес има тенденция хората – и в кариерата, и в бизнеса, и в личен план – да са много самоуверени и да се опитват да наложат своите идеи, виждания и разбирания на другите, без много да се съобразяват с гледната точка на отсрещната страна.

Влиятелните и високопоставени фигури, разполагащи с финансов ресурс, обезпечаващ съответно и пропорционално на него влияние, могат да се опитат да действат безапелационно и категорично – до арогантност, а някъде (в световен план – до бруталност). В по-нажежените от конфликти зони (най-вече в световен мащаб) реално са застрашени не само правото и живота на мирното местно население, но под угроза от унищожение може да са културни и исторически ценности!

Ситуацията може да е доста сериозна и да изисква спешни и координирани международни действия.

В четвъртък на дневен ред ще бъдат поставени въпроси от юридически, политически и финансов характер, като към съответните проблеми ще има повишен обществен интерес.

Денят ще донесе много вълнения на известни и влиятелни публични фигури, свързани с политиката, медиите, културата, дипломатическата, банковата сфера. Повишеният обществен интерес към най-горещите теми на деня ще намери удовлетворителен и прозрачен отговор, който обаче ще разбуни духовете.

И няма как да се случи нещо друго, при положение, че сега сме в царството на ретроградния Меркурий! Той в пъти усилва недоверието и недоразуменията между хората. Това от своя страна може да предизвика прибързани решения и действия със сериозни и трудно поправими последици.

Внимание! Звездните съчетания в четвъртък са твърде мощни и по-динамичните и нетърпеливите могат да потърсят и приложат като аргумент заплахата от прилагане на сила. В общуването на всяко ниво – международно, регионално, политическо, дипломатично, юридическо, може да се прояви безапелационна волева жилка, която може да отблъсне другите поради явната си категорична и смайваща безпощадност!

Внимание! Фигурите, разполагащи с власт и влияние трябва да са бдителни към опасността да бъдат обсебени от собствените си лични цели, до степен да им липсва загриженост за хората, засегнати от техните конюнктюрни решения и действия.

Манипулациите, лъжите, измамите и явните фалшификации през тези дни и особено в четвъртък, могат да достигнат наистина епични размери.

Днес светлата и тъмната страна на силата са еднакво мощни. Трябва да сме бдителни и да не се поддаваме на натиск, манипулация, на шантаж или провокации.

Всеки документ, под който поставяме своя подпис, следва най-внимателно да бъде проучен и консултиран предварително с експерти и юристи!

В четвъртък, 21 май, всяка сфера на живота (здраве, кариера, бизнес, любов, деца, абитуриенти, … ) както и проблеми, свързани с банките, образованието, дипломацията, религията, рекламата, хазарта, туризма изискват най-висока степен на мъдро, отговорно и далновидно отношение. Защото днес нещата се случват!

Искаме или не, събитията днес са факт, независимо от това дали ни харесват или не!

Накратко – в четвъртък, 21 май, звездите предизвикват явна промяна и се стига до категорично придвижване в нова ситуация.

И още нещо – предстоят и ще се случат многобройни административни реорганизации и трансформации, изискващи адаптиране към тези фундаментални реформи.

ПЕТЪК, 22 МАЙ

В много отношения денят е сложен.

Някои взаимоотношения в служебен план достигат до критична точка, тъй като стресът, напрежението или завистта излизат на повърхността. Някои от най-проблемните и обтегнати отношения може да приключат, а други ще бъдат трансформирани.

Внимание! Вероятността за уволнения, съкращения, оставки е много голяма.

Денят е неподходящ за окончателно подписване на големи финансови споразумения, както и за сключване на крупни сделки.

В петък, 22 май, често ще се налага в движение да се прави корекция на предварителната програма за деня, тъй като предварителните уговорки поради стечение на обстоятелствата трудно ще се спазват. Дори някои предварително планирани делови срещи все пак да се състоят, резултатите от тях на този етап може да не са съвсем в сихрон с очакванията ни.

Денят не е подходящ за поставяне на ново начало в бизнеса или кариерата, но повишената ни работоспособност е гаранция, че задачи, изискваща отговорно отношение, методичност и търпение могат с успех да бъдат решени, а дълго отлагани работи да “тръгнат” към довършване. Днес сме едновременно рационални и интуитивни, а острата ни наблюдателност, проницателност и съобразителност ни дават възможност да се появим там, където най-малко ни очакват. Някъде може да се направят разкрития, а някъде може да има и разобличения, които ще смутят силно и враговете, и приятелите ни!…

Петък, 22 май, може да донесе много стрес и напрежение на политиците, банкерите, психолозите, хирурзите, анестезиолозите. Много професионални вълнения се очертават за онези, които са се посветили на военната кариера, на професии, свързани с борсата, продажбата на недвижими имоти, събиране на данъци. Сложни моменти може да има за съдия-изпълнителите, за застрахователите, за юристите, посветили се на наследственото право. Управителите на хотели и ресторанти, шефовете на театри, опери, музеи, както и работещите в тези институции може би ще изпитат осезаеми финансови притеснения.

Проблеми с финикийските знаци са възможни и при архитектите, при тези, които се занимават с интериорен или графичен дизайн, както и при миньорите.

Между другото, има астротеоретична опасност от трудови злополуки в мините, затова е добре да се вземат своевременни превантивни мерки.

Днес са възможни и изключителни творчески постижения, но само при онези, които са способни да съхраняват вътрешното си равновесие, независимо от стресиращите външни обстоятелства. Нещо повече – има хора, които са способни да трансформират напрежението, възникнало от сложни обстоятелства, във … артистично вдъхновение.

Като цяло, звездите подсказват за време на значими промени в ценностната система, във финансовото състояние, в служебните позиции, в социалния статус, както и в любовта.

По отношение на финансовото състояние, на служебния или социалния статус са възможни крайни обрати! Теоретично не са изключени фалити, банкрути, както и мистериозно забогатяване, включително и по линията на трудно, но реално отпускане на големи кредити. Мащабни проекти, подготвяни от няколко месеца могат през тези дни да “тръгнат” към реализация, която да е съпроводена и със съответните финансови постъпления.

Поради доста сложните астроконфигурации, сега ще посоча някои астротенденции при съответните зодии. Това са възможности, с които е добре човек да се съобрази, тъй като те ще са валидни не само в петък, а и за по-продължителен период.

ОВЕН – В кариерата използвайте Вашия усет за напредък и амбиция, но се въздържайте да предизвиквате тези, които са по-висшестоящи от Вас. Не се въвличайте в игри за власт!

ТЕЛЕЦ – Потърсете компетентен съвет, ако имате проблеми със закона, но не вземайте инициативата за юридическите дела. Погрижете се за здравето на роднини.

БЛИЗНАЦИИзбягвайте финансовите рискове. Бъдете бдителни към здравето и към дълговете. Запознайте се изключително внимателно с написаното в договора, ако е необходимо да вземете заем или да ипотекирате имот.

РАК – Напрежението в деловите и личните Ви връзки може да нарастне. Дълго трупано недоволство или възмущение от партньорско поведение може да излезе на повърхността и да достигне до критична точка. В резултат – някоя близка или делова връзка може да бъде прекратена.

ЛЪВ – На всяка цена не влизайте в конфликти в работата или с хора от близкото обкръжение – подчинени, помощен персонал, съседи. Задават се промени на работното място. Не изгаряйте мостовете след себе си. Отделете време за себе си и своето здраве.

ДЕВА – Любовните срещи могат да са интензивни, завладяваща фикс идея или всичко това заедно, но недоверието и недоразуменията, типични за ретроМеркурий, съчетани с други сложни астроконфигурации могат да предизвикат края на някоя връзка. Децата Ви може да изследват Вашите и техните граници на търпението! Посветете се на творчески проекти. Избягвайте екстремните спортове и екстремните житейски ситуации.

ВЕЗНИ – Възможни са промени в дома и семейството. Уверете се, че застраховките за имотите Ви са наред и са подновени. Ако нямате застраховки, мъдро е да се направят. Периодично проверявайте дома си за повреди или щети!

СКОРПИОН – Роднините Ви могат да се опитат да Ви манипулират, като се опитат да Ви вменят чувство за вина. Възможно е да възникнат неприятности със съседи или някакво сдружение. И мисленето, и интуицията Ви са на много високо ниво. Доверете им се.

СТРЕЛЕЦ – Пренаредете пространството в дома, работата, както и това на … ценносттната си система. Седмицата е сложна, поради засилен външен натиск спрямо Ваши важни, но непопулярни виждания. Запазете спокойствие и потърсете нови аргументи в подкрепа на своите ентусиазирани виждания.

КОЗИРОГ – Волята Ви в момента е диамантена, което ще Ви позволи да направите така, че желаните от Вас неща да се случват. Увереността Ви нараства. Използвайте волята и прозренията си мъдро, а не за да манипулирате и контролирате другите. Моментът е подходящ да отстъпите малко назад, да разширите хоризонтите си и да оставите поне някои от нещата в живота да се развиват по собствената им логика.

ВОДОЛЕЙ – Възможно е хора от най-близкото обкръжение – колеги, по-възрастни роднини, деца, да преминават през сложни житейски ситуации, свързани със здравето, с изпити, с приспособяване към предстоящи нови социални условия. Ще им помогнете с фината си настройка към Вашето шесто чувство, което може да Ви предложи ключовете да разберете по-добре себе си и другите. Можете да намерите подкрепа в езотеричната литература.

РИБИ – И през тази седмица ще срещнете поне няколко влиятелни личности, които ще подобрят Вашия живот и ще Ви изведат на по-високи житейски орбити. Трансформацията при Вас ще дойде по линията на приятелите, на разширяване и задълбочаване на контактите с нови групи хора и общности. Привличате към себе си проницателни и вдъхновяващи фигури, които могат да бъдат двигател на положителна промяна.

Внимание за всички зодии! В петък, 22 май, шофирайте с повишено внимание през целия ден, поради опасност от сложни инциденти.

Денят не е подходящ за изясняване на романтични отношения, както и за започване на нова връзка.

Желателно е да се избягват новите инвестиции, тъй като всичко, което е с висок процент на риск, може да има по-трудно развитие.

В петък, 22 май, ще ни се иска всичко, което ни заобикаля, да е красиво. Може да започнем да преобразяваме дома или градинката си.

Ще положим изключителни грижи за собствения си външен вид. Това ще окаже полезен ефект не само за романтичните завоевания, а и ще помогне за напредък в службата, в кариерата и в живота.

СЪБОТА, 23 МАЙ

Най-важното за днес е наистина да намерим време за отдих. Вярно е, че денят официално е почивен, но повечето сме свикнали да работим и през уикенда, довършвайки поизостанали професионални задачи.

Каквито и да са ангажиментите ни, ще бъде време да действаме по-ведро, по-спокойно, без големи емоционални и физически натоварвания, тъй като по обективни причини енергията ни ще бъде понижена!

Днес, а и през тези дни (20, 21, 22, 23, 24, 25 май) звездите донасят в живота ни точно това, което заслужаваме – печалби, постижения, успехи или … по-сложни ситуации, в резултат на отговорните ни или недостатъчни усилия в професионалната сфера или в личен план. Животът днес може да бъде много щедър, а може да е и доста строг …

Хубаво е да се избягват конфронтации с по-възрастни, по-консервативни и влиятелни фигури от най-близкото обкръжение – роднини или потърсили ни по работа шефове. Спортните занимания, екскурзиите в планината, пътуванията трябва да се извършват с повишено внимание, поради опасност от травми, навяхвания или други травми на опорно-двигателния апарат.

Днес има сложни астроконфигурации, които имат обхват на действие поне 5-6 денонощия преди и след 23 май. Определено трябва да сме по-внимателни към здравето, особено там, където съществуват хронични здравословни дискомфорти.

Много такт, разбиране, съпричастност и дипломатичност ще изискват и контактите с по-консервативни и високопоставени фигури.

Независимо от това, че денят е почивен, могат да бъдат провеждани делови срещи, които макар да са неофициални и евентуално доста сложни, могат да се увенчаят със стабилни успехи. Разбира се, добре е да се има предвид, че всичко договорено по време на ретроградния Меркурий, след 11-15 юни може да претърпи промени и да се стигне до предоговаряне на някои параметри. Важното е да се знае, че днес е възможно да се постигне напредък и в деловата сфера – въпреки почивния ден!

С други думи, днес може да получим похвала и да се стигне до договорености с влиятелни фигури, които са много скъпи на похвали и на финансови жестове. Това означава, че сме направили впечатление с отговорния си дисциплиниран и сериозен подход към поети ангажименти.

Накратко –независимо от ретроградния Меркурий, който е само “черешката на тортата” в една много дисциплинираща звездна картина, при личностите, доказали отговорен и творчески подход към поети задължения, може да се стигне до израстване в кариерата и поемане на големи и продължителни професионални ангажименти!

Съботният ден е богат на събития и емоции.

Денят може да е доста напрегнат за политиците, за дипломатите, за високопоставени фигури от администрацията, поради евентуалното възникване на някои по-сложни и деликатни ситуации от социален характер.

Във всяко отношение дните 21-26 май са сложни, напрегнати, поради по-високото икономическо, банково, политическо, социално, а дори и природно напрежение.

Въпреки някои по-сложни ситуации и в световен, и в регионален план, денят ще бъде изпълнен и с много жар, страст, с гостоприемство, с достатъчно печалби и въодушевление!

НЕДЕЛЯ, 24 МАЙ

Това е нашият светъл, красив празник!

Днешният ентусиазъм и безграничен оптимизъм ще събудят у нас желание към вършене на нещата с голям размах, без дори да спрем да помислим дали това е практично или дали е възможно! Точно в това е магията на днешния ден – в неговия ентусиазъм. Ентусиазъмът наистина е голям дар и неговата важност за нашия личен просперитет, а и за просперитета ни като народ и държава не трябва да бъде подценявана.

Хората, които притежават голям ентусиазъм, го приемат като даденост, правейки постоянно себе си и другите радостни и щастливи по един много естествен и непринуден начин. Невероятен късмет е да сме в кръга на ентусиазирани хора. Те непрекъснато излъчват повишено настроение и с него всичко изглежда възможно. Това радостно настроение е доста наситено с вдъхновение и съзидателни емоции. Вдъхновението е основната енергия, която ни подтиква да преследваме голяма, далечна и идеалистична цел с неизтощим устрем – без значение колко привидно непрактично или трудно е пътуването към тази чудесна цел.

Днешният празничен ден е изключително подходящ да включим нови хора в живота ни, някои от които могат изненадващо да станат наши добри приятели. Днес за пореден път ще оценим възможностите за “раждане” на приятелства в Интернет мрежата.

Работата над големи творчески проекти, независимо от празника, ще върви толкова по-гладко и въодушевяващо, колкото сме по-отзивчиви към новаторските, оригинални и позитивни промени.

Като цяло днес ще бъдем напористи, ведри и оптимистични в романтичните и социалните контакти. С лекота ще печелим възхищението на другите.

Шансът през обедните часове да получим добри новини е голям.

Днес неочаквано може да се появят нови възможност за напредък в кариерата и живота!

СЕДМИЦАТА 18-24 МАЙ 2015 г.В РЕЗЮМЕ:

През тази седмица е официалното начало (04:50 ч. на 19 май, вторник) на периода на ретроградния Меркурий, както и навлизането на Слънцето в знака Близнаци (11:45 ч. на 21 май, четвъртък).

Трябва да се отбележи и настъпването на Новолунието в Телец в 07:13 ч. на 18 май, понеделник.

Периодът на ретроградния Меркурий определено налага да се съобразим с неговите обичайни характеристики – да се избягва подписването на важни договори, да не се тръгва към генерални решения, да се общува по-дипломатично, съществуването на висок риск от недоразумения и недоверие, да не се търси изясняване на делови или лични взаимоотношения, да не се стартират нови и дългосрочни проекти, да не се възлагат надежди за продължителност на романтичните връзки “родени” през периода 19 май – 11 юни 2015 година.

Цялата седмица изисква повишено внимание при пътуванията с всички видове транспорт, като дните 18, 19, 20 май са особено нестабилни по отношение на разписанията, маршрутите и възможносттите за възникване на непредвидени ситуации!

Наред с ретроградния Меркурий налице са и други сложни астроконфигурации, изискващи повишено внимание в сферата на политиката, здравето, финансовата област, банките, правосъдието.

Механизмите на някои събития вече са влезли в действие – събитията ще се случат, независимо дали това ни харесва или не.

Естеството на астроконфигурациите носи промени и придвижване в нови ситуации, свързани със сериозна промяна. Понякога това ще изглежда много изненадващо и доста нежелано. Друг път промяната може да бъде възприета като дългоочаквано желано и радостно събитие.

С най-голяма вероятност ще се случат събитията, върху които сме фокусирали вниманието си продължително време.

Важно да се научим да успокояваме ума и да го насочваме към позитивни мисли. Защото дори само след няколко секунди съсредоточаване върху дадено нещо, ние активираме в себе си неговата честота (вибрация) и включваме в действие Законът за привличането.

Ясно е какво може да се случва, когато “въртим” в ума си страхове и отрицателни картини.

Да се научим да мислим позитивно – това е желанието на ретроградния Меркурий, който чрез неочакваните пречки и забавяния сякаш ни казва: “Имате способността да насочвате вниманието си накъдето си поискате, така че е възможно да го отвлечете от нещо нежелано и да го насочите към нещо желано. Не е трудно да промените мисловния (честотния) си модел, особено след като се убедите, че е възможно това да се направи постепенно – стъпка по стъпка. Когато осъзнаете – продължава Меркурий – колко е важно да мислите позитивно (което може да разберете по радостните чувства, които Ви обземат), тогава можете да отбележите бърз и сигурен прогрес към постигане на всичко, което желаете”.

Татяна Янковска,

Лечители.бг