След кратко боледуване в Шанхай почина известният японски учен д-р Масару Емото. Посланикът на водата, както го наричат експертите от Асоциация Здравна Алтернатива (АЗА), които в последните 15 години следят дейността и научните разработки на д-р Емото споделиха, че именития им колега е получил заслужената почит, любов и благодарност от всички краища на света по време на неговото боледуване.

Последната му дума беше „Arigato „, сподели съпругата му, която е била неотлъчно до него в последните му дни. На японски това означава „Благодаря ви“. „Ние вярваме, че последната му дума беше за вас, на всички. Той беше толкова благодарен на вас, той ви благодари толкова много”, сподели съпругата му. „Животът е любов, която е дар от Бога и родителите, смъртта е благодарност за посещаване на едно ново измерение, така че сега той е в друго измерение и продължава да търси над нас топло с любов и благодарност”.

Д-р Масару Емото е японски писател, известен с псевдонаучното си твърдение, че молекулите на водата се влияят от човешките мисли, чувства и думи. Провежда редица опити, в които претендира, че водата реагира, след като „насочва различни мисли, чувства и думи към водата“ преди да бъде замразена, а след това изследва формата на кристалите, които са се формирали. Учените смятат изследванията му за ненаучни, а самият Емото се причислява към Ню ейдж движението.

Масару Емото е роден на 22 юли 1943 в Йокохама, Япония. Завършва хуманитарни науки със специализация международни отношения в Йокохамския университет и получава сертификат за доктор по алтернативна медицина от Свободния международен университет през октомври 1992 година. Създава „IHM Корпорейшън” в Токио.

Интервю с д-р Емото

Експериментите с водни кристали на доктор Емото се състоят в показване на различни думи, картини, обърнати към вода или пускане на музика на вода в стъкленици. След което водата се замразява и се изследват получилите се кристали, които са заснети през микроскоп. Емото е автор на редица книги, от които най-известна е „Посланията на водата“, издадена в много страни по света. Той е женен за Кацуко Емото, с която имат три деца. Жена му ръководи „Киокуша“ – издателството на неговата компания. Според Емото два милиона копия от книгите му са продадени към 2006 година.

Вижте експериментите на д-р Емото:

Мир и Покой на Душата му!

Lechiteli.bg