Големият лечител, философ и мъдрец Петър Дънов приживе е дал много рецепти и методи за подобряване здравословното състояние на човека. Според феноменалния българин във всеки човек има скрити сили, които трябва да се събудят. „Събудите ли тези сили, положението на болния се подобрява естествено.

„Когато сам се лекува, човек придобива увереност в себе си, в своите сили“, учел своите ученици основателят на Бялото братство. В лекциите си обаче той казвал и нещо много важно, което е добре всеки, посягащ към алтернативната медицина да знае. А именно: „Можете да се излекувате, но ако отгоре, от невидимия свят светлите същества вземат участие. Билките са само проводник“.

Златен корен и китайска ангелика при хормонални нарушения

и лоша обмяна на веществата  (подходящо при кисти, миома)

Zlaten_koren„Потърси алтернативно решение за своя проблем – от опорно-двигателен апарат до косопад!“

Конкретно за възпаление на очите Дънов учел да се яде повече леща. Нейната вибрация по естествен начин действала благотворно на зрителния орган. За възпаление на очите, което често се среща в запрашената среда на града или от дългото висене пред екраните, много подходяща е следните рецепти и препоръки дадени в пет точки:

1. Вземете сурови картофи и ги нарежете на ситни резенчета. Наложете ги върху слепоочията и ги превържете. Дръжте ги около 1 час. Вместо картофи, можете да използвате и селски квас.

2. Вечер при лягане да се покриват очите с топъл компрес.

3. Да се измиват очите с отвара от лайка.

4. Сварете сухи дренки на компот, без захар и пийте от тях докато е горещо.

5. Отрежете лозови пръчки и докато лозата сълзи, съберете лозовата вода и с нея си мийте очите.

5 лечебни растения за здрава половаи отделителна системиProstata

Последвайте ни във Фейсбук!

Камен Павлов,

Лечители.бг

Споделете статията с приятелите си: