Новата седмица започва с Луна във Везни „без курс“. Периодът ще трае от 04:42 часа българско време на 9 ноември до 06:02 часа на 10 ноември. С други думи това прави първия работен ден на новата седмица недостатъчно ефективен.

Денят не е благоприятен за важни срещи и нови начинания, за подписване на договори и споразумения, защото нямат шанс за успех и развитие в бъдещ план.

Вършете рутинни дейности и внимавайте за грешки на работното място. Не се учудвайте, ако сте разсеяни, липсва ви концентрация, забравяте или се обърквате в някакъв момент. Важното е да не се стига до инциденти. Денят е по-благоприятен като цяло за родените през третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Останалите осем знака на трета декада трябва да бъдат по-внимателни във взаимоотношенията си с близките и колегите, както и да не рискуват.

Вторник (10 ноември)

На 10 ноември Луната преминава през водния знак Скорпион. Тази позиция на Луната не е най-доброто място за нея, тъй като в такива дни хората са по-чувствителни, но и амбициозни, с много наситени емоции и желания, импулсивни, избухливи и в някои случаи отмъстителни. Тъй като това е знак, управляван от Марс и Плутон, в публичното пространство

се активира обсъждането на темите за борбата с престъпността, полицията, банките, данъчните структури, енергетиката и други.

Когато Луната преминава през Скорпион, се повишава интуицията ни и желанието да достигнем до дълбините на всеки проблем.

Предстои и Новолуние в Скорпион, което налага да направим своята преоценка на остарелите методи на работа, на взаимоотношенията с хора, които не ни носят удовлетворение и са изчерпани, т.е. трябва да „изчистим и изхвърлим остарялото и ненужното“ от живота си. Дори и да преживеете някои кризисни състояния, все пак те са необходими за пречистването и трансформацията ни.

Във Вторник Луната в Скорпион има хармоничен аспект с Нептун, което помага да имаме дълбоко, интуитивно разбиране за нещата. Разчитайте на вътрешния си глас при взимането на решения.

Денят е по-ползотворен за родените през първата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Особено ефективен се очертава денят за работещите в сферата на полицията, тайните служби, за лечителите и психолозите, за мистиците, за творците и за занимаващите се с духовни практики. Повече напрежение и затруднения могат да срещнат в ежедневието си родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и родените през първа декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Сряда (11 ноември)

На 11 ноември в сутрешните часове Луната образува благоприятни аспекти с Плутон в Козирог и с Юпитер в Дева, съвпада с Меркурий в Скорпион. Денят е най-хармоничен за родените през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Представителите на останалите зодиакални знаци, родени през втора декада, трябва да бъдат по-диалогични и търпеливи в ежедневието си. Ще мислим задълбочено и ще усещаме подсъзнателно ходовете на другите в определени ситуации. Денят е много ползотворен за научни изследвания и проучвания, за психологични анализи и търсене на скритата под повърхността информация. В мунданен план планетните аспекти предразполагат към намиране на решения, свързани с работата на протестиращите полицаи и е добре управляващите да се възползват от тях.

Внимание!

От 8 ноември Венера е в знака Везни и този знак не е свързан единствено с любов и красота. Това е знак на справедливостта и заедно с Юпитер имат отношение към закона и морала. Между 15 и 17 ноември, когато Венера ще премине съвпада си с Черната Луна (Лилит), след това на 22 и 23 ноември, когато прави предизвикателни аспекти с Уран и Плутон, ценностите и морала, а също

партньорските взаимоотношения и финансовото положение при някои хора могат да бъдат подложени на изпитания,

въпреки че Венера е в най-благоприятната си позиция по знак. В мунданен план са възможни големи финансови загуби, трусове на борсата, крупни обири на банки и на магазини за скъпа бижутерия, на всякакви скъпоценности. А родените под знаците и особено с Венера в Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да внимават за връзките си и взаимоотношенията с хората, които обичат.

Здраве

Новолунията са благоприятно време за провеждане на диети и изчистване на организма от токсините, особено при Новолуние в Скорпион.

Добре е също така да почистите и изхвърлите старите и ненужни вещи от дома, да обновите енергията.

На 10 и 11 ноември енергията ни е в своя минимум, като след 11-ти постепенно ще нараства заедно с растежа на Луната до Пълнолунието на 26 ноември.

От астро-биоритмична гледна точка на 10, 11 и на 12 ноември не се препоръчват операции на дебелото черво, сфинктера, простатата, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ринопластика, корекции на полови органи, пиърсинг и татуировки. Хирурзите да бъдат по-внимателни в работата си за грешки.

Времето – в някои райони в сутрешните часове може да има мъгли и разкъсана облачност на 10 и 11 ноември, но през деня времето е по-вероятно да бъде слънчево, въпреки Луната в Скорпион. На 11-ти може да се очаква усилване на вятъра и променливост. В хороскопа на Новолунието има индикации за едни типични за сезона следващи дни през седмицата 11 – 17 ноември, без валежи. Влажността може да бъде повишена, както и да има мъгли в ранните часове, особено на 12, 15 и 16 ноември.

На 12 ноември Луната преминава през последните градуси на знака Скорпион. На този ден тя образува хармоничен аспект с Марс, което е благоприятно поне от гледна точка на аспект, ако не на знака, в който се намира. По-лесно ще се постигат целите, дори и да се наложи да се прояви характер, ако не сила. Натискът и манипулативното поведение не са за препоръчване. Ако се изправите директно срещу проблема и заявите ясно и категорично своята позиция и мнение, ще се удивите от резултатите. Денят е успешен за спортистите, военните, полицията, пожарната и всякакви други марсови професии. На дневен ред в обществото могат да бъдат теми касаещи престъпността, енергетиката, финансовите въпроси, управлението и властта.

Четвъртък (12 ноември)

Звездите на 12 ноември са по-благосклонни в личен аспект към родените предимно през трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. За родените под знаците и най-вече през трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец в по-малка степен космичната енергия е по-дисхармонична поради предизвикателния аспект на Луната към вашето Слънце. Необходимо е малко повече разбиране и приемане несъвършенствата на другите.

Възможни са изблици на гняв, твърде високи изисквания и липса на желание за компромиси. Само не забравяйте, че негативните чувства и мисли тровят и вас, затова по-добре се настройте позитивно и сдържайте емоциите си. В интервала между 16:54 и 17:14 часа българско време Луната е „без курс“, след което в 17:15 часа преминава в огнения знак Стрелец.

Вечерта на 12 ноември енергетиката се хармонизира за родените през първа декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Луната в Стрелец ще ви вдъхновява, ще ви ентусиазира, ще се радвате на топлота в обкръжението си, ще сте изпълнени с надежди и мечти. Благоприятният аспект на Луната с Венера във Везни ще ви зарежда с чар и ще сте като магнит за противоположния пол, особено младите представители. За родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, а в по-малка степен и за първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог вечерта не се очертава така хармонична. Навлизайки в знака Стрелец, Луната съвпада със Сатурн и заедно образуват дисхармоничен аспект квадратура с Нептун. Възможно е някои от вас да се чувстват самотни и тъжни, разочаровани от близък човек или от живота като цяло. Съвпадът на Луната със Сатурн създава предпоставка за депресивни състояния. Липсва гъвкавост в отношенията. При други представители са възможни грижи около възрастен човек или друг член на семейството. Отношенията могат да станат по-обтегнати с роднините. Опитайте се да не се влияете от настроението или от чуждите емоции. Пуснете си музика, гледайте приятен филм, четете интересна и завладяваща книга. Уединете се и премълчете, ако усетите, че се задава „буря“. Изключете мазните и пържени храни, не прекалявайте с количеството храна или алкохол – уязвими са черният дроб и жлъчката.

Петък (13 ноември)

В сутрешните часове на 13 ноември енергетиката е все още под влиянието на аспектите, активирани от вечерта на 12-ти и тези часове ще са също така по-неблагоприятни за родените през първа декада на Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. За онези от вас, които имат правилна преценка за хората и различните ситуации, и съответно се стремят да разрешават проблемите с добър тон и компромиси денят ще протече доста по-успешно и спокойно, отколкото за хората, които нямат желание да отстъпят и да съобразят с другите по някои въпроси.

През втората половина на деня Луната вече навлиза във втора декада на знака Стрелец, а в късния следобед активира неблагоприятен аспект с Юпитер в Дева. Втората половина от деня може да бъде по-трудна за родените вече през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог, най-вече за хората, които позволят на емоциите да ги завладеят и излизат извън контрол, както и за онези, които решат да използват непочтени или незаконни методи и средства за постигане на високите си цели. Някои от вас може да са твърде ентусиазирани и с прекалена вяра във възможностите си, да са склонни към преминаване на всякакви граници и към рисковани действия.

Опитайте се да не прекалявате и да се придържате към установените правила.

Денят е по-благоприятен за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. През първата половина на деня имате шанс за добри печалби, за приятно настроение и хармонични взаимоотношения с околните. Марс, който от 13 ноември също е във Везни, ще ви зарежда с енергия и сили да постигате всичко с чар и дипломация. Хармоничният аспект на Луната и Уран в Овен ще ви носи неочаквани възможности и изненадващи развръзки. Вечерта е чудесна за срещи с приятели и приятни за вас хора. Не прекалявайте с флирта, за да не разочаровате партньора си.

Събота (14 ноември)

 На 14 ноември Луната все още е в знака Стрелец, като от 05:18 часа българско време до 02:21 часа на 15 ноември Луната е „без курс“. Съботният ден се отдайте на активна почивка, а ако сте на работа, вършете предимно рутинни задачи. Избягвайте рисковани действия и внимавайте за пожари или експлозии. Денят е по-благоприятен енергийно за родените през трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Луната в Стрелец поне ще ни зарежда с ентусиазъм и добро настроение. Денят е по-дисхармоничен за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог, родени през трета декада на знаците.

Неделя (15 ноември)

На 15 ноември в 05:19 часа Луната преминава в земния знак Козирог. През следващите 2 – 3 дни ще бъдем доста по-земни в желанията си, по-организирани и сериозни. Ще подхождаме отговорно към задачите си. Не бива да бягаме от отговорности, а да ги приемаме по естествен начин. Неделният ден е по-благоприятен за родените през първа декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната образува с вашето Слънце и с Нептун хармонични аспекти, които ще повлияват положително на взаимоотношенията ви с хората, на физическото и психическо състояние, както и на настроението ви. В същото време Луната образува и дисхармонични аспекти с Марс, а в ранните вечерни часове и с Венера във Везни. Те могат да направят деня на родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за родените през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей по-напрегнат, а взаимоотношенията с околните – по-трудни. Не влизайте в конфликти и се опитайте да бъдете по-гъвкави. Квадратурата Луна – Марс е доста стресова и конфликтна, а не бива и да се рискува, за да се избегнат финансови загуби, скандали или инциденти.

Маргарита Паскалева, очаквайте тук тенденциите и за следващите дни от седмицата

Имате въпрос за работа, любов, бизнес, образование? – допитайте се до експертите в портал №1 за прoгностика MAGICBUL.net

Лечители.бг