Възможно ли е комбинацията от пелин, карамфил и зелен орех да бори 30 болести, в това число и рак. Този въпрос все повече ни го задават наши читатели, а тъй като отговорът не е толкова еднозначен, то в следващите редове ще опитаме да отговорим. Съвременните алтернативни методи и наблюдения показват, че причините за болшинството от болестите са комплексни. Все по-често дори докторите си позволяват да използват алтернативния термин „отключване“ особено при алергии, хормонални нарушения, диабет, алергии, псориазис, онкологични проблеми. А факторите тук може да са най-различни стрес, лоша храна, паразити, силни шокови преживявания (според хипотезата на д-р Хамер), генетична предразположеност.

Всичко това трудно би могло да се обхване от панацея, пък било и мощна, колкото се твърди за билковата комбинация, станала известна под името тройчатка.

Самото име идва от лечебната практика на народите, живеещи на територията на бившия СССР. В състава на фито-комбинацията влизат три растения. Това са сладък пелин, зелен орех и карамфил. Това бихме казали, че е оригиналната славянска рецепта. В различните западни варианти, например, орехът не е зелен, а е черен от вида Juglans Nigra, но пък се бере докато е зелен иначе няма тези свойства. Защото при узряване, неговата кора за разлика от българския орех не позеленява, а почернява.

За направата на лечебната формула се използва още карамфил, известен със своите противовъзпалителни свойства. И докато първите две съставки са т. нар. балансьори на рецептата, то нейният гвоздей, изпълнителят на главната роля е негово величество Пелинът. Добре е да се знае, че самото растение има над 100 разновидности, но тук, както и при ореха отново имаме два варианта. Едната е с Бял Пелин (Artemisia Absenthium), който е забранен за по-широка употреба. Вторият вариант на тройчатката е със Сладък Пелин (Artemisia Annua), който е разрешен за свободна употреба.

Каква е ролята на д-р Хулда Кларк

Препаратът, базиран на трите лечебни растения, стана много известен именно покрай гуруто в алтернативните практики и т. нар. вибрационна медицина Д-р Хулда Кларк (1928-2009). Тук малко историческа ретроспекция не би навредила.

HuldaМалцина знаят, че всъщност световноизвестната д-р Кларк е последователка и ученичка на френския радиестезист Луи Тюрен. Той определя, че всяка болест има вибрация, и ако ѝ се подаде обратния знак (под формата на енергийна вибрация с билка или честота, произведена от генератор) то болестта бива изтрита като с магическа пръчка и тялото влиза в баланс.

През 30-те години на миналия век лабораторията на Луи Тюрен е разграбена, а той умира при мистериозни обстоятелства. Все пак негови трудове попадат в ръцете на немците, които доразработват неговите генератори. След края на войната чертежи на технологията са пренесено в САЩ. Именно с тях започва да работи, родената в Канада д-р Кларк. Тя комбинира полевата терапия с билки и хранителни добавки. Заради натиск от страна на големите компании Хулда Кларк е прокудена през 1974 г., минава през няколко страни, а накрая се установява в Швейцария, където разгръща мащабна природолечителска дейност. През 2009 г. тя се спомина. За сега няма официална данни каква е причината, въпреки че вървят слухове , че голямата лечителка е станала жертва именно на коварния рак на кожата. По адрес на този факт се чуват и четат различни злорадстватвания от типа, ето видите ли, значи самата тя е шарлатанка щом на себе си не можа да помогне. Но нека се сетим за поговорката, че „обущаря ходи без обувки“.

Освен това, както вече споменахме, причините за отключването на онко-заболяванията стоят доста стресови и екологични фактори, а на лечителката съвсем не ѝ е било леко, тъй като тя е била преследвана от куп институции и корпорации, което съвсем не е било безобидна работа.

Един от възловите моменти от нейната терапия на онкоболни е именно предписването на трисъставната комбинация, с карамфил, сладък пелин и орех. В интерес на истината трябва да се каже, че засега резултатите от третиране на ракови проблеми с този билков препарат не са еднозначни. Може би тук трябва да се направи важното уточние, че според теорията на д-р Кларк ракът тръгва от паразити, загнездили се в тялото. Въпреки че надали това се отнася за всички видове рак, но донякъде нейната теория се потвърждава индиректно и от Световната здравна организация (СЗО). Според данните там над 4,5 млрд. души на земята има някакъв вид патогенна паразитна дейност в тялото си. Т.е. ако заболяването на даден човек има паразитна природа, то вероятността билковата комбинацията за пречистване да му помогне не е никак малка.

Скрита причина

Според теорията на д-р Кларк именно паразитите се явяват скрита причина не само за рака, но и за много други заболявания като алергии, хронична умора, стомашни неразположения, диабет, алцхаймер и др. За всичко това официалната наука не е дала все още становище. Наистина се изисква голям брой наблюдения и изследвания, но също така е вярно, че никоя голяма компания не работи в тази посока, тъй като от финансов аспект е по-лесно да се преследват симптомите, отколкото причинителя на дадено състояние!

Това, което пациенти споделят при приема фито-комбинацията тройчатка от извлек на пелин, орех и карамфил е ударно изхвърляне на паразити. Те ги наблюдават в изпражненията, където дори с просто око се виждат изхвърляните навън яйца и ларви. Именно заради не само страдащи от алергии, псориазис, артритни проблеми, онкологични заболявания и други, а дори клинично здрави хора се решават на този алтернативен метод, осигуряващ прочистване и детокс на тялото. Напоследък се наблюдават доста болести с неизяснена мистериозна природа. Хората, страдащи от тях също все по-често търсят спасение в тази три билки на надеждата.

Субективно

Онова, което като субективно усещане се споделя после е, че след курс с билков препарат на таблетки или тинктура, хората се чувстват с по-голям прилив на енергия. Други разказват, че ако преди са имали нужда от 8-9 часа сън, то след приема им трябват не повече от 6-7. Пациенти съобщават също така, че ако преди са имали някакви кожни проблеми или алергии, то те сякаш са се решили от само себе си. Едно от възможните обяснения, е, че при размножаването си паразитите отделят токсини. Именно процеса на делене трови кръвта и предизвиква различен тип обриви, акне и други. Що касае прилива на сили, то патогенните микроогранизми се явяват конкурент на човешките органи и клетки за хранителните вещества. С други думи след като биват изхвърлени от организма няма кой да подяжда вителитета ни.

[product id="" sku="8852"]

Българската лечителска практика

Но да се върнем на самата билкова комбинация. Твърдението, че с нея може да се повлияе или поне облекчи онкологичен проблем не е лишена съвсем от своята логика, особено като погледнем първенеца в комбинацията. Пелинът. Има над 100 видове пелин, но масово се използва Сладкия пелин (Artemisia Annua или още наричан артемизин, като най-безвреден. В противен случай при голямо предозиране може да се получи замайване, гадене и други нежелани симптоми. В българската лечителска практика се използват от дълбока древност Белия пелин за жлъчка, туморни образования, стомах, треска, душевни страдания, дори епилепсия

Белият пелин е желателно е да се приема в малки дози и за кратко, тъй като при предозиране има реакции на тялото.

Горчивите качества на чая от пелин, стимулират още храносмилателната система (стомах, черен дроб, панкреас и жлъчния мехур). Поради това му качество пелинът се използва и за лечение на жълтеница. Употребява се още при стомашна слабост, зъбобол, глистогонно, при рани, треска, безсъние, киселини, чернодробни смущения, скорбут и др. Външно древните български лечители са го употребявали за лапи за разнасяне на лимфатични отоци, ревматични болки и червен вятър. Приготовлява се и се употребява както маточината.

Хипократ също е използвал тази билка като средство за избавяне от ревматизъм и всички нележани ефекти, произтичащи от това заболяване.

Последните изследвания

Наскоро бяха проведени изследвания, публикувани в сп. “Life Science”, които доказват, че артемизининът може да убие до 98% от клетките на рака на белите дробове за по-малко от 16 часа!

Всичко това до някъде потвърждава изводите и на д-р Кларк.

Според нея тази билка в комбинация с другите две е в състояние да изчисти от тялото над сто вида паразити  причинители на тежки заболявания като РАК, деменция, ставни заболявание и много други, приети от медицината като „нелечими“.

Aртемизинът може да бъде полезен за лечение на ЛЕВКЕМИЯ и РАК на:

  • дебело черво

  • гърдата

  • бял дроб

  • панкреас

 

Уточнение!

Д-р Хулда Кларк твърди, че паразитите са отговорни за редица болести. Под думата паразити тя разбира всички чужди и агресивни за тялото ни микроогранизми като: бактерии, гъбички (напр. Кандида), вируси и червеи – глисти, тении и др. В ежедневието най-често ги свързваме с явните болести, предизвикани от бактерии и вируси – HIV, грип, рубеола, херпес, заушка, тиф, сифилис, трипер, скарлатина, коклюш, салмонелоза, тетанус, хепатит, стафило-коки, стрептококи,  холера, хламидии, токсоплазмоза, трихомоназа, чума, салмонела и много други. Но освен тях д-р Кларк твъри, че паразитна природа имат и други заболявания, за които не се знае тази директна връзка или се знае, но се премълчава. Такива заболявания са СПИН (AIDS), рак, фибромиозит фибромиалгия, язва, диабет, колит, цистит, ендометриоза, менопауза, ПМС, умора, менструална болка, безплодие, простатит, астма, артрит, бронхит, зъбобол, болно гърло, главоболие, мигрена, псориазис, акне, екзема, високо кръвно, глаукома, кариес, безсъние, алергии, депресия, шизофрения, болест на Крон, ставна и мускулна болка, болки от всякакъв произход, и  др.се крие някаква инфекция.

За съжаление няма еднозначен отговор  – все още липсват потвърдени официално данни, че всичко това е лечимо на 100% при прием на тройчатката още повече, че всеки организъм е индивидуален. Нa едни действа една билкова комбинация в по-голяма степен, на други в по-малка.Поне това личи и от отзивите на хора от цял свят. Красимир Димов,

Лечители.бг, Следете ни във Фейсбук:

Най-полезните продукти за здраве и красота:[product_categories number="6"]

 

Сподели ме с повече хора: