Понеделник (12 октомври)

Новата седмица стартираме на 12 октомври с „балсамична“, невидима Луна във Везни преди Новолунието на 13 октомври. Денят е белязан с по-предизвикателна енергетика от една страна заради „скритата“ Луна и втори път заради точната опозиция между Слънцето и Уран. Емоционалността трудно ще бъде контролирана от някои хора, а и действията на други ще бъдат по-скрити и потайни.

12 октомври се очертава в личен план по-неблагоприятен за родените предимно през втората декада на Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби. Енергията и концентрацията ви са намалени. Може да чувствате вътрешно напрежение, да ви предизвикват с поведението си към конфликти.

Премисляйте добре преди да говорите или направите нещо, внимавайте за инциденти.

Най-важното за този ден е стремеж към баланс във всичко.

Денят е по-успешен като цяло за родените през втората декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Но въпреки това не е подходящ за нови начинания, финансови операции и скъпи покупки. Сега е момента да направите своите планове за следващия месец и ако има нещо, на което да дадете старт, то нека е след 13 октомври. Във вечерните часове не прекалявайте с храненето и особено със сладките храни и десерти, а също и с алкохола.

Вторник (13 октовмри)

На 13 октомври Луната все още е във въздушния кардинален знак Везни като в 03:06 часа българско време е Новолуние. От 03:06 часа на 13 октомври до 00:38 часа на 14 октомври Луната е „без курс“.

Новолунието е на 19 градуса във Везни в опозиция с Уран в Овен. Както на 13 октомври, както и в рамките на около месец след него повече напрежение ще усещат в живота и ежедневието си родените през втората и трета декада на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Ще се чувствате емоционално мотивирани, но бъдете внимателни за неприятности и инциденти, за съдебни дела или проблеми с властта, за финансови загуби, за конфликти с интимните партньори или с началници.

Не предприемайте нови начинания и рисковани действия в рамките както на деня, така и през следващите 3 – 4 седмици.

13 октомври е по-положителен ден за родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, въпреки Луната „без курс“.

Денят не е благоприятен за всички по отношение на провеждане на важни лични или делови срещи, за взимане на дългосрочни решения и подписване на договори и споразумения.

Вършете основно рутинна работа на този ден. Родените през втората и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби може също да чувстват емоционален дискомфорт на 13 октомври, тъй като може да се наложи да следвате чужди нареждания, да се съобразявате с мнението на някого без да имате възможността за избор или да изкажете вашето мнение. Опитвайте се да се приспособите към конкретните условия и хора, за да избегнете конфликти или недоразумения.

Здраве

От астро-биоритмична гледна точка на 13 октомври не се препоръчват въобще оперативни интервенции и най-вече на бъбреците и бъбречните легенчета, поясните прешлени, яйчниците, далака, липосукция на бедрата, пластични операции и естетически корекции. Денят е благоприятен за провеждането на лунната диета и изчистването на организма от натрупаните токсини.

Какво ме чака в работата, любовта,бизнеса, образованието?-попитай експерта Маргарита Паскалева

Времето

Времето – на 13 октомври може да се очаква разкъсана облачност, усилване на вятъра, а в някои планински райони и в южните части на страната са възможни и бури.

Сряда (14 октомври)

В 00:39 часа на 14 октомври Луната преминава в знака Скорпион. Повишават се интуицията, упоритостта, амбициите, безпокойството и импулсивността.

В такива дни у някои хора се засилва чувството ревност и отмъстителността.

Желанията и емоциите са много по-интензивни, а преживяванията – дълбоки.

Луната в Скорпион с хармоничните си аспекти към Венера в Дева и Нептун в Риби ще се отразява по-благотворно в интимните и делови връзки, във финансов план на родените под знаците и предимно през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Може да очаквате добри приходи и ползотворни контакти. На успехи могат да разчитат работещите в тайните служби и в полицията / прокуратурата при разкриването на тайни и престъпления, психолозите, лечителите и работещите в сферата на изкуството. Звездите на този ден са подредени по-неблагоприятно като цяло за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

В кои точно сфери ще се прояви тази дисхармония зависи от личният хороскоп на всеки човек.

Вие се опитайте да не предприемате рискове, да не влизате в конфликти и да не извършите нещо незаконно, макар и несъзнателно. Скорпионите от първа декада са разделени на два лагера – тези, които по рождение имат благоприятни аспекти към рожденото си Слънце, няма да усетят толкова силно неблагоприятното въздействие на Скорпионската Луна. Можете да започнете нови проекти и да очаквате по-положителни следващи дни. Но, ако имате негативни аспекти към Слънцето, тогава попадате в графата на зодиакалните знаци, при които влиянието се предполага да не бъде особено положително на този ден.

Здраве

На 14 октомври не се препоръчват операции на дебелото черво, сфинктера, простатата, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ринопластика, корекции на полови органи, пиърсинг и татуировки. Тези препоръки не важат за спешните и неотложни ситуации.

Времето

На 14 октомври времето е по-вероятно да бъде „по-намръщено“ и да превалява дъжд. Хороскопът на Новолунието показва възможно повишаване на температурите в определени дни на следващата седмица, но превалявания от дъжд няма да липсват. Но не очаквам и да са така интензивни както през изминалата седмица. Между 21-27 октомври, обаче, ни очакват отново интензивни валежи и по-сериозно застудяване. Желателно е властите да вземат навреме превантивни мерки срещу наводнения.

 

Четвъртък (15 октомври)

На 15 октомври Луната все още е в знака Скорпион, като от 03:58 часа до 12:18 часа на 16 октомври тя е „без курс“. Поради това 15 октомври и първата половина от 16 октомври се очертават като неефективни за важни договаряния, за подписване на дългосрочни договори, за нови начинания и други по-важни дела. В този интервал от време е желателно да се вършат рутинни дейности и да не се предприема какъвто и да било риск. При Луна „без курс“ сме с по-ниска концентрация и сме склонни да допускаме грешки, които в някои ситуации може да бъдат фатални. Това се отнася най-вече за шофьорите и всякакви рискови професии.

В Четвъртък звездната енергия е по-хармонична за родените през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби, а на 16 октомври до 12:18 часа – за родените през третата декада на същите знаци.

Раците ще се радват на обичта от страна на близките и любимите си хора, децата ще им носят топлина и радост. Девите ще ги вълнуват повече взаимоотношенията с роднини и други хора от близкото им обкръжение. Могат да разчитат на помощ или съвет от своите братя и сестри. Да обръщат повече внимание на документите, ако работят с такива. Козирозите ще правят планове за нови проекти, ще се срещат с приятели и други важни за осъществяването на целите им хора. За Рибите дните са с по-духовно-интелектуална насоченост.

В следващите два дни (до  16-ти октомври до 12:18 часа) звездната енергия е неблагоприятна за представителите на втората и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за втората и трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Телците да избягват конфликти с партньори. Лъвовете да бъдат по-внимателни във взаимоотношенията с родителите си

и с останалите членове на семейството. Не са изключени течове в дома или спукване / запушване на тръба. Скорпионите да не се натоварват физически и да се предпазват от вируси или травми. Водолеите да не влизат в конфликти с началници и контролни органи. Представителите на останалите четири знака от посочените декади трябва да бъдат по-гъвкави и да се примирят с това, че другите са водещите в някои ситуации и да се съобразяват с тях. С натиск или чувство на обида делата няма да се уредят. Понякога е по-добре да премълчим и да сме в сянка.

Петък (16 октомври)

На 16 октомври в 12:19 часа Луната преминава в огнения знак Стрелец. Стрелецът е знак, чийто планетен управител е Юпитер – планетата на късмета, успеха, израстването и т.н. Стрелците са ведри и общителни, затова и през втората половина на деня ще сме по-активни и заредени с оптимизъм.

Препоръчително е да не се рискува прекалено и да не се прибързва, както всеки огнен знак, при взимането на решения и в действията.

С преминаването на Луната в Стрелец на обяд тя оформя неблагоприятен таоквадрат – съвпад със Сатурн, квадратура към Венера в Дева и Нептун в Риби. Този таоквадрат създава предпоставки в личен план за голямо натоварване, повече напрежение в отношенията, интриги и разочарования, финансови грижи и загуба на пари / ценности. Денят не е подходящ за финансови сделки и крупни капиталовложения. Бъдете предпазливи за кражби и измами. Най-осезаемо могат да усетят тези предизвикателни аспекти на този ден родените през първата декада и с други рождени планети в първите 10 градуса на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и родените през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Бъдете предпазливи и при работа със запалими или избухливи вещества и уреди, както и с огнестрелно оръжие.

Спазвайте правилата и законите, защото може да бъде засилен контрола на няколко нива. В мунданен план се създават предпоставки за тежки военни сблъсъци, наводнения и земен трус, атентати, падане от власт на човек от редиците на властта, инциденти с влакове, в планината, в мините, по време на спортни състезания и т.н. Не е изключен и голям корупционен скандал, трус на борсата, крупен обир на скъпоценности или в банка. Уязвими сме и ние в България, затова е препоръчително да се повиши бдителността на властите през втората половина на деня и през нощта срещу 17 октомври, както и да се вземат превантивни мерки срещу наводнения.

Луна „без курс“

Луната „без курс“ на 15-ти и 16 октомври до 12:18 часа изисква по-голямо внимание от страна на лекари и хирурзи, за да не допуснат фатални грешки в работата си. Ако ви предстои някаква медицинска интервенция и не е животоспасяваща, по-добре я отложете за друг ден. Периодът е неподходящ за операции най-вече на половата система и дебелото черво. На 16 октомври след 12:19 часа не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища, дискова херния, смяна на бедрени стави, с изключение на животоспасяващите. Кръвопреливанията и кръвопусканията също не са препоръчителни. Ограничете консумацията на мазнини, горещи храни и напитки, пикантни подправки, кафето, алкохола и енергийните напитки.

Времето – в четвъртък и петък ще се задържи облачно и студено, като на 16 октомври може да има превалявания от дъжд и по високите части на планините от сняг.

Събота

На 17 Луната също е в знака Стрелец. Съботният ден се очертава отново много динамичен, изпълнен с предизвикателства пред държавата ни и в личен план пред родените предимно през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. В сутрешните часове Луната е в неблагоприятен аспект с Венера в Дева и Нептун в Риби, който е активиран още в нощните часове. Повишено трябва да бъде вниманието ви към парите, ценностите и в партньорските ви взаимоотношения. Възможни са кражби на пари и ценности, разочарования в интимните отношения. В обедните часове се активира неблагоприятният аспект на Луната с Марс и Юпитер в Дева, което може да повиши напрежението в обществото, а също и по границите ни. Възможни са сблъсъци, нарушаване на законите, конфликти, експлозии, стрелби и т.н. Нужно е да бъдат взети мерки за сигурността в държавата ни. Не знам за кой път вече го казвам, но ще го повторя отново – в хороскопа на България се оформят периодично по-предизвикателни аспекти от транзитните планети, които създават опасност за сигурността в страната ни, особено след навлизането на Плутон в Козирог през Асцендента в хороскопа на България. В личен план са уязвими отново родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и родените през втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Бъдете по-внимателни зад волана при пътуване, за конфликти, травми, наранявания, за пожари и взривове. Въпреки предизвикателните аспекти в мунданен план, денят се очертава най-успешен и благоприятен за родените под знаците и предимно през втората декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще се разбирате с хората, ще сте изпълнени с енергия и идеи за бъдещи проекти. Лъвовете ще са най-облагодетелствани и ще се радват на обичта на близките и любимите си хора. Може да опитате късмета си и в „игрите на късмета“.

Неделя

В неделния ден, 18 октомври, звездната картина се поуспокоява – Луната в Стрелец в часовете до около обяд е в хармоничен аспект с Уран в Овен и със Слънцето във Везни. Този ден е по-благоприятен за родените под знаците и предимно през третата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Уран ще ви предостави приятни изненади и нови идеи, подкрепата от близки или приятели. Денят е по-дисхармоничен за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Дори и да няма преки конфронтации или неприятности, може да се чувствате емоционален дискомфорт и вътрешно напрежение. Избягвайте мазнините и алкохола, за да не натоварвате работата на черния дроб и кръвообращението. В следобедните и вечерни часове се отдайте на активна почивка и си подсигурете спокойна атмосфера. От 11:48 до 21:52 часа българско време Луната е „без курс“. Този интервал от време не е благоприятен за предприемане на някакъв риск или за взимане на решения в дългосрочен план. В 21:53 часа Луната навлиза в земния знак Козирог.

Какво вещаят звездите за мен в работа, любов, бизнес, образование?-попитай топексперта Маргарита Паскалева

Очаквайте тук астро-тенденциите и за следващата седмица, Маргарита Паскалева

Лечители.бг