Според алтернативни лечители, черешите имат силата да помагат на опорно-двигателния апарат и да пречистват кръвта и бъбреците. Мистиците, пък твърдят, че този вкусен плод придава на хората голямо свободолюбие, болезнено чувство за справедливост, носят усещане за чест и силен дух. Основателят на Бялото братство Петър Дънов съветвал да се ядат в 10 часа преди обяд, с лице, обърнато към слънцето. „В черешите се крие законът на Свободата. Те имат райски произход и носят много силни чувства“, казвал Дънов, който ги предписвал при малокръвие и болен стомах.

Експериментът

 Веднъж Дънов дал за задача на учениците си да направят опит с череши. „Когато се усещате, че не сте разположени или сте отпаднали духом си купете от пазара половин килограм най-хубави череши. После ги измийте и седнете на тревата, като сложите черешите пред вас и започнете да и съзерцавате и да размишлявате“, посъветвал последователите си Беинса Дуно. Процесът по съзерцания трябвало да продължи не повече от 15 минути, след което бавно да се изядат.

Черешите са отлични за симпатичната нервна система и помагат на онзи, който има затягане, запичане на червата. „Деца и големи да ги ядат при малокръвие и неврастения. Но ги яжте не механически, а с любов. Само така може да получите всичко от скритото в плода“, съветвал феноменалният българин.

Квантов лечител

Метафизиците казват, че дори да подържим в ръцете си вълшебните плодчета, можем да се заредим с енергия, оптимизъм и ще прогоним стреса и лошите мисли.
Енергийната вибрация на черешата е най-близка до първия енергиен център (чакра). През нея божественият код на плода преминава в аурата на човека като през HDMI вход. Оттук насетне силата на черешата е способна на големи чудеса. Тя регулира редица психо-физични процеси в тялото – от кръвното налягане, през опорно-двигателния апарат до чувството на оптимизъм, енергичност и работоспособност. Те понижават риска от развитие на сърдечносъдови заболявания, пречистват кръвта.

Еликсирът на маратонеца

Последните проучвания феноменално доказват, че сокът от череши възстановява мускулите много по-бързо и ефективно от химическите препарати. Предания от миналото гласят, че японските нинджи са правели акробатичните си скокове благодарение на специална вишнева отварка. Маратонците в древна Гърция също са се укрепвали с една чаша червен сок.
Според научните обяснения сладките и киселите череши имат естествен противовъзпалителен ефект, който ускорява регенерацията на мускулните влакна. Наличието на салицилова киселина ги прави подходящи за страдащите от артрит, подагра и ревматизъм.  На физическо ниво енергийните свойства се проектират в тъмночервения цвят на плодовете.  Това са пигментни вещества с високо съдържание на антоцианини и каротиноиди – флавоноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове и намаляват високото кръвно налягане при пациенти с хипертония. Някои все още непотвърдени официално проучвания сочат, че черешите имат благоприятно влияние върху имунната система и подпомагат в борбата с грипа.

[featured_products per_page="12" columns="4" orderby="date" order="desc"]

Природен диетолог

Чудесата на черешата са особено видими и при вталяването, което не води до задължително драматичните кризи и отпадналост. Поразително е разминаването между калориите на плода и жизнеността, която подложилите се на черешова диета имат. Една купчинка съдържа само 90 калории. При попадане в организма обаче вълшебните топчета се раздуват, донасяйки усещане за ситост. В същото време прочистват червата от токсините.
Черешите са богати на нискогликемична фруктоза, която бавно се разгражда в кръвта и затова е особено „лека“ за задстомашната жлеза. Благодарение на това те са полезни за хората със захарен диабет.

Без стрес

Някои алтернативни лечители съветват по-умерената консумация на супер плода вечер за понижаване на стреса и по-лесно заспиване. Особено преди лягане се наблюдава чудодейно хармонизиране на сърдечния ритъм, а човек се зарежда с оптимизъм и вярва в утрешния ден. Оказва се, че това свойство на природните бонбонки се дължи на мелатонина – хормона, който тялото произвежда, за да регулира бодърстването и почивката.
„Ако човек яде тези плодове с разбиране, а не механически, той ще възприеме всичко, което е необходимо за неговия организъм. Черешата е излязла от рая. Развива благородни чувства у човека“, казвал още Петър Дънов.
От Любомир Старидолски,

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!

Сподели с приятелите си: