Една мистична дама, която е приела духовното име Риния, означаващо Равновесие, е наистина уникална жена. Срещата с нея е завладяваща, защото тя предава божествената си енергия на всички, които са наблизо. Води над 20 духовни школи в страната. Нарича учението си „Училището на Духа“, което отваря врати за всеки, който е готов да пристъпи в света на истината. Риния има десетки хиляди последователи, но и не малко врагове, пише за нея Блиц още през 2009 година, когато за първи път запозна читателите с Риния.

 

Чаровната белокоса дама твърди, че от началото на 2001–а година не пие вода и не чувства глад. Това чудо става след като се подлага на пълен пост в продължение на 63 дни. Още от дете е посветена от папа Йоан Павел да намери връзката между двете азбуки – глаголицата и кирилицата, свързано с работата в Пътя на осъзнаването.

 

Никой не е болен на Земята. Когато енергията на даден човек не е в равновесие, тя показва, че той не я разбира, а не че човекът е болен. Когато хората започнат да разбират енергията, тогава няма да боледуват, казва Риния и отговаря на няколко въпроса

 

Как да отворим съзнанието си?

Поначало съвети към хората нямам, защото виждам, че не можеш да направиш нещо, до което не си стигнал, както и не можеш да посъветваш някого, тъй като той няма сетиво да те чуе. Така че единственото нещо, което може да прави човекът, е да бъде естествен и да приема другите по начина, по който те са устроени. Едва тогава започва да се отваря това знание, което те са прочели, а не когато само четат и си доказват колко знаят, а не обичат останалите хора. Затова става въпрос.

За един човек, който има много знания, е много болезнено да му кажеш, че останалите са като него, защото си представя, че той знае всичко. Аз знам всичко, защото го разбирам, а не защото го знам. Тоест, когато разбираш нещо, ти знаеш какво знае другият. Той знае като предишния. Така че нещата са изключително прости.

 

Как да неутрализираме критичността в нас, тя ли се явява най-голямата пречка за разгръщането на любовта?

Всички хора знаят колко трудно и нелепо нещо е любовта, защото всички говорят за любовта, но никой никого не обича. Любовта не е присъща за човешкия свят. Любовта е израз на Божествения свят. Затова хората говорят за нея. Те говорят за честота, но в Божествения свят думата честота се нарича чистота. Когато човек има чистотата в себе си, той приема онази чистота в Божествения свят и тогава работи физическата честота.

 

rinia

Пред Георги Андонов, Риния отговоря и на други въпроси и разказва за себе си.

- Риния, разкажи нещо повече за себе си! Какво се случи в началото на 2001 г. и как оцеля след близо два месеца пълен пост, без храна и течности? Според здравия разум не би трябвало да си жива!?!

- Винаги съм била вегетарианка по природа. От дете виждам с отворени очи и чувствам светлинните тела на хората. Мама това също го е владеела, но аз не знаех. С мен никога не са се случвали катастрофи, катаклизми, никой не ме е удрял, наранявал, защото съм знаела какво ще стане и съм го преодолявала в зародиш. И още нещо – никой в нашата фамилия не е бил религиозен.

 

Може да ти звучи нелепо и фантастично, но Божественият свят ме накара да влезна в един тежък пост без храна и вода, без да ми се каже колко време ще продължи изпитанието. Знаеш ли какво е изведнъж да те “накарат” да спреш да поемаш храна? На третия ден ми почерняха глезените, залежах се. На 27-ия ден изживях като на филмова лента смъртта на всички учители и духовни водачи… Защото вече ти си чист, отворен… Щом се иска нещо велико от теб, къде ще мърдаш.

 

Кажи ми, може ли един нормален човек да оживее след 63 дни на пълно въздържание, а след това “силите” отгоре да си го поискат?! Не може!

 

- Какво се случи след това?

- Бях станала 30 кила, не знам дали имах и толкова. Не можех да ходя. Косата ми окапа. След това започна да расте наново, но се появиха бели косми. Не като на възрастните, а като на… новородено. Пет месеца ме водеха за ръка, докато се науча да се движа. Караха ме като инвалид с кола, сядах на една маса, водех лекции близо час, отново ме слагаха в автомобила и ме връщаха у дома като жив труп.

 

До третата година след кошмарното гладуване виждах хората само как си отварят устата, не чувах абсолютно никакъв глас. Носех единствено космическата тишина у себе си. Едва миналата година видях природата, усетих как вятърът духа. А тази зима видях за пръв път и снега. А нали съм била тук? Все едно идвах от друго измерение…

 

- Казваш, че от осем години не пиеш вода, че нямаш нужда и от храна. Звучи ми абсурдно. Здравият разум трудно би асимилирал всичко това, да не говорим за медицината?

- Наистина, от 8 години нямам нужда от течности, защото се храня с така наречената жива вода – Дух. Освен това никога не чувствам глад. Може с дни да не хапна нищо. А едновременно мога да се храня с всичко, без да ми се отрази. За мен е все едно дали съм яла или не. Защо? – Защо знам всичко и нямам нужда от нищо, дори да… вървя.

 

Нямам нужда дори да дишам,

 

понеже клетките ми дишат. Организмът ми не се замърсява с нищо. Но на никого не препоръчвам подобни експерименти… Трябва да ти се даде…

 

- Била си посветена от папа Йоан Павел, но не уточняваш Първи ли, Втори ли? Как се извърши този акт?

- Не сме се срещали физически, но не сме се и разделяли. Бях четири-петгодишна. Израснах в страшно бедно семейство, татко рано почина. Аз носех на кака полата. Спомням си, че стоя пред една голяма вита стълба. Един човек, страшен и странен, облечен в червени дрехи с червена шапчица на главата, като змей от приказките, ме хваща за ръка и ме повежда. А на мен сополът ми тече, рева, та се късам: “Не, не искам!”. Изкачихме се по стълбите, влезнахме в една библиотека. Постави ме на голям дървен стол като трон. Започнах да го плюя, да го ритам. Сложи ми една голяма книга върху коленете и ми каза: “Това е Книгата на живота! Чети!”. След това имах още много посвещения…

 

- В какво се състои твоята философия? На пръв поглед изглежда проста, но твърде трудна за асимилиране?

- Моята философия е свързана със самия живот. Преподавам на хората простота, наречена синтез и познаване на живота. Това, което правя, се нарича “Училище на Духа”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Да разбираме ли, че ако човек промени съзнанието си, по-малко ще страда и въобще няма да боледува?

- Хората не разбират същността на живота и затова остаряват. Никой не е болен на Земята! Когато енергията на даден човек не е в равновесие, това показва, че той не я разбира, а не че е болен. Когато хората започнат да осъзнават тази енергия, те тогава не само че няма да боледуват, но и ще осъзнаят какво е това вечност. Тогава няма да им трябва нищо.

 

Наскоро едни изследвания показаха, че лекарите у нас са на второ място по смъртност. Та как ще те излекува един доктор, който не може да излекува самия себе си…

Lechiteli.bg